Så här byter du ägare på en delad mapp

Du är automatiskt inställd som ägare för alla delade mappar som du skapar. Det går dock att överföra ägarskap till någon annan genom att ändra mappens delningsbehörigheter.

Läs mer om ägarbehörigheter för delade mappar.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela filer och mappar.

Ändra ägare för en delad mapp

På dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
  3. I huvudområdet håller du markören över den rätta mappen och klickar på delningsikonen (person).
  4. Klicka på [x] personer har åtkomst.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn intill namnet på den person du vill överföra ägarskapet till.
  6. Välj Gör till ägare.

I Dropbox-klienten:

1. Öppna Dropbox-mappen i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Högerklicka eller Ctrl-klicka på rätt mapp och välj Dela ….
  3. Klicka på rullgardinsmenyn intill namnet på den person du vill överföra ägarskapet till.
  4. Välj Gör till ägare.

I Dropbox för mobila enheter:

1. Öppna Dropbox för mobila enheter.
  2. Tryck på ”⁝” (vertikal ellips på Android) eller ”...” (ellips på iPhone/iPad) bredvid rätt mapp.
  3. Tryck på Dela.
  4. Tryck på Mappinställningar.
  5. Tryck på området under [x] medlemmar.
  6. Tryck på namnet på personen som du vill överföra ägarskap till.
  7. Tryck på Gör till ägare.

Överför en mapp utan ägare

Om ägaren av en delad mapp lämnar ditt team utan att först överföra ägarskap kommer den delade mappen sakna en ägare.

Om du kan kontakta den ursprungliga ägaren, och de fortfarande har åtkomst till mappen, kan du be personen överföra ägarskapet till dig.

Om du inte vet vem den ursprungliga ägaren var, eller om du inte kan kontakta personen, kan du kopiera filerna till en ny mapp och bjuda in medlemmarna igen.

Läs mer om hur man hittar ägaren till en delad mapp.