Använd Dropbox Business så här

Dropbox är ett nav för allt arbete. Du kan spara och dela filer, samarbeta i projekt och förverkliga dina bästa idéer – oavsett om du arbetar ensam eller i team.

Med intuitiva samarbetsverktyg och avancerade säkerhetsfunktioner ger Dropbox dig allt du behöver för att få arbetet gjort när du är på språng.

Kom igång med Dropbox Business.

Dropbox i molnet

Dropbox lagrar på ett säkert sätt ditt arbete online, i molnet. Du kan spara, nå och dela viktigt material var du vill, när du vill, på vilken enhet som helst.

När en fil är lagrad i molnet finns inte längre begränsningen att ha tillgång till hårddisken eller en enskild enhet för att kunna nå den. Allt du lägger till i ditt Dropbox-konto uppdateras på dropbox.com och på alla datorer, telefoner eller surfplattor du har loggat in på. Göra en ändring eller radera ett dokument? Detta återspeglas också. Känn dig trygg med att Dropbox alltid tar hand om allt.

Få åtkomst till kontot

Du kommer åt Dropbox-kontot på tre sätt: Dropbox-klienten, dropbox.com och Dropbox för mobila enheter

Kom igång genom att logga in på kontot på dropbox.com. Installera sedan apparna på datorn, surfplattan och mobilen för att få ut maximalt av kontot.

Läs mer

Håll utkik efter mer information om specifika funktioner. Klicka där du ser Läs mer, där du hittar mer information, stegvisa instruktioner och hjälpcenterresurser – på samma sida.

Logga in med Dropbox Business

Du borde ha fått en mejlinbjudan om att gå med i ditt Dropbox Business-team. Kom igång genom att välja Gå med i teamet från inbjudan och följ anvisningarna för att registrera dig. Be IT-avdelningen eller Dropbox Business-administratören om hjälp om du inte har fått något mejl.

Gå med i ett Business-team.

Så här loggar du in på Dropbox-kontot.

Så här loggar du in på Dropbox-kontot med Google-inloggning.

Jag har problem med att logga in på mitt Dropbox-konto.

Dropbox-klienten

Dropbox-klienten ger ett välordnat utrymme som fokuserar på arbetet och håller er uppdaterade – direkt från datorn.

Med funktioner som beskrivningar, att-göra-uppgifter, möjlighet att nåla fast och delningsverktyg kan du med klienten göra valfri mapp till ett anslutet arbetsutrymme.

Med Dropbox blir datorn också en plats där det går att ordna filer och mappar, skapa molninnehåll, dela och samarbeta med teamet samt se filaktivitet och meddelanden.

Dropbox-klienten

Så här gör du: klienten

1. Ladda ner klienten på datorn.
2. När Dropbox har installerats på datorn ser du både klienten och en Dropbox-ikon i systemfältet (Windows) eller menyraden (Mac) och en Dropbox-mapp på hårddisken.
3. Du ombeds att logga in med dina autentiseringsuppgifter för Dropbox Business-kontot. Du ska använda samma mejladress och lösenord som du loggade in med på dropbox.com (dessa kommer att vara samma för alla dina enheter).

Dropbox-klienten finns för operativsystemen Linux, Windows och macOS. Läs mer om hur du använder klienten med Windows 10 i S-läge eller i Linux.

Läs mer om Dropbox kompatibilitet med ditt operativsystem.

Så här ändrar man klientinställningar på datorn.

Det här kan du göra om Dropbox inte installeras.

Det går att lägga till nästan alla typer av filer i Dropbox-kontot på olika sätt. Från klienten:

1. Dra och släpp filen i klienten eller Dropbox-mappen på hårddisken.
2. Välj Dropbox-mappen när du använder alternativet Spara som i de flesta program.

Dropbox-ikonen i systemfältet (Windows) eller menyraden (Mac) ger snabb åtkomst till de senaste filerna, meddelanden och programinställningar. Klicka bara på ikonen om du vill se uppdateringar eller ändra inställningar.

1. Under fliken Till dig visas en personligt anpassad lista över filer och mappar, däribland Dina höjdpunkter, Stjärnmärkta filer och mappar samt kalenderhändelser och möten.
2. Under fliken Senaste visas filer som nyligen har öppnats och/eller redigerats.
- Växla mellan Du och Team om du vill se filer du nyligen har redigerat eller filer teammedlemmar nyligen har redigerat.
3. Under fliken Meddelanden visas den senaste aktiviteten i dina Dropbox-filer och filer som har delats med dig. Meddelanden finns också som popup-fönster på datorn.
4. Från Dropbox-ikonen kan du också:
- Söka efter material i Dropbox-kontot
- Skapa en webbaserad fil i Dropbox Paper, Microsoft Office eller G Suite
- Öppna Dropbox Paper på datorn
- Öppna dropbox.com i webbläsaren
- Öppna klienten eller Dropbox-mappen på datorn beroende på dina inställningar
- Granska och uppdatera programinställningar

När du installerar klienten skapas en Dropbox-mapp på hårddisken. Den fungerar som alla andra mappar i filsystemet, men filer du flyttar hit eller skapar här laddas upp till Dropbox-molnet.

Så här använder du Dropbox-mappen i Finder eller Utforskaren istället för klienten:
1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller menyraden
2. Klicka på din profilbild eller dina initialer längst upp till höger.
3. Klicka på Preferenser.
4. Klicka på menyn intill Öppna mappar i: och välj Finder eller Utforskaren.

Dropbox mobilapp

Håll kontakten med teamet oavsett var du är. Med Dropbox för mobila enheter är det enkelt att nå filer från en mobil eller surfplatta som du loggat in på. Se de senaste kommentarerna från kollegorna, skanna dokument med mobilkameran eller gör filer tillgängliga för åtkomst offline.

Har du redan Dropbox-appen på mobilen eller surfplattan behöver du bara logga in med ditt jobbrelaterade konto. Har du inte appen på dina andra enheter än kan du ladda ner den från dropbox.com/mobile eller den appbutik du föredrar.

Så här gör du: mobilappen

Du kan enkelt lägga till många typer av filer i Dropbox-kontot direkt från mobilen eller surfplattan.

1. Öppna Dropbox-appen på din Android- eller iOS-enhet.
2. Öppna den mapp där du vill spara filerna.
3. Tryck på +
(plusikonen).
4. Tryck på Skapa eller ladda upp fil.
5. Tryck på Ladda upp fil.
6. Tryck på
Bläddra och leta upp filen du vill ladda upp.
7. Välj var i Dropbox-kontot filen ska sparas.
8. Tryck på
Ladda upp.

Ladda enkelt upp, organisera och dela dina skanningar med Dropbox dokumentskanner. Det går till och med att söka efter text i dina skanningar tack vare optisk teckenigenkänning (OCR).

Följ de här stegen om du vill skanna och spara ett dokument från mobilen:

1. Öppna Dropbox-appen på din Android- eller iOS-enhet.
2. Tryck på plusikonen
(+).
3. Välj
Skanna dokument.
- På Android-enheter måste du välja
Tillåt när du blir ombedd
4. Ta en bild av materialet du vill omvandla till ett dokument. Du kan också välja en befintlig bild från iOS-kamerarullen eller på Android trycker du på fotoikonen.

Läs mer om hur du använder dokumentskannern.

dropbox.com

Det går att hantera alla kontoinställningar samt visa filer och aktivitet på ett gemensamt ställe på dropbox.com. Du kan också lägga till och dela ditt material, få teamuppdateringar och nå funktioner som Paper.

Så här gör du: dropbox.com

När du har loggat in på dropbox.com är det lika enkelt att lägga till filer i kontot som att dra och släppa från datorns filsystem. Eller så följer du bara de här stegen om du vill ladda upp en fil eller mapp från datorn:

1. Logga in på www.dropbox.com.
2. Klicka på
Alla filer på den vänstra sidomenyn.
3. Gå till den mapp där du vill spara filen eller mappen.
4. Klicka på
Ladda upp filer eller Ladda upp mapp.
5. Gå till rätt fil eller mapp i datorns filsystem.
6. Klicka på
Öppna.

Du kan granska och uppdatera din profil och dina kontoinställningar från valfri enhet på dropbox.com.

1. Logga in på www.dropbox.com
2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger på sidan.
3. Klicka på Inställningar.
- Under fliken
Allmänt kan du visa och ändra din användarinformation och mejladress, ansluta dina personliga och arbetsrelaterade konton och göra inställningar för språk, datum och tid.
- Under fliken
Plan visas vilken typ av Dropbox-konto du använder, dess status och hur mycket tillgängligt lagringsutrymme du har.
- Under fliken
Säkerhet har du alternativ för att köra en säkerhetskontroll av kontot, ändra lösenord och konfigurera tvåstegsverifiering. Du kan även se och hantera enheterna som är kopplade till ditt konto.
- Under fliken
Meddelanden kan du anpassa vilka mejlmeddelanden du ska få. Du kan välja om du vill ha meddelanden om saker som filaktivitet, enheter och webbläsare, ändringar av Dropbox Paper-dokument och nyheter eller tips från Dropbox.
- Fliken
Anslutna appar visar vilka appar du har integrerat med Dropbox samt vilka appar som används för att öppna filer, vilka som har åtkomst till dina Dropbox-filer och vilka som har tilldelats åtkomst till ditt konto av din administratör. Du kan också visa kontakter som importerats från mobila enheter och ställa in förval för att öppna Paper-dokument på datorn.

Koppla era konton

Med Dropbox Business får teamet fart på idéerna på en trygg och säker plats. Som teammedlem kan du lagra, dela och samarbeta i filer i ett jobbrelaterat konto som hanteras av företagets administratör. Administratören hanterar användare, teamets arbetsflöde och allt material i företagets Dropbox Business-konton.

Det går också att koppla ditt personliga Dropbox-konto till ditt jobbrelaterade konto och få åtkomst till alla filer och mappar från samma enheter. Varje konto är fristående så du kan hålla isär personligt och jobbrelaterat innehåll, men enkelt växla mellan dem utan att behöva logga in och ut varje gång.

Så här gör du: Koppla Dropbox Business till ett personligt konto

1. Logga in på dropbox.com med dina autentiseringsuppgifter för Dropbox Business-kontot.
2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger på sidan.
3. Välj
Inställningar.
4. Klicka på fliken Allmänt.
5. Under Koppla ditt teamkonto eller Koppla ditt personliga konto klickar du på Koppla konton.

Härnäst: konfigurera teamutrymmet

Med Dropbox blir det enklare att samarbeta med teamet. Läs mer om hur du konfigurerar teamutrymmet, delar material samt får åtkomst till filer och mappar offline med din mobila enhet.