Dropbox kan inte nå Windows-registret

Uppdaterat Oct 30, 2023

Om du får ett felmeddelande som säger att Dropbox inte kan nå registret, betyder det att Dropbox försöker få åtkomst till viktig kontoinformation i Windows-registret, men nekas åtkomst.

I de flesta fall är det möjligt att åtkomsten till registret skyddas med kontouppgifter för ett gammalt eller föråldrat användarkonto. Återställ Windows-lösenordet för att åtgärda problemet. Försök att installera om Dropbox när lösenordet har återställts. Installationen bör fungera felfritt.

Om det inte hjälper finns fler felsökningsåtgärder i nästa avsnitt i den här artikeln.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att synka filer.

Så gör du om det inte går att återställa Windows-lösenordet

Kvarstår problemet efter du har återställt Windows-lösenordet är det möjligt att vissa filer i mappen har felaktigt inställda behörigheter. Detta åtgärdar du så här:

Korrigera mappbehörigheter i Windows

1. Klicka på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Välj Avsluta.
  4. Klicka på menyn Start. Sök efter Kommandotolken eller välj Alla program > Tillbehör > Kommandotolken.
  5. Kopiera och klistra in följande rader exakt som de ser ut, en åt gången, i kommandotolken.
    `cd %APPDATA%\Microsoft\Protect`
    `attrib -s -h -r credhist`
    `attrib +s +h credhist`
  6. Starta om Dropbox.

Ta bort Dropbox-information från Windows-registret

Om ovanstående åtgärder inte avhjälper felet kan du pröva att manuellt ta bort posten från registret. En administratör måste ge dig behörighet att redigera registret.

Bakgrundsinformation, inklusive kompletta och aktuella steg för hur du redigerar Windows-registret, finns i Microsofts kunskapsbas.

warning icon

Varning: På grund av känsligheten i Windows-registret bör endast de som har kompetens att redigera registret försöka med det här. Bakgrundsinformation, inklusive kompletta och aktuella steg för hur du redigerar Windows-registret, finns i Microsofts kunskapsbas.

Ta bort Dropbox-information från Windows-registret:

1. Klicka på Start-knappen. Skriv REGEDIT i sökrutan och tryck på Enter.
  2. I registereditorn ökar du detaljnivån tills du hittar ks-nyckeln genom att följa den här sökvägen:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Dropbox\ks
  3. Högerklicka på ks och välj Ta bort.
highlight icon

Obs! Om ett fel visas med texten ”Det går inte att ta bort ks-nyckeln: fel vid borttagning av nyckel” gör du så här:

1. Högerklicka på ks-nyckeln.
  2. Välj Behörigheter …
  3. Om Windows-inloggningen inte visas under Grupp eller användarnamn trycker du på Lägg till … för att lägga till kontot.
  4. Välj inloggningsinformation i Grupp eller användarnamn.
  5. Markera kryssrutan under Tillåt bredvid behörigheten Fullständig behörighet .

Lägg till dig själv som ägare

1. Klicka på knappen Avancerat .
  2. Välj fliken Ägare .
  3. Välj ditt namn i listan och markera rutan bredvid Ersätt ägare på underbehållare och objekt.

Om du får ett felmeddelande kan det bero på att det inte går att byta ägarskap på vissa objekt i registret. Det är förväntat beteende och du kan ignorera varningen.