Vad är Dropbox-klienten?

Med Dropbox-klienten kan du komma åt filer och mappar som lagras i ditt Dropbox-konto från din dator. När du laddar ner och installerar Dropbox-klienten läggs tre saker till på datorn:

Öppna Dropbox-klienten

När du har installerat Dropbox-klienten kan du öppna den på samma sätt som alla andra appar på datorn – via Windows startmeny eller macOS Launchpad.

Välj var mapparna ska öppnas

Du kan välja att automatiskt öppna mappar i antingen Dropbox-klienten eller Dropbox-mappen i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac). Så här väljer du önskad inställning:

1. Öppna dina inställningar för Dropbox-klienten.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Öppna mappar i: och välj Dropbox-klienten eller Utforskaren (eller Finder).

Stänga Dropbox-klienten och sluta synka

Du kan helt stänga ner Dropbox-klienten och stoppa dina filer från att synkas till Dropbox-kontot. Så här stänger du appen:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac).
  2. Klicka på din avatar (foto eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Avsluta.

Obs! Använder du en Mac-dator och högerklickar på Dropbox-ikonen i Dock, samt klickar på Avsluta, så stängs bara klienten – Dropbox avslutas inte helt och hållet och filerna slutar inte heller att synkas med Dropbox-kontot.