Använd Dropbox Business så här

Dropbox är ett nav för allt arbete. Du kan spara och dela filer, samarbeta i projekt och förverkliga dina bästa idéer – oavsett om du arbetar ensam eller i team.

Med intuitiva samarbetsverktyg och avancerade säkerhetsfunktioner ger Dropbox dig allt du behöver för att få arbetet gjort när du är på språng.

Kom igång med Dropbox Business.

Dropbox i molnet

Dropbox lagrar på ett säkert sätt ditt arbete online, i molnet. Du kan spara, nå och dela viktigt material var du vill, när du vill, på vilken enhet som helst.

När en fil är lagrad i molnet finns inte längre begränsningen med hårddisken eller en enskild enhet för att kunna nå den. Allt du lägger till i ditt Dropbox-konto uppdateras på dropbox.com och alla datorer, mobiler eller surfplattor du har kopplat till kontot. Göra en ändring eller radera ett dokument? Detta återspeglas också. Känn dig trygg med att Dropbox alltid tar hand om allt.

Få åtkomst till kontot

Du kommer åt Dropbox-kontot på tre sätt: Dropbox-klienten, dropbox.com och Dropbox för mobila enheter

Kom igång genom att logga in på kontot på dropbox.com. Installera sedan apparna på datorn, surfplattan och mobilen för att få ut maximalt av kontot.

Läs mer

Håll utkik efter mer information om specifika funktioner. Klicka där du ser Läs mer, där du hittar mer information, stegvisa instruktioner och hjälpcenterresurser – på samma sida.

Logga in med Dropbox Business

Du borde ha fått en mejlinbjudan om att gå med i ditt Dropbox Business-team. Kom igång genom att välja Gå med i teamet från inbjudan och följ anvisningarna för att registrera dig. Be IT-avdelningen eller Dropbox Business-administratören om hjälp om du inte har fått något mejl.

Gå med i ett Business-team.

Så här loggar du in på Dropbox-kontot.

Så här loggar du in på Dropbox-kontot med Google-inloggning.

Jag har problem med att logga in på mitt Dropbox-konto.

Dropbox-klienten

Dropbox-klienten ger ett välordnat utrymme som fokuserar på arbetet och håller er uppdaterade – direkt från datorn.

Med funktioner som beskrivningar, att-göra-uppgifter, kommentarer, möjlighet att nåla fast och delningsverktyg kan du med klienten göra valfri mapp till ett anslutet arbetsutrymme med Dropbox Spaces. I Spaces kan ni följa upp arbetet och samarbeta ännu bättre.

Med Dropbox blir datorn också en plats där det går att ordna filer, mappar och Spaces-utrymmen, skapa molninnehåll, dela och samarbeta med teamet samt se filaktivitet och meddelanden.

Dropbox-klienten

Så här gör du: klienten

Installera klienten

1. Ladda ner klienten på datorn.
2. När Dropbox har installerats på datorn ser du både klienten och en Dropbox-ikon i systemfältet (Windows) eller menyraden (Mac) och en Dropbox-mapp på hårddisken.
3. Du ombeds att logga in med dina autentiseringsuppgifter för Dropbox Business-kontot. Du ska använda samma mejladress och lösenord som du loggade in med på dropbox.com (dessa kommer att vara samma för alla dina enheter).

Dropbox-klienten finns för operativsystemen Linux, Windows och macOS. Läs mer om hur du använder klienten med Windows 10 i S-läge eller i Linux.

Läs mer om Dropbox kompatibilitet med ditt operativsystem.

Så här ändrar man klientinställningar på datorn.

Det här kan du göra om Dropbox inte installeras.

Lägga till en fil i Dropbox-kontot

Det går att lägga till nästan alla typer av filer i Dropbox-kontot på olika sätt. Från klienten:

1. Dra och släpp filen i klienten eller Dropbox-mappen på hårddisken.
2. Välj Dropbox-mappen när du använder alternativet Spara som i de flesta program.

Kontrollera filuppdateringar och meddelanden från systemfältet eller menyraden

Dropbox-ikonen i systemfältet (Windows) eller menyraden (Mac) ger snabb åtkomst till de senaste filerna, meddelanden och programinställningar. Klicka bara på ikonen om du vill se uppdateringar eller ändra inställningar.

1. Under fliken Till dig visas en personligt anpassad lista över dina filer, mappar och Dropbox Spaces , däribland Dina höjdpunkter, stjärnmärkta filer och mappar samt kalenderhändelser och möten.
2. Under fliken Senaste visas filer som nyligen har öppnats och/eller redigerats.
- Växla mellan Du och Team om du vill se filer du nyligen har redigerat eller filer teammedlemmar nyligen har redigerat.
3. Under fliken Meddelanden visas den senaste aktiviteten i dina Dropbox-filer och filer som har delats med dig. Meddelanden finns också som popup-fönster på datorn.
4. Från Dropbox-ikonen kan du också:
- Söka efter innehåll i Dropbox-kontot
- Skapa en webbaserad fil i Dropbox Paper, Microsoft Office eller G Suite
- Öppna Dropbox Paper på datorn
- Öppna dropbox.com i webbläsaren
- Öppna klienten eller Dropbox-mappen på datorn beroende på dina inställningar
- Granska och uppdatera programinställningar

Öppna Dropbox-mappen i filsystemet istället för klienten

När du installerar klienten skapas en Dropbox-mapp på hårddisken. Den fungerar som alla andra mappar i filsystemet, men filer du flyttar hit eller skapar här laddas upp till Dropbox-molnet.

Så här använder du Dropbox-mappen i Finder eller Utforskaren istället för klienten:
1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller menyraden
2. Klicka på din profilbild eller dina initialer längst upp till höger.
3. Klicka på Preferenser ….
4. Klicka på rullgardinsmenyn intill Öppna mappar i: och välj Finder eller Utforskaren.

Dropbox mobilapp

Håll kontakten med teamet oavsett var du är. Med Dropbox för mobila enheter är det enkelt att nå filer från en mobil eller surfplatta som är kopplad till kontot. Se de senaste kommentarerna från kollegorna, skanna dokument med mobilkameran eller gör filer tillgängliga för åtkomst offline.

Har du redan Dropbox-appen på mobilen eller surfplattan behöver du bara logga in med ditt jobbrelaterade konto. Har du inte appen på dina andra enheter än kan du ladda ner den från dropbox.com/mobile eller den appbutik du föredrar.

Så här gör du: mobilappen

Lägga till en fil i Dropbox-kontot

Du kan enkelt lägga till många typer av filer i Dropbox-kontot direkt från mobilen eller surfplattan.

1. Öppna Dropbox-appen på Android- eller iOS-enheten.

2. Öppna mappen där du vill lagra filerna.

3. Tryck på + (plus)

4. Tryck på  Skapa eller ladda upp fil.

5. Tryck på Ladda upp fil.

6. Tryck på Bläddra och leta upp filen du vill ladda upp.

7. Välj vilken plats filen ska sparas på i Dropbox-kontot.

8. Tryck på Ladda upp.

Dokumentskanning

Ladda enkelt upp, organisera och dela dina skanningar med Dropbox dokumentskanner. Det går till och med att söka efter text i dina skanningar tack vare optisk teckenigenkänning (OCR).

Följ de här stegen om du vill skanna och spara ett dokument från mobilen:

1. Öppna Dropbox-appen på Android- eller iOS-enheten.

2. Tryck på + (plus).

3. Välj Skanna dokument.

- På Android-enheter måste du välja Tillåt när du får frågan

4. Ta en bild på det innehåll du vill överföra till ett dokument. Du kan också välja en befintlig bild från kamerarullen i iOS.  I Android trycker du på fotoikonen.

Läs mer om hur du använder dokumentskannern.

dropbox.com

Det går att hantera alla kontoinställningar samt visa filer och aktivitet på ett enda ställe på dropbox.com. Du kan också lägga till och dela dina saker, få teamuppdateringar och nå funktioner som Paper.

Så här gör du: dropbox.com

Lägga till en fil i kontot

När du har loggat in på dropbox.com är det lika enkelt att lägga till filer i kontot som att dra och släppa från datorns filsystem. Eller så följer du bara de här stegen om du vill ladda upp en fil eller mapp från datorn:

1. Logga in på www.dropbox.com.

2. Klicka på Alla filer på den vänstra sidomenyn.

3. Gå till mappen där du vill spara filen eller mappen.

4. Klicka på Ladda upp filer eller Ladda upp mapp.

5. Gå till rätt fil eller mapp i datorns filsystem.

6. Klicka på Öppna.

Granska och ändra kontoinställningar

Du kan granska och uppdatera din profil och dina kontoinställningar från valfri enhet på dropbox.com.

1. Logga in på www.dropbox.com

2. Klicka på din avatar eller profilbild längst upp till höger på sidan.

3. Klicka på Inställningar.

- Under fliken Allmänt kan du visa och ändra din användarinformation och mejladress, koppla personliga och jobbrelaterade konton samt göra inställningar för språk, datum och tid.

- Under fliken Plan visas vilken typ av Dropbox-konto du använder, dess status och hur mycket tillgängligt lagringsutrymme du har.

- Under fliken Säkerhet har du alternativ för att köra en säkerhetskontroll av kontot, ändra lösenord och konfigurera tvåstegsverifiering. Du kan även se och hantera enheterna som är kopplade till ditt konto.

- Under fliken Meddelanden kan du anpassa mejlmeddelanden du får. Du kan välja om du vill få meddelanden om saker som filaktivitet, enheter och webbläsare, ändringar i Dropbox Paper-dokument samt nyheter eller tips från Dropbox.

- Under fliken Anslutna appar visas vilka appar du har integrerat med Dropbox och vilka appar som används för att öppna filer, har åtkomst till dina Dropbox-filer eller som har fått åtkomst till ditt konto av administratören. Du kan även se kontakter som har importerats från dina mobila enheter och ställa in vilken standard som gäller för att öppna Paper-dokument på datorn.

Koppla era konton

Med Dropbox Business får teamet fart på idéerna på en trygg och säker plats. Som teammedlem kan du lagra, dela och samarbeta i filer i ett jobbrelaterat konto som hanteras av företagets administratör. Administratören hanterar användare, teamets arbetsflöde och allt material i företagets Dropbox Business-konton.

Det går också att koppla ditt personliga Dropbox-konto till ditt jobbrelaterade konto och få åtkomst till alla filer och mappar från samma enheter. Varje konto är fristående så du kan hålla isär personligt och jobbrelaterat innehåll, men enkelt växla mellan dem utan att behöva logga in och ut varje gång.

Så här gör du: Koppla Dropbox Business till ett personligt konto

1. Logga in på dropbox.com med dina nya autentiseringsuppgifter för Dropbox Business-kontot.

2. Klicka på din avatar längst upp till höger på sidan.

3. Välj Inställningar.

4. Klicka på Koppla under Koppla din personliga Dropbox.

Härnäst: konfigurera teamutrymmet

Med Dropbox blir det enklare att samarbeta med teamet. Läs mer om hur du konfigurerar teamutrymmet, delar material samt får åtkomst till filer, mappar och Spaces-utrymmen offline med din mobila enhet.