Hur kan jag ändra ägare för en delad mapp?

Skaparen av en delad mapp är automatiskt mappens ägare. Ägaren till en mapp kan göra följande:

• Ta bort medlemmar från mappen
  • Välja vem som kan bjuda in personer till mappen
  • Överföra mappens ägarskap

Avsnitt i den här artiklen:

Så här byter du ägare på en delad mapp

Om du äger en delad mapp kan du överföra ägarskap till en annan medlem genom att ändra alternativen för mappen på dropbox.com. När ägarskap har ändrats är den nya ägaren den enda personen som kan ta bort delningen av mappen eller ta bort medlemmar.

Obs! Du måste vara den aktuella ägaren för en delad mapp för att kunna överföra ägarskapet.

Överföra ägarskap för en delad mapp på dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filer.
  3. Gå till eller sök den delade filen du är intresserad av.
  4. Klicka på Dela intill den delade mappen.
  5. Klicka på neråtpilen till höger om namnet på den teammedlem du vill överföra ägarskapet till.
  6. Välj Gör till ägare och bekräfta valet.

Överföra ägarskap för en delad mapp på datorn

1. Öppna Dropbox-mappen.
  2. Högerklicka eller Command-klicka på den delade mappen.
  3. Välj Dela …
  4. Intill namnet på en medlem klickar du på rullgardinsmenyn och väljer Gör till ägare.
  5. Klicka på Delning.

Jag behöver veta vem som äger en delad mapp

Du kan ta reda på vem som är mappens ägare genom att gå till mappens alternativ:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filer.
  3. Gå till eller sök den delade filen du är intresserad av.
  4. Klicka på Dela intill mappen som du är intresserad av.
  5. Fönstermenyn visar alla medlemmar i den delade mappen. Det står Ägare intill namnet på ägaren.

Obs! Om du inte ser någon ägare angiven betyder det att mappen antingen ägs av teamets administratörer eller en medlem utanför teamet.

Kontakta en teamadministratör för att kontrollera om mappen finns i innehållshanteraren, vilket indikerar att den ägs av teamadministratörerna.