Showcase: Komma igång

Om du använder Dropbox Business eller Professional kan du lära dig mer om Dropbox Showcase med en kostnadsfri praktisk virtuell utbildning.

I den här 30-minuterskursen visar en instruktör dig live hur man använder Showcase när du ska dela en portfölj med ditt (eller teamets) utvalda arbete. Du får också tips som visar hur du hanterar delningsåtkomst.

Flera sessioner är tillgängliga varje vecka.Registrera dig nu.

Dropbox Showcase är ett sätt att dela ditt arbete med partner och kunder på en enda sida. Du kan vägleda människor genom innehållet, lägga till det egna varumärket och automatiskt få koll på vem som visar, laddar ner och kommenterar.

Showcase finns för alla användare med Dropbox Professional-planen och för team i Dropbox Business som har en Advanced-, Enterprise- eller Education-plan.

Avsnitt i den här artiklen:

I Showcase kan du lägga till och anpassa följande:

Dessa tillgångar visas på montersidan samt i mejlet som skickas när du delar montern.

Den slutliga produkten kanske ser ut lite som denna exempelmonter:

Skapa en monter

Så här skapar du en monter:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Showcase på sidomenyn till vänster.
  3. Du kan välja en befintlig monter eller klicka på Skapa monter för att skapa en ny.

Du kan också göra en kopia av en befintlig monter. Gör så här:

1. Öppna den monter som du vill kopiera.
  2. Klicka på ”" (ellips).
  3. Klicka på Gör en kopia.
  4. Klicka på Gör en kopia igen.

Obs! Den duplicerade kopian av montern kommer att ha tillägget (Kopia 1) i titeln.

Lägg till filer och bilder i en monter

Du kan lägga till flera filer, från Dropbox eller någon annanstans, i en och samma monter. Till exempel kan en monter innehålla bildfiler, Dropbox Paper-dokument samt dokument och kalkylblad som inte ligger i Dropbox. Filerna visas som en förhandsvisning med anpassningsbar layout och utseende. Personer du delar montern med kan visa eller hämta .jpg- och .pdf-versioner av filerna du inkluderar i montern, förutsatt att det går att förhandsvisa dem i Dropbox.

Det finns tre sätt att lägga till filer och bilder i en monter:

• Klicka på plustecknet (+) längst upp till vänster i montern och klicka sedan på Välj från Dropbox eller Ladda upp fil
  • Bläddra till verktygsfältet längst ner i montern och klicka sedan på ikonen Välj från Dropbox eller Ladda upp fil
  • Håll markören över ett avsnitt, klicka på plustecknet (+) till vänster och klicka sedan på Välj från Dropbox eller Ladda upp fil

Radera filer och bilder från en monter

Klicka en gång på filen, bilden eller blocket för att markera den och välj sedan ikonen Radera (papperskorgen) i verktygsfältet.

Lägg till och redigera en rubrik i en monter

Om du vill lägga till en ny rubrik i en monter klickar du en gång på Ge din monter en rubrik och skriv.

Om du vill redigera en befintlig rubrik klickar du en gång på den aktuella rubriken och redigerar.

Lägg till och redigera en utvald bild i en monter

Du kan lägga till en utvald bild som ska visas högst upp i montern. Källan till den utvalda bilden ska vara minst 350 × 350 px och högst 1000 × 350 px.

Om du vill lägga till en utvald bild klickar du på Lägg till en utvald bild högst upp i montern.

Om du vill ändra en utvald bild klickar du en gång på bilden för att markera den och klickar sedan på ikonen Ersätt bild i verktygsfältet.

Om du vill ändra placeringen av en utvald bild klickar du en gång på bilden för att markera den och väljer sedan bland ikonerna i verktygsfältet.

Om du vill ändra utseendet på bilden (Zooma ut, Zooma in eller Fyll) klickar du en gång på bilden för att markera den, klickar på ikonen Justera bild i verktygsfältet och väljer sedan bland ikonerna.

Obs: Om du håller muspekaren över ikonerna i verktygsfälten ser du en beskrivning av vad var och en gör.

Lägga till, ersätta och återanvända en logotyp i en monter

När du har laddat upp en logotyp till en monter kan du återanvända logotypen i andra montrar i framtiden. Du kan även ladda upp flera logotyper och välja bland dem.

Så här lägger du till och återanvänder logotyper:

1. Klicka på Lägg till logotyp högst upp i montern.
  2. Klicka på Ny logotyp för att ladda upp en logotyp eller klicka på en logotyp som du laddat upp till Showcase tidigare.
  3. Klicka på Välj.

Om du vill ändra en logotyp klickar du en gång på den och klickar sedan på ikonen Ersätt bild i verktygsfältet.

Lägga till och redigera en introduktion i en monter

Om du vill lägga till en introduktion till din monter klickar du på Lägg till en introduktion och skriver sedan i textrutan som visas.

Om du vill redigera en introduktion klickar du en gång på den befintliga texten och redigerar.

Obs! Namnet, e-postmeddelandet och bilden till vänster om introduktionen motsvarar skaparen av presentationen och deras kontonamn, e-post och avatar (profilbild). Om du vill ändra bilden som visas i en introduktion till en monter, måste monterns skapare ändra sin Dropbox-kontoprofilbild.

Anpassa utseendet på en bildfil i en monter

Du kan ändra utseendet (Zooma in, Zooma ut, Anpassa eller Fyll) på en bildfil som du har lagt till i din monter. För att ändra utseendet på en bildfil klickar du en gång på bilden för att markera den och klickar sedan på ikonen Redigera utseende (penna) och väljer bland alternativen i verktygsfältet.

Lägga till en YouTube-video eller annan icke-Dropbox webblänk till en monter

Du kan lägga till webblänkar till en monter som visas som klickbara bilder eller videoklipp.

Så här lägger du till en webblänk till din monter:

1. Klicka på plustecknet (+) längst upp till vänster i montern.
  2. Klicka på Infoga länk
  3. Klistra in en länk.
  4. Klicka på Infoga.

Obs! Du kan också klicka på ikonenerna Infoga länk till vänster om ett avsnitt eller längst ner i en monter.

Bilden eller videon som visas för en webblänk bestäms av webbplatsen du länkar till och kan inte ändras i Showcase. Till exempel visas en länk till en YouTube-video som en spelbar video. Andra webblänkar kommer att visas som en känd bild från länkens källwebbplats eller webbsida.

Obs! Vissa webblänkar renderar inte någon bild eller video. Dessa länkar visas med en enkel länksymbol.

Om webblänken visas som en bild kan du redigera bildens utseende (Zooma in, Zooma ut, Anpassa och Fyll). För att göra det klickar du en gång på bilden, klickar på ikonen Redigera utseende (penna) och väljer bland alternativen i verktygsfältet.

Obs: Om du håller muspekaren över ikonerna i verktygsfälten ser du en beskrivning av vad var och en gör.

Lägga till och redigera en rubrik i en monter

För att infoga ett textblock i en monter klickar du på plustecknet (+) längst upp till vänster i montern och klickar sedan på Infoga textblock.

Obs! Du kan också klicka på ikonerna Infoga textblock eller Aa i verktygsfältet till vänster om ett avsnitt eller längst ned i en monter.

För att redigera texten i ett textblock klickar du en gång på texten och redigerar.

Om du vill ändra placeringen eller formateringen av ett textblock klickar du en gång på texten för att markera den och väljer sedan bland alternativen i verktygsfältet som visas.

Lägg till en bildtext och rubrik i en fil, bild eller webblänk i en monter

Om du vill skriva eller redigera en bildtext för en filförhandsvisning klickar du en gång på förhandsvisningen så att den markeras och klickar på Skriv en bildtext under filen.

Om du vill visa en rubrik och ett filnamn för varje filförhandsvisning i ett avsnitt klickar du på kryssrutan Visa titlar längst upp till höger i avsnittet. Klicka en gång på en rubrik för att redigera den.

Obs! Namnet och bildtexten på förhandsvisningen används bara i montern och ändrar inte namnet på källfilen i ditt Dropbox-konto.

Läs mer om Showcase:

Anpassa layouten på en monter

Dela en monter

Använd Showcase med Dropbox Business

Vanliga frågor om Showcase