Så här använder du Dropbox

Dropbox är ett nav för allt arbete. Du kan spara och dela filer, samarbeta i projekt och förverkliga dina bästa idéer – oavsett om du arbetar ensam eller med kollegor och kunder.

Med Dropbox säkerhetskopieras alla dina filer i molnet och finns tillgängliga online. Du kan spara, nå och dela viktigt material var du vill, när du vill, på vilken enhet som helst.

Vi börjar med att ställa in Dropbox.

Få åtkomst till kontot

Det finns 3 sätt att nå ditt nya konto: Dropbox-klientupplevelsen, dropbox.com, och Dropbox mobilappen. För att få ut maximalt av Dropbox rekommenderar vi att du installerar programmen på datorn, surfplattan och mobilen.

Visa dina filer och aktiviteter på ett enda ställa med klienten och på dropbox.com. Du kan hantera kontoinställningar, lägga till och dela material, få delade uppdateringar och åtkomst till Dropbox-funktioner som Paper.

Läs mer

Håll utkik efter mer information om specifika funktioner. Klicka där du ser Läs mer, där du hittar mer information, stegvisa instruktioner och hjälpcenterresurser – på samma sida.

Så här gör du: Komma igång med kontot

1. Öppna en webbläsare.
2. Ange https://www.dropbox.com.
3. Välj en av följande inloggningsalternativ:
- Klicka på Logga in och ange din mejladress och ditt lösenord
- Klicka på Logga in med Google.

Så här loggar du in på Dropbox-konto med Google-inloggning
Jag har problem med att logga in på mitt Dropbox-konto

Obs!: Du kan koppla ditt personliga och arbetsrelaterade konto på datorn eller den mobila enheten och fortfarande hålla varje konto separat. Det gör att du kan ha dina personliga saker och arbetsrelaterade saker åtskilda men enkelt växla mellan kontona utan att behöva logga in och ut varje gång. Spara kattbilderna i ditt personliga konto och nå dem enkelt även på jobbet.

1.  Skapa ett konto på dropbox.com.
2. Ange ditt namn och mejladress (mejladressen är användarnamnet för ditt Dropbox-konto).
3. Ange ett starkt, unikt lösenord.
4. Klicka i rutan för att godkänna Dropbox villkor.
5. Klicka på Skapa ett konto.

Vilken mejladress har jag till mitt Dropbox-konto?
Felsök varför Dropbox säger att en mejladress redan används.
Ändra eller återställa ett Dropbox-lösenord.

Din Dropbox lagringskvot beräknas genom att den totala mängden data som lagras i Dropbox-kontot adderas. I detta ingår alla delade mappar du är medlem i samt filer som samlats in från filinlämningar. Om någon bjuder in dig till en delad fil eller mapp med en länk tar det inte upp lagringsutrymme på kontot (om du inte sparar den i Dropbox-kontot).

Vilken är min nuvarande Dropbox-plan?
Läs hur du kan tjäna lagringsutrymme utan kostnad.
Uppgradera till Dropbox Plus eller Professional.
Ta reda på hur du annullerar en kostnadsfri provperiod på Dropbox eller en prenumeration.
Finns det någon gräns för hur många enheter jag kan logga in på med kontot?
Hitta svar på alla dina frågor om betalningar och fakturering.

Dropbox mobilapp

Med Dropbox för mobila enheter blir det enkelt att nå filer från en mobil eller surfplatta du har loggat in på. Se kommentarer, skanna kvitton och andra dokument med mobilens kamera eller gör filer tillgängliga för åtkomst offline.

Om du redan har Dropbox-appen på mobilen eller surfplattan kan du logga in med din mejladress och ditt lösenord, eller använda SSO med ditt Google- eller Apple-konto. Om du inte redan har appen på andra enheter kan du ladda ner den från dropbox.com/mobile eller den app-butik du föredrar.

Så här gör du: mobilappen

1. Öppna Dropbox-appen.
2. Öppna den mapp där du vill spara filerna.
3. Tryck på + (plusikonen).
4. Tryck på Skapa eller ladda upp fil.
5. Tryck på Ladda upp fil.
6. Tryck på Bläddra och leta upp filen du vill ladda upp.
7. Välj var i Dropbox-kontot filen ska sparas.
8. Tryck på Ladda upp.

1. Öppna Dropbox-appen.
2. Öppna den mapp där du vill lagra filerna.
3. 3. Tryck på + (plusikonen).
4. Tryck på Ladda upp filer.
5. Leta upp de filer du vill ladda upp och tryck för att välja dem för uppladdning.
6. Tryck på Ladda upp.

Hitta instruktioner för din specifika enhet (Android, iPad, iPhone, Windows mobil och Windows surfplatta).

Så här laddar du upp andra typer av filer eller filer från enheternas lagringsutrymmen och externa SD-kort.

Dropbox Plus- och Professional-användare kan aktivera kamerauppladdningar för att automatiskt spara foton och videor från en mobil enhet på Dropbox.

Spara skärmklipp i ditt Dropbox-konto.

Spara, ordna och dela ditt arbete med Dropbox dokumentskanner. Med dokumentskannern kan du enkelt ladda upp och organisera skanningar från whiteboards, kvitton, skisser med mera, direkt från Dropbox mobilapp.

dropbox.com

Det går att hantera alla kontoinställningar samt visa filer och aktivitet på ett enda ställe på dropbox.com. Du kan också lägga till och dela material och nå funktioner som Dropbox Paper.

Så här gör du: dropbox.com

När du har loggat in på dropbox.com är det lika enkelt att lägga till filer i kontot som att dra och släppa från datorns filsystem. Eller så följer du bara de här stegen om du vill ladda upp en fil eller mapp från datorn:

1. Logga inwww.dropbox.com.
2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
3. Gå till den mapp där du vill spara filen eller mappen.
4. Klicka på Ladda upp filer eller Ladda upp mapp.
5. Gå till rätt fil eller mapp i datorns filsystem.
6. Klicka på Öppna.

Du kan granska och uppdatera din profil och dina kontoinställningar från valfri enhet på dropbox.com.

1. Logga in på www.dropbox.com
2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger på sidan.
3. Klicka på Inställningar.
- Under fliken Allmänt kan du visa och ändra din användarinformation och mejladress och göra inställningar för språk, datum och tid.
- Under fliken Plan visas vilken typ av Dropbox-konto du använder, dess status och hur mycket tillgängligt lagringsutrymme du har.
- Under fliken Säkerhet har du alternativ för att köra en säkerhetskontroll av kontot, ändra lösenord och konfigurera tvåstegsverifiering. Du kan även se och hantera enheterna som är kopplade till ditt konto.
- Under fliken Meddelanden kan du anpassa vilka mejlmeddelanden du ska få. Du kan välja om du vill ha meddelanden om saker som filaktivitet, enheter och webbläsare, ändringar av Dropbox Paper-dokument och nyheter eller tips från Dropbox.
- Fliken Anslutna appar visar vilka appar du har integrerat med Dropbox och vilka appar som används för att öppna filer och ge åtkomst till dina Dropbox-filer. Du kan också visa kontakter som importerats från mobila enheter och ställa in förval för att öppna Paper-dokument på datorn.

Nästa: Synka

Med Dropbox kan du få åtkomst till de senaste versionerna av filer på alla datorer, mobiler eller surfplattor som du har loggat in på med ditt konto. Detta tack vare en kärnfunktion som kallas synkning.