Hantera molnmaterial direkt inifrån Dropbox

Du och dina teammedlemmar kan skapa, ordna och dela molnmaterial som filer från G Suite eller Microsoft Office Online direkt inifrån Dropbox. Du behöver inte hoppa mellan appar för att hitta material och feedback. Allt material hanteras, ordnas och sparas direkt i Dropbox tillsammans med alla andra filer.

Anvisningar: Skapa molnmaterial

Med Dropbox för G Suite kan du skapa, ordna och dela Google-dokument, kalkylblad och presentationer på dropbox.com eller från Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet eller menyfältet. Alla Google-dokument, kalkylblad och presentationer du skapar i Dropbox sparas i Dropbox-kontot och räknas in i lagringsutrymmet. Alla ändringar som görs i dessa Google-dokument, kalkylblad och presentationer sparas automatiskt på Dropbox-kontot (men inte på Google Drive eller i Google-kontot).

Så här skapar du nya Google dokument, kalkylblad eller presentationer på din dator:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet eller menyfältet.
2. Klicka på "+" (plustecknet).
3. Klicka på Google DokumentGoogle Kalkylblad eller Google Presentationer.
4. Klicka på ett namn och en plats för din fil..
5. Klicka på Skapa.

Skapa nya Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer på dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
3. Gå till mappen där du vill spara den nya filen.
4. Klicka på Skapa.
5. Klicka på Google Dokument, Google Kalkylark eller Google Presentationer.

Obs! För att kunna använda Dropbox för G Suite måste mejladressen du använder för ditt Google-konto vara samma mejladress som du använder för ditt Dropbox-konto. Ta reda på hur du ändrar din Dropbox-mejladress.

Integreringen med Microsoft Office gör att du kan skapa och öppna Office-filer direkt från Dropbox-kontot, göra ändringar i Office mobil- och webbappar, samt spara ändringarna direkt i Dropbox.

Så här skapar du nya Microsoft Office-filer på din dator:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet eller menyfältet.
2. Klicka på "+" (plustecknet).
3. Klicka på Skapa.
4. Klicka på Word-dokumentExcel-arbetsbok eller PowerPoint-presentation.
5. Välj ett namn och en plats för din fil.
6. Klicka på Skapa.

Så här skapar du nya Microsoft Office-filer på dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
3. Gå till mappen där du vill spara den nya filen.
4. Klicka på Skapa.
5. Klicka på Word-dokument, Excel-arbetsbok eller PowerPoint-presentation.

Obs! Din nya Office-fil öppnas i Microsoft Office Online. Du behöver en Office Online-prenumeration för att kunna använda den här funktionen.

Läs mer om hur du arbetar med Microsoft Office-filer från ditt Dropbox-konto.

Läs hur du öppnar och redigerar Microsoft Word, Excel och PowerPoint-filer i Google, eller öppna förhandsvisningar av filerna på mobilappen.

Dropbox Paper

Dela idéer med Dropbox Paper, ett arbetsutrymme online för dokument, som förenar kreativitet och samarbete på en och samma plats. Med Paper kan du skriva, strukturera arbetet med teammedlemmar, ge och ta emot feedback, granska designer, hålla möten och redigera tillsammans hur mycket du vill. Du kan välja om du vill dela dokumenten och bestämma om andra du delar med får redigera, visa eller kommentera arbetet.

Paper lagrar dokument i molnet och håller teamet synkat oavsett varifrån ni använder Dropbox, däribland dropbox.com, Dropbox-klienten samt mobilapparna för Dropbox och Paper.

Så här gör du: Dropbox Paper

Skapa ett Paper-dokument från dropbox.com så här:

1. Logga in på dropbox.com.
2. Klicka på Paper i sidomenyn till vänster.
    Gör så här om du inte ser Paper till vänster: klicka på Skapa ny fil, klicka på Dropbox Paper, klicka på mappen där du vill lagra Paper-dokumentet och klicka på Skapa.
3. Klicka på Skapa nytt dokument.

Du kan använda en Paper-mall för dokumentformat du använder ofta. Se tips om hur du använder mallar för att påskynda projekt:

Du kan också omvandla ett dokument till en delbar mall. Anpassa det format som passar bäst för teamets arbetsflöde.

Läs mer om hur du skapar, använder och delar en mall i Dropbox Paper.

1. Öppna det Paper-dokument du vill dela.
2. Klicka på den blå knappen Bjud in (eller Dela) längst upp i dokumentet.
3. Efter
Till, skriver du mejladressen till den eller de personer du vill dela med.
4. Klicka på
Inställningar för att ställa in behörigheter för visning och redigering av dokumentet.
5. Klicka på
Skicka. Mottagarna får en mejlinbjudan.

1. Öppna Paper-dokumentet du vill dela.
2. Klicka på knappen Kopiera länk (kedjeikonen) längst upp i dokumentet. Länken kopieras till urklipp.
3. Klistra in länken i ett mejl, chattmeddelande eller SMS och skicka. Mottagaren kommer åt dokumentet utifrån behörigheten som getts i filens
länkinställningar .

Obs! Alla medlemmar i en delad mapp eller får tillgång till Paper-dokument som är skapade där, med samma behörighetsnivå som de har för mappen.

I Dropbox Paper kan du samarbeta med andra genom att kommentera text och bilder, @omnämna personer på rader och i kommentarer, samt skapa att-göra-uppgifter.

@omnämn någon:

1. Skriv @ (snabel-a) och sedan en kollegas namn.
2. Välj korrekt person i listan som visas.

Om personen du @omnämner inte visas i listan med alternativ kan du skriva deras mejladress så får de en inbjudan via mejl om att gå med i dokumentet.

Lägga till en kommentar:

1 Markera en textrad.
2. Klicka på kommentarsikonen (pratbubblan) i formateringsfältet.
3. Skriv din kommentar. Du kan @omnämna någon som du vill ska få ett meddelande om kommentaren.
4. Klicka på Publicera.

Du kan också kommentera bilder och delar av bilder i Paper-dokument.

Skapa att-göra-uppgifter

1. Klicka på Skapa att-göra-uppgift (kryssruta) i verktygsfältet eller skriv [] + mellanslag (vänster hakparentes, höger hakparentes, mellanslag).
2. Skriv att-göra uppgiften bredvid rutan som visas.
3. @omnämn kollegor eller dig själv för att tilldela specifika att-göra-uppgifter.
4. Lägg till ett förfallodatum genom att klicka på kalenderikonen bredvid en att-göra-uppgift och välja ett datum.

Ta reda på hur du kan visa dina att-göra-uppgifter i Dropbox Paper.

Samla verktyg och material

Tredjepartsprogram som Slack, Zoom och Microsoft Office har integreringar med Dropbox så att arbetet flyter smidigt och det blir lätt att hålla fokus.

Det går att hantera tredjepartsappar i kontoinställningarna eller i Dropbox App Center*, en central plats att hitta, ansluta och hantera apparna du behöver mest.

*För närvarande inte tillgängligt för Enterprise-team

Anvisningar: Använda integrerade appar

Dropbox och Zoom gör det möjligt att samtala i realtid om delat material. Tack vare integreringen med Zoom kan du presentera filer i Zoom och skapa och gå med i Zoom-möten direkt från Dropbox. Du kan också se vilka som presenterat dina filer med Zoom.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
  3. Håll muspekaren över filen du vill presentera och klicka på kryssrutan som visas till vänster.
  4. Klicka på pilen bredvid Dela under filens miniatyrbild i den högra sidomenyn.
  5. Klicka på Zoom.
  6. Klicka på Ange Zoom mötes-ID och ange ditt mötes-ID.
  7. Klicka på Presentera.

Läs mer om hur du använder Zoom med Dropbox.

Dropbox och Slack samlar smidigt material och konversationer. Med Slack-integreringen kan du dela filer och meddela personer i Slack direkt från Dropbox. Du kan se vilka som delat din fil i Slack, när de delat den och i vilka kanaler de delade den.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
  3. Håll musen över filnamnet och klicka på kryssrutan som visas till vänster.
  4. Klicka på pilen bredvid Dela under filens miniatyrbild i den högra sidomenyn.
  5. Klicka på Slack. Du har möjlighet att lägga till ett meddelande.
  6. Klicka på Skicka bredvid kanalen eller personen du vill dela den med.

Läs mer om hur du använder Slack med Dropbox.

När du ansluter Google- eller Outlook-kalendern till Dropbox-kontot blir det enkelt hitta det du behöver, när du behöver det. Kalenderintegrationen gör att du kan se kommande möten, gå med i möten och bifoga filer till möten direkt från datorn.

Ansluta i App Center:

1. Logga in på dropbox.com.
2. Klicka på rutnätsikonen i övre högra hörnet och välj App Center.
3. Klicka på
Google kalender eller Outlook kalender och kontakter.
Om du inte ser Google Kalender eller Outlook Kalender och kontakter använder du sökfältet i App Center.
4. Klicka på Anslut och följ anvisningarna.

Anslut App Center i kontoinställningarna om du inte ser det i menyn:

Läs hur du bifogar filer och går med i möten från Dropbox.

Kom igång med Dropbox App Center

1. Logga indropbox.com
  2. Klicka på rutnätsikonen längst upp till höger och välj App Center.
  3. Bläddra eller sök efter en app du vill ansluta eller läsa mer om.

Spara tid med kortkommandon

Du kan skapa och spara ett kortkommando till en webbsida på Dropbox-kontot, precis som med en fil. Kortkommandon gör det enkelt att samla material från projekthanterings- och produktivitetsverktyg online – till och med nyhetsartiklar, wiki-sidor och Paper-dokument – tillsammans med resten av materialet i Dropbox. Du kan skapa kortkommandon i klienten, från systemfältet eller menyfältet och på dropbox.com. I Dropbox för mobila enheter kan du öppna kortkommandon, men inte skapa dem.

Obs! Kortkommandon har filtillägget .web och representeras av en globikon i mappar. De öppnas i din standardwebbläsare.

Läs mer om kortkommandon.

Så här gör du: Skapa ett kortkommando till en webbsida

1. Öppna klienten.
2. Öppna den mapp du vill spara genvägen i.
3. Klicka på Skapa.
4. Klicka på Genväg.
5. Ange URL och ett Namn
6. Klicka på Skapa.

1. Logga in på dropbox.com eller öppna klienten.
2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
3. Öppna mappen där du vill spara genvägen.
4. Klicka på Skapa ny fil.
5. Klicka på Genväg.
6. Ange URL och ett Namn
7. Klicka på Skapa.

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller menyfältet.
2. Klicka på "+" (plustecknet)
3. Klicka på Genväg.
4. Ange URL och ett Namn.
5. I rullgardinsmenyn "Plats" väljer du den mapp där du vill spara genvägen.
6. Klicka på Skapa.