Dropbox skrivbordsapplikation

Dropbox-klienten är tillgänglig för alla Dropbox-användare på Mac- och Windows-datorer.Klicka på den här länken för att installera Dropbox-klienten.

Den nya Dropbox-klienten

Våren 2019 lanserade Dropbox några nya funktioner och tillåter nu tidig åtkomst till en ny klient.

Obs! Efter att du registrerat dig för den nya klienten kan du inte avregistrera dig, men du kan fortsätta att använda Dropbox-mappen på datorn precis som förut i Finder (Mac) eller Filutforskaren (Windows).

Vad är annorlunda med den nya Dropbox-klienten?

Den nya Dropbox-klienten introducerar följande:

• En ny arbetsyta som gör det enklare att visa, organisera och dela dina filer
    • Alla användare måste registrera sig för att använda denna funktion
Nya fil- och mappfunktioner

Nya integreringar

Kommer den nya klienten att ändra hur mina filer synkas?

Den nya Dropbox-klienten förändrar inte på något sätt hur dina filer synkas till datorn. Du kan fortsätta att använda Dropbox-mappen i Finder (Mac) eller Utforskaren (Windows) precis som förut. Du kan också ändra dina preferenser för att fortsätta att öppna Dropbox-mappen som standard i stället för den nya klienten.

Stjärnor, stift, anteckningar, att-göra-uppgifter, @omnämnanden och länkar

You can continue to Write a comment on your files or view file Activity on the new desktop app just as you could before. However, now you can also add pins, notes, lists, to-dos, @ mentions, and links to your folders. They will appear for you and everyone else who opens that folder on the new desktop app, dropbox.com, and the Dropbox mobile app.

Notes:

• If you see these options on your folder, but aren’t using the new desktop app, the owner of the file or folder is using it.
  • Web-based files (like Google Docs) can only be commented on on dropbox.com.

Stjärna

Du kan fortsätta att stjärnmärka mappar för enkel åtkomst på dropbox.com som du gjorde förut. I den nya klienten kommer stjärnmärkta mappar att visas i kolumnen till vänster under Stjärnmärkta.

Stjärnmärka en fil eller mapp i den nya klienten:

1. Öppna den nya klienten.
  2. Klicka på en fil eller mapp.
  3. Klicka på ikonen med tre punkter (...).
  4. Klicka på Stjärnmärk.

Nåla fast

När du öppnar en mapp kan du nåla fast en fil högst upp för enkel åtkomst. Alla som öppnar den mappen kommer att se den fastnålade filen högst upp i den nya klienten och på dropbox.com.

Nåla fast en fil:

1. Öppna den nya klienten.
  2. Klicka på en fil eller mapp.
  3. Klicka på ikonen med tre punkter (...).
  4. Klicka på Nåla fast.

Anteckningar, listor, att-göra-uppgifter, länkar och @omnämningar

När du öppnar en mapp kan du lägga till anteckningar, listor, att-göra-uppgifter, länkar och @omnämningar. Alla som öppnar den mappen kommer att se dessa funktioner i den nya klienten och på dropbox.com.

Lägga till anteckningar, listor, att-göra-uppgifter, länkar och @omnämningar:

1. Öppna den nya klienten.
  2. Klicka på en mapp. En översikt över mappen öppnas.
  3. Klicka på fältet högst upp där du ser Skriv anteckningar, att-göra-uppgifter och länkar här och lägg till ditt innehåll.

Ändra Dropbox till att öppnas i Finder eller Filutforskaren i stället för i den nya klienten

Om du registrerat dig för den nya klienten kan du fortsätta att använda Dropbox-mappen i Finder (Mac) eller Filutforskaren (Windows) precis som förut. Du kan också ställa in dina preferenser så att Finder eller Filutforskaren öppnas som standard i stället för den nya klienten.

Återgå till att använda Finder eller Filutforskaren som standardinställning:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden.
  2. Klicka på din profilbild eller dina initialer i övre högra hörnet.
  3. Klicka på Preferenser ….
  4. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Öppna mappar i: och välj Finder eller Filutforskaren.

Har du problem med klienten?

Om du har problem med Dropbox-klienten ska du kontrollera att du uppfyller rätt systemkrav.

Om det inte går att installera Dropbox-klienten kan du läsa den här artikeln i stället.