Hur kan jag ändra ägare för en delad mapp?

Skaparen av en delad mapp är automatiskt mappens ägare. Ägaren till en mapp kan göra följande:

• Ta bort medlemmar från mappen
  • Välja vem som kan bjuda in personer till mappen
  • Överföra mappens ägarskap

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela filer och mappar.

Avsnitt i den här artiklen:

Så här byter du ägare på en delad mapp

Om du äger en delad mapp kan du överföra ägarskap till en annan medlem genom att ändra alternativen för mappen på dropbox.com. När ägarskap har ändrats är den nya ägaren den enda personen som kan ta bort delningen av mappen eller ta bort medlemmar.

Obs! Du måste vara den aktuella ägaren för en delad mapp för att kunna överföra ägarskapet.

Överföra ägarskap för en delad mapp på dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
  3. Hitt den delade mapp du vill ändra.
  4. Håll muspekaren över namnet på mappen och klicka på Dela.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn intill namnet på den teammedlem du vill överföra ägarskapet till.
  6. Välj Gör till ägare och bekräfta valet.

Överföra ägarskap för en delad mapp på datorn

1. Öppna Dropbox-mappen.
  2. Högerklicka eller Command-klicka på den delade mappen du vill ändra.
  3. Välj Dela …
  4. Intill namnet på en medlem klickar du på rullgardinsmenyn och väljer Gör till ägare.
  5. Klicka på Delning.

Jag behöver veta vem som äger en delad mapp

Du kan ta reda på vem som är mappens ägare genom att gå till mappens alternativ:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
  3. Hitt den delade mapp du vill ändra.
  4. Håll musen över namnet på mappen och klicka på Dela.
  5. Fönstermenyn visar alla medlemmar i den delade mappen. Det står Ägare intill namnet på ägaren.

Obs! Om du inte ser någon ägare angiven betyder det att mappen antingen ägs av teamets administratörer eller en medlem utanför teamet.

Kontakta teamadministratören för att kontrollera om mappen finns i innehållshanteraren, vilket indikerar att den ägs av teamadministratörerna.