Hantera Dropbox hjälpmedelsinställningar på Mac

Uppdaterat Sep 05, 2023

Hjälpmedel är en Apple-inställning som gör det möjligt för program på din Mac att interagera med andra program. Till exempel gör det att Dropbox-ikonen fungerar i icke-Dropbox-program.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att hantera filbehörigheter.

Varför vill Dropbox att jag aktiverar Hjälpmedel?

Hjälpmedel används för vissa Dropbox-funktioner som:

• Dropbox-ikonen
  • Se vem som har tittat på dina filer
  • Bättre prioritering av filsynkning

Aktivera tillgänglighet

När du installerar Dropbox på Mac ser du kanske denna dialogruta.

highlight icon

Obs! Om du inte ser dialogrutan ovan följer du instruktionerna nedan i avsnittet med titeln ”Ändra hjälpmedelsinställningar” för att aktivera hjälpmedel.

Aktivera hjälpmedel från dialogrutan:

1. Klicka på Aktivera Hjälpmedel.
  2. Gå till fliken Sekretess om du inte redan är där.
  3. Klicka på låsikonen för att låsa upp systeminställningarna.
    • Du ombeds att ange datorns användarnamn och lösenord (inte Dropbox användarnamn och lösenord).
  4. Markera rutan bredvid Dropbox-ikonen för att aktivera hjälpmedel.
  5. Klicka på låsikonen igen för att låsa systeminställningarna igen.

Inaktivera Dropbox hjälpmedelsuppmaningar

Om du inte vill bli frågad om hjälpmedel markerar du rutan bredvid Visa inte det här igen och klicka sedan på Inte nu.

highlight icon

Obs! Om du ändrar dig efter att ha ignorerat uppmaningen kan du ändra dina hjälpmedelsinställningar när som helst genom att följa instruktionerna i avsnittet nedan med titeln ”Ändra hjälpmedelsinställningar”.

Ändra hjälpmedelsinställningar

Om du vill ändra hjälpmedelsinställningarna efter att du redan har installerat Dropbox följer du instruktionerna för ditt operativsystem i den här artikeln.

När du har ändrat inställningarna kan du även uppmanas att:

• Aktivera Hjälpmedel för Dropbox-ikonen om du inte redan gjort det
  • Starta om Dropbox-klienten