Dela filer eller mappar i Dropbox

Det finns flera sätt att dela filerna och mapparna i ditt Dropbox-konto. Innan du delar måste du bestämma om du vill att andra personer ska kunna redigera filen eller endast visa den eller om du behöver samla in filer från någon. Besluta sedan om du vill kopiera en länk direkt till filen, mappen eller begäran eller skicka en inbjudan per mejl från ditt Dropbox-konto.

Om du är Dropbox Professional-kund kan du även anpassa delningsinbjudningar och länkar till din professionella varumärkesprofilering.

Obs! Användare med enskilda Dropbox-konton behöver uttryckligen lägga till mappar du delar med dem i sina Dropbox-konton. Om du är medlem i ett Dropbox Business-team läggs alla personliga mappar du delar med andra teammedlemmar automatiskt till i deras Dropbox-konton.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela filer och mappar.

Avsnitt i den här artiklen:

Hur bjuder jag in andra att redigera mina filer?

Om du vill att de personer du delar med ska kunna redigera filerna kan du dela en mapp med dem. Ändringar av innehållet i en delad mapp synkas med andra medlemmar i mappen i princip omedelbart. Det är en bra lösning när man vill arbeta tillsammans i stora projekt, dela viktiga familjefoton eller dokument och andra typer av samarbete.

Läs mer om att dela en mapp.

Hur bjuder jag in andra att visa mina filer?

Vill du att andra ska kunna visa filerna men inte redigera dem kan du skicka dem en länk till den filen eller ge dem läsbehörighet.

Dela en länk till en fil eller mapp

När du delat en länk med andra kan de visa filen eller mappen på dropbox.com. Du kan skicka länken via mejl, Facebook, Twitter, snabbmeddelande, sociala nätverk, var som helst ifrån. Du kan dela dessa länkar med vem som helst även om den personen inte har något Dropbox-konto.

Länken öppnas som en förhandsvisning på dropbox.com och mottagare kan kommentera filen.

Läs om hur du delar en länk till en fil eller mapp.

Ge läsbehörighet till en fil eller mapp

När du ger någon läsbehörighet till en fil eller mapp bjuds personen in till filen eller mappen. Mottagaren har åtkomst till filen eller mappen i sitt eget Dropbox-konto.

Läs om hur du ger någon läsbehörighet till en fil eller mapp.

Hur samlar jag in filer från andra personer?

Du kan samla in filer från andra genom att skapa en filinlämning. Ge filinlämningen ett namn och skicka länken till alla som du vill samla in filer från. De som lämnar in filer måste inte ha något Dropbox-konto.

Läs mer om att skapa en filinsamling.