Så här tar du bort medlemmar från en delad mapp

Om du vill återkalla åtkomst till en delad mapp kan du antingen ta bort specifika medlemmar eller ta bort delning för mappen.

Obs! När du tar bort en medlem från en mapp eller tar bort delning för en mapp kan du välja att låta dem behålla en kopia av mappen, men den synkas inte längre med andra konton.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att hantera filbehörigheter.

Så här tar du bort en medlem från en delad mapp

När du tar bort en medlem från en delad mapp förlorar den medlemmen åtkomsten till mappen och alla filer den innehåller. Du måste vara mappens ägare för att ta bort medlemmar om inte ägaren har gett redaktörerna behörighet att hantera åtkomst till mappen.

Så här tar du bort en medlem från en delad mapp på dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i vänstra sidomenyn.
  3. Håll muspekaren över namnet på mappen och klicka på Dela.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn intill den medlem du vill ta bort.
  5. Klicka på Ta bort.
  6. Välj om du vill låta medlemmen behålla en kopia av den delade mappen.
  7. Klicka på Ta bort.

Så här tar du bort en medlem från en delad mapp med Dropbox-klienten:

1. Högerklicka på den delade mappen.
  2. Klicka på Dela ...
  3. Klicka på rullgardinsmenyn intill den medlem du vill ta bort.
  4. Klicka på Ta bort.
  5. Välj om du vill låta medlemmen behålla en kopia av den delade mappen.
  6. Klicka på Ta bort.

Så här tar du bort delning för en mapp

När du tar bort delning för en mapp raderas filerna från medlemmarnas konton permanent, samt från deras länkade datorer nästa gång de synkar med Dropbox-klienten. Om du äger en delad mapp kan du sluta dela mappen när som helst.

Så här tar du bort delning från en mapp på dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
  3. Håll muspekaren över namnet på mappen och klicka på Dela.
  4. Klicka på inställningsikonen (kugghjulsikonen).
  5. Klicka på Ta bort delning för mappen.
  6. Klicka på Ta bort delning.

Så här slutar du dela en mapp genom Dropbox-klienten:

1. Högerklicka på den delade mappen.
  2. Klicka på Dela ...
  3. Klicka på inställningsikonen (kugghjulsikonen).
  4. Klicka på Ta bort delning för mappen.
  5. Klicka på Ta bort delning.