Dropbox skrivbordsapplikation

Den nya Dropbox-klientupplevelsen

Hösten 2019 lanserade Dropbox en ny klientupplevelse som består av en ny klient, förbättringar av Dropbox i systemfältet/på menyraden och Dropbox-mappen i Utforskaren/Finder.

Med den nya klientupplevelsen kan du göra följande:

Klicka här om du vill läsa vanliga frågor om den nya Dropbox-klienten.

Systemkrav för klienten

Dropbox-klienten är tillgänglig för Dropbox-användare på Windows- och Mac-datorer.

Läs mer om systemkrav för klienten.

Vad ingår i Dropbox-klientupplevelsen?

När du laddar ner och installerar Dropbox-klienten läggs tre saker till på datorn:

Så här börjar du använda den nya Dropbox-klienten

När du har installerat Dropbox-klienten går det att öppna den som vilket annat program som helst på datorn – via startfönstret i macOS eller Windows Start-menyn.

Öppna klienten när du startar datorn

Vill du ställa in att Dropbox-klientupplevelsen ska öppnas automatiskt när du startar datorn gör du så här:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden
  2. Klicka på din profilbild eller dina initialer.
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Under fliken Allmänt markerar du Starta Dropbox vid systemstart för att öppna Dropbox i systemfältet/på menyraden samt synka filer och mappar i Dropbox-mappen med kontot online när du startar datorn.
  5. Markera Öppna klienten när Dropbox startas så att även klienten öppnas vid start.

Öppna mappar i klienten

Du kan välja att mappar öppnas automatiskt i Dropbox-mappen i Finder/Utforskaren eller klienten. Ändra den inställningen så här:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden
  2. Klicka på din profilbild eller dina initialer i övre högra hörnet.
  3. Klicka på Preferenser ….
  4. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Öppna mappar i: och välj Finder/Utforskaren eller Dropbox-klienten.

Vilket är det enklaste sättet att öppna programmet från datorn?

För enkel åtkomst till Dropbox-klienten från datorn rekommenderar vi följande:

Stänga Dropbox-klienten och sluta synka

Klicka på x i klientens hörn om du vill stänga klienten. Detta gör dock inte att Dropbox avslutas helt och hållet. Filerna slutar inte heller att synkas med Dropbox-kontot. Gör så här om du vill avsluta helt och hållet:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden.
  2. Klicka på din profilbild eller dina initialer.
  3. Klicka på Avsluta Dropbox.

Obs! Använder du en Mac-dator och högerklickar på Dropbox-ikonen i Dock samt klickar på Avsluta stängs bara klienten, men Dropbox avslutas inte helt och hållet. Filerna slutar inte heller att synkas med Dropbox-kontot.

Vanliga frågor om den nya Dropbox-klienten

Kommer den nya klienten att ändra hur mina filer synkas?

Nej. Den nya Dropbox-klienten förändrar inte på något sätt hur dina filer synkas till datorn. Du kan fortsätta att använda Dropbox-mappen i Finder (Mac) eller Utforskaren (Windows) precis som förut. Du kan också ändra dina preferenser för att fortsätta att öppna Dropbox-mappen som standard i stället för den nya klienten.

Krävs det mer datorresurser för den nya Dropbox-klienten?

Nej. Systemkraven för Dropbox-klienten har inte förändrats. Vill du minska förbrukningen av minne och processor kan du välja att öppna mapparna automatiskt i Dropbox-mappen istället för i klienten.

Kan jag backa och börja använda Dropbox-mappen i Finder/Utforskaren igen?

Ja. Den nya klienten förändrar inte Dropbox-mappen i Finder/Utforskaren. Du kan fortsätta använda den på precis samma sätt som förut. Du kan också välja att öppna mapparna i Dropbox-mappen istället för i klienten.