Paketfiler och Dropbox

Uppdaterat Dec 01, 2023

Paketfiler och platta paketfiler är filformat som används på Apple-datorer (macOS). De används oftast av program som Keynote (.key), Pages (.pages), GarageBand (.band) med flera. Paketfiler och platta paketfiler ser ut som enskilda filer när de visas på en Apple-dator, men de innehåller egentligen flera filer. De visas som mappar på icke-Apple-datorer och i de flesta webbläsare.

Så här laddar du upp paketfiler till Dropbox

Det finns flera sätt att ladda upp paketfiler till Dropbox och samtidigt säkerställa att alla dina datorer, enheter och webbläsare är kompatibla.

Du kan ladda upp paketfiler på dropbox.com genom att göra något av följande:

• Dra och släpp paketfilen till dropbox.com (Om webbläsaren stöder det)
  • Zippa filen och ladda sedan upp den med knappen Ladda upp

För att ladda upp paketfiler till Dropbox-klienten flyttar eller kopierar du filen till Dropbox-mappen på datorn. Dropbox-klienten synkar sedan filen i rätt format.

Så här zippar du en fil för uppladdning

Om du använder en Mac-dator kan du behöva zippa en paketfil för att ladda upp den till Dropbox. Så här gör du:

1. Öppna Finder.
  2. Högerklicka på filen och klicka sedan på Komprimera…

Paketfiler i macOS 12.5 och senare

Den uppdaterade Dropbox för macOS-upplevelsen innebär förändringar i hur paketfiler beter sig i macOS 12.5 och senare.Du kan förvänta dig följande:

• Platta paketfiler är endast tillgängliga på enheter som kör Dropbox för macOS.De visas inte på andra Mac-enheter eller Mac-enheter som inte har uppdaterats till macOS 12.5 eller senare.
  • Platta paketfiler har samma funktionalitet som tidigare paketfiler.
  • När du använder den uppdaterade Dropbox för macOS-upplevelsen uppdateras befintliga paketfiler till platta paketfiler nästa gång de ändras och synkas.
  • När de visas på dropbox.comkommer de här platta paketfilerna att visas som filer och inte som kataloger.
  • Paket som laddas ner från dropbox.com kan extraheras som .tar-arkiv.
  • Dropbox Transfer stöder för närvarande inte platta paketfiler.