Vad är Dropbox-klienten?

Med Dropbox-klienten kan du komma åt filer och mappar som lagras i ditt Dropbox-konto från din dator. När du laddar ner och installerar Dropbox-klienten läggs tre saker till på datorn:

Så här öppnar du Dropbox-klienten

När du har installerat Dropbox-klienten går det att öppna den som vilket annat program som helst på datorn – via startfönstret i macOS eller Windows Start-menyn.

Du kan välja att öppna mappar automatiskt i Dropbox-mappen i Finder/Utforskaren eller den nya Dropbox-klienten. Ändra den inställningen så här:

1. Öppna dina inställningar för Dropbox-klienten.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Öppna mappar i: och välj Finder/Utforskaren eller Dropbox-klienten.

Så stänger du Dropbox-klienten och slutar synka

Så här stänger du Dropbox-klienten helt och stoppar dina filer från att synka till ditt Dropbox-konto:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac).
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Avsluta Dropbox.

Obs! Använder du en Mac-dator och högerklickar på Dropbox-ikonen i Dock samt klickar på Avsluta stängs bara klienten, men Dropbox avslutas inte helt och hållet. Filerna slutar inte heller att synkas med Dropbox-kontot.