Dropbox-säkerhet

Dropbox är utformad med säkerhet i åtanke. Vi ser till att dina data är säkra genom att tillhandahålla flera lager av säkerhet samt kontroller som du kan aktivera för att tillgodose dina säkerhetsbehov.

Säkerhetssidan kan du ändra inställningar samt enkelt övervaka anslutna enheter, aktiva webbsessioner och tredjepartsapplikationer som har åtkomst till ditt konto. Verkar något inte stå rätt till? Du kan koppla bort vilken app som helst, eller logga ut på distans och radera en enhet med bara ett klick.

Starka lösenord

Vi vidtar omfattande åtgärder för att skydda dina data, men du spelar också en viktig roll. Genom att skapa unika och starka lösenord för varje webbplats, app och onlinekonto som du använder – och ändra dem regelbundet – ser du till att ditt Dropbox-konto, såväl som andra konton, förblir säkra.

Lösenordshanterare som 1Password kan hjälpa dig att generera starka lösenord, lagra dem på ett säkert sätt och enkelt logga in på dina konton.

Så här skapar du ett starkt lösenord

Ett säkert lösenord är ett lösenord som är svårt för obehöriga att gissa. Använd inte vanliga ord eller något som innehåller personlig information som ditt namn, namnet på en familjemedlem eller ett husdjur, eller telefonnummer, adresser och födelsedatum. Ovanliga ord fungerar bra, men bara om du använder flera tillsammans. Följande tips hjälper dig att skapa unika, säkra lösenord.

Försök använda en kombination av några (eller alla) av nedanstående exempel:

- Versaler och gemener, symboler och siffror
- Oväntade versaler (till exempel, "vERsaler")
- Oväntad stavning (till exempel , "staaaaavning")
- Egna slangord
- Icke-självklara siffror och symboler (notering: det är ganska vanligt att använda "$" för "s" eller "0" för "o" och är troligtvis inte tillräckligt bra som säkerhetsåtgärd)

Du kan använda Dropbox beräkningsverktyg för lösenordsstyrka för att testa ditt lösenord i vårt verktyg för säkerhetskontroll.

Ta reda på vad du gör om du glömt ditt lösenord. Som Business-teammedlem kan du behöva kontakta din teamadministratör för att återställa lösenordet.

Multifaktorsautentisering

Dropbox använder flerfaktorautentisering för att lägga till ett extra säkerhetslager i kontot. När den här funktionen är aktiverad behöver du en sexsiffrig säkerhetskod samt ditt användarnamn och lösenord för att logga in på kontot. Du behöver också denna kod för att kunna koppla en ny dator, mobil eller surfplatta. Du kan låta koderna skickas till din telefon via sms eller genereras av en mobilapp som Google Authenticator eller Duo Mobile.

Dropbox erbjuder också möjlighet att använda en säkerhetsnyckel i stället för sexsiffriga koder för tvåstegsverifiering. Säkerhetsnycklar ger extra skydd mot nätfiskeattacker och är praktiska att använda.

Note

Tvåstegsverifiering och tvåfakturautentisering är typer av flerfaktorautentisering.

Så här aktiverar du tvåstegsverifiering

1. Logga in på dropbox.com.
2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
3. Välj Inställningar.
4. Välj fliken
Säkerhet .
5. Växla
Tvåstegsverifiering till .
- Om du ser
Hanteras av samlad inloggning under fliken Säkerhet  använder ditt team samlad inloggning (SSO). Detta innebär att du kanske inte kan använda tvåstegsverifiering med Dropbox. Kontakta din administratör för mer information.
6. Klicka på
Kom igång.
7. Ange ditt lösenord igen.
8. Välj om du vill ta emot säkerhetskoden via
sms eller mobilapp. Klicka på antingen Använd sms eller Använd en mobilapp och följ stegen.
9. Ange en säkerhetskod för att slutföra konfigurationen (du får den antingen via sms eller verifieringsapp, beroende på vilken metod du har valt).
10. Klicka på
Nästa.

Obs! Om du använder en verifieringsapplikation för att ta emot verifieringskoder bör du lägga till primärt telefonnummer och reservtelefonnummer.

Återskapa och återställa filer

Om du av misstag tar bort en fil eller sparar en ny version av en fil du inte är nöjd med kan du ta det lugnt. Dropbox lagrar kopior av dina borttagna filer och mappar under en viss period, inklusive tidigare versioner av filer. Återställ en fil omedelbart eller återskapa den till en tidigare version på dropbox.com.

Återskapa och återställa filer

1. Logga in på dropbox.com.
2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
3.Välj filen vars tidigare versioner du vill öppna.
4. Klicka på
Versionshistorik på den högra sidomenyn.
  Det går även att klicka på
(ellipsis) intill filnamnet för att visa fler alternativ
5. Välj en version att förhandsvisa.
6. Klicka på
Återskapa på versionen du vill återställa.

Obs! På Windows- och Linux-datorer högerklickar du på filen och väljer Versionshistorik för att förhandsvisa och återskapa en tidigare version. På Mac-datorer trycker du på Control på tangentbordet och klickar samtidigt på filen för att välja Visa tidigare versioner.

1. Logga in på dropbox.com.
2. Klicka på Raderade filer på den vänstra sidomenyn.
3. Hitta det raderade objektet du vill återställa och klicka på namnet.
4. Klicka på Återställ.

Ta reda på hur länge Dropbox lagrar tidigare versioner av dina filer.

Läs om hur du återställer flera filer eller mappar.

Jag raderade en delad mapp. Påverkar det andra som är medlemmar i den?

Hur lägger jag tillbaka den?

Härnäst: mer information och hjälp

Dropbox erbjuder många sätt för dig att få mer information och hjälp så att du kan få ut mesta möjliga av ditt konto. I nästa avsnitt kommer vi att titta på de olika sätten att få information och hjälp samt hur man går med i vår användarcommunity.