Vilka typer av filer kan jag förhandsvisa i Dropbox?

Uppdaterat Nov 14, 2023

Dropbox kan förhandsvisa de typer av filer som listas i den här artikeln. Om en filtyp inte visas kan du fortfarande öppna den genom att ladda ner filen först.

Vi rekommenderar att du söker efter filtypen i denna artikel genom att trycka på control-f (Windows) eller command-f (Mac) på tangentbordet.

Se en lista över filtyper som förhandsvisas i Dropbox på en mobil enhet.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela filer och mappar.

Varför går det inte att förhandsvisa filen?

Om du har problem med att förhandsvisa en fil kan det hända att den filtypen inte stöds av Dropbox. Filen kan också vara för stor för att förhandsvisa. Titta i tabellen i denna artikel för att se storleksbegränsningar och filtyper som stöds av Dropbox.

Du kan också läsa den här artikeln om vanliga felmeddelanden och åtgärder.

highlight icon

Obs

• Förhandsvisningar genereras endast för filtyper som är tillgängliga för filägaren. Om en användare på en Dropbox Basic-plan t.ex. delar en .mxf-fil med en användare på en Dropbox Professional-plan kommer användaren på Dropbox Professional-planen inte att se en förhandsvisning, även om Dropbox Professional-planen tillåter förhandsvisningar för dessa filtyper.
  • Kunder som har köpt Dropbox Replay-tillägget (tidigare tillägget Kreativa verktyg) kan förhandsvisa filer med en storlek på upp till 150 GB.

Filtyper som förhandsvisas som presentationer

Om din fil har något av följande tillägg kommer den att förhandsvisas som presentation.

För att förhandsvisningen ska fungera måste filen vara mindre än storleksgränsen som anges i tabellen.

Filtyp

Storleksgräns

.key*

288 MB

.kth*

288 MB

.odp

288 MB

.ppt

288 MB

.pps

288 MB

.ppsm

288 MB

.ppsx

288 MB

.pptm

288 MB

.pptx

288 MB

.xd

1 GB

Filer som förhandsvisas som bilder

Om din fil har något av följande tillägg kommer den att förhandsvisas som bild.

För att förhandsvisningen ska fungera måste filen vara mindre än storleksgränsen som anges i tabellen.

Filtyp

Storleksgräns

.3fr

200 MB eller 50 megapixlar

.ai

256 MB eller 50 megapixlar

.arw

200 MB eller 50 megapixlar

.bmp

100 MB eller 50 megapixlar

.cr2

200 MB eller 50 megapixlar

.crw

200 MB eller 50 megapixlar

.dcr

200 MB eller 50 megapixlar

.dcs

200 MB eller 50 megapixlar

.dng

200 MB eller 50 megapixlar

.dwg (endast Dropbox Professional-, Advanced-, Enterprise- och Education-konto)

100 MB

.erf

200 MB eller 50 megapixlar

.gif

100 MB eller 50 megapixlar

.heic

100 MB eller 50 megapixlar

.jpeg

100 MB eller 50 megapixlar

.jpg

100 MB eller 50 megapixlar

.kdc

200 MB eller 50 megapixlar

.mef

200 MB eller 50 megapixlar

.mos

200 MB eller 50 megapixlar

.mrw

200 MB eller 50 megapixlar

.nef

200 MB eller 50 megapixlar

.nrw

200 MB eller 50 megapixlar

.orf

200 MB eller 50 megapixlar

.pef

200 MB eller 50 megapixlar

.png

100 MB eller 50 megapixlar

.ppm

100 MB eller 50 megapixlar

.psd

1024 MB eller 50 megapixlar

.r3d

200 MB eller 50 megapixlar

.raf

200 MB eller 50 megapixlar

.rw2

200 MB eller 50 megapixlar

.rwl

200 MB eller 50 megapixlar

.sr2

200 MB eller 50 megapixlar

.svg

48 MB eller 50 megapixlar

.svgz

48 MB eller 50 megapixlar

.tif

200 MB eller 50 megapixlar

.tiff

200 MB eller 50 megapixlar

.wbmp

100 MB eller 50 megapixlar

.webp

100 MB eller 50 megapixlar

.x3f

200 MB eller 50 megapixlar

Filer som förhandsvisas som videor

Om din fil har något av följande tillägg kommer den att förhandsvisas som video.

För att förhandsvisningen ska fungera måste filen vara mindre än 100 GB.

highlight icon

Obs! Filstorleksgränserna är 150 GB med Dropbox Replay-tillägget.

.3gp

.3gpp

.3gpp2

.asf

.avi

.dv

.m2t

.m4v

.mkv

.mov

.mp4

.mpeg

.mpg

.mts

.mxf†

.ogv

.rm

.ts

.vob

.webm

.wmv

Filtyper som förhandsvisas som zip-filer

Om din fil har något av följande tillägg kommer den att förhandsvisas som zip-fil. Du kan se en lista över alla mappar och filer i zip-filen.

För att förhandsvisningen ska fungera måste filen vara mindre än 512 MB.

.7z

.bz

.bz2

.cpio

.gz

.iso

.lha

.lz

.lzh

.lzma

.rar

.tar

.taz

.tbz

.tbz2

.tgz

.tlz

.txz

.tz

.xar

.xz

.Z

.zip

Filtyper som förhandsvisas som ljudfiler

Om din fil har något av följande tillägg kommer den att förhandsvisas som ljudfil.

För att förhandsvisningen ska fungera måste filen vara mindre än 1 GB.

.aac

.aif/.aiff

.m4a

.m4r

.mp3

.oga

.ogg

.wav

.wma

Filtyper som förhandsvisas som textfiler

Om din fil har något av följande tillägg kommer den att förhandsvisas som textfil.

För att förhandsvisningen ska fungera måste filen vara mindre än 8 GB.

.as

.as3

.asm

.aspx

.bat

.c

.cc

.cmake

.coffee

.cpp

.cs

.css

.cxx

.diff

.erb

.erl

.groovy

.gvy

.h

.haml

.hh

.hpp

.hxx

.java

.js

.json

.jsx

.less

.lst

.m

.make

.markdown

.md

.mdown

.mkdn

.ml

.mm

.out

.patch

.php

.pl

.plist

.properties

.py

.rb

.sass

.scala

.scm

.script

.scss

.sh

.sml

.sql

.swift

.txt

.vb

.vi

.vim

.xhtml

.xml

.xsd

.xsl

.yaml

.yml

Filtyper som förhandsvisas som dokument

Om din fil har något av följande tillägg kommer den att förhandsvisas som dokument.

För att förhandsvisningen ska fungera måste filen vara mindre än den angivna storleksgränsen.

Filtyp

Storleksgräns

.csv

40 MB

.doc

160 MB

.docx

160 MB

.docm

160 MB

.eps

256 MB

.hwp

40 MB

.numbers*

40 MB

.ods

40 MB

.odt

40 MB

.otf

32 MB

.pages*

40 MB

.pdf

500 MB

.ps

256 MB

.rtf

160 MB

.sketch

1 GB

.ttf

32 MB

.wpd

160 MB

.xd

1 GB

.xls

40 MB

.xlsm

40 MB

.xlsx

40 MB

Filtyper som förhandsvisas som länkar

Om din sparade webbplats har något av följande tillägg kommer den att förhandsvisas som en genväg till webbplatsen.

För att förhandsvisningen ska fungera måste filen vara mindre än 10 MB.

.url

.webloc

.website

*Endast första sidan förhandsvisas.

†Endast Dropbox Professional-, Advanced-, Enterprise- och Education-konton.