Vilka är systemkraven för Dropbox?

För att få den bästa upplevelsen, ha alltid enheten uppdaterad med den senaste versionen av Dropbox-appen och kör den på en enhet med minst

• 1 GB hårddiskutrymme
  • 2 GB RAM

Välj din enhet eller ditt operativsystem för att hitta systemkraven:

Ytterligare uppdateringar kan krävas för att köra:

Systemkrav för Dropbox iOS mobilapp

OM du har en iPhone, iPad eller iPod Touch och vill köra Dropbox-appen behöver du följande:

Systemkrav för Dropbox Android mobilapp

Om du har en Android-telefon och vill köra Dropbox-appen måste du använda följande:

Systemkrav för Dropbox-appen för Windows 10 i S-läge

Om du använder Windows 10 i S-läge (Universal Windows-plattformen) på din enhet och du vill köra Dropbox-appen måste du använda följande:

Systemkrav för Dropbox-appen för Mac-datorer

Om du har en Mac-dator och vill köra Dropbox-appen måste du använda följande:

Systemkrav för Dropbox-appen för Windows-datorer

Om du använder Windows (inte i S-läge) och du vill köra Dropbox-appen måste du använda följande:

Systemkrav för Dropbox-appen för Linux-datorer

Nödvändiga krav för Linux

Om din dator kör Linux och du vill köra Dropbox-appen måste du använda följande:

• Operativsystemet Ubuntu 14.04 eller senare, Fedora 21 eller senare
  • Glibc 2.19 eller senare
  • Den senaste Dropbox-appen för Linux
  • En Dropbox-mapp på en hårddisk eller partition formaterad med någon av följande filsystemstyper:
    • ext4
    • zfs (endast på 64-bitarssystem)
    • eCryptFS (tillbaka från ext4)
    • xfs (endast på 64-bitarssystem)
    • btrfs

Obs! Om enheten inte uppfyller dessa operativsystemkrav kan det fortfarande gå att använda Dropbox-klienten, men resultaten kan variera.

• Om du upplever ett problem och kontaktar Dropbox-support utan de korrekta systemkraven för Linux, kommer du att bli ombedd att använda de korrekta systemkraven

Den fullständiga Dropbox-klienten på Linux

Dessutom: om du vill ha den fullständiga Dropbox-klienten måste du använda följande:

• En dator som kan köra det operativsystem som krävs samt någon av följande datormiljöer:
    • GNOME-skal (kan behöva tillägget TopIcons för att få systemfältsikonen)
    • Unity
    • GNOME Classic
    • XFCE med motsvarande Nautilus-beroenden
  • Dessa ytterligare krav, när det är tillämpligt:
    • GTK 2.24 eller senare
    • Glib 2.40 eller senare
    • Libappindicator 12.10 eller senare
    • Nautilus 3.10.1 eller senare

Köra Dropbox-appen headless på Linux

Om du vill köra Dropbox-appen ”headless” (endast via kommandoraden) behöver du bara de nödvändiga kraven för Dropbox-appen. Då kan du installera klienten och använda Linux Command Line Interface (CLI) till att styra klienten.

Systemkrav för dropbox.com

Du kan överföra och ladda ner filer från dropbox.com med de flesta moderna webbläsare. Dropbox.com fungerar dock bäst på de två senaste versionerna av:

Ett Dropbox Business-team kan lägga till en administratör från ett annat team för att hantera det egna teamet. Den nya administratören blir då multiteam-administratör. Den nya administratören, eller multiteam-administratören, kan göra samma saker som en administratör från ert eget team, förutom följande:

• De kan inte använda sidorna Fakturering eller Hjälp i adminkonsolen
  • De får inte logga in på en teammedlems konto

Vill du istället ge administratörsbehörighet till någon i det egna teamet? Läs hur.

Lägga till (eller ta bort) en administratör från ett annat team

Om du är teamadministratör kan du skicka en administratörsförfrågan till någon i ett annat team. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen till vänster.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Betrodda team.
  5. Klicka på Lägg till ett team.
  6. Ange namnet eller mejladressen under Lägg till en teamadministratör från det betrodda teamet för administratören du vill lägga till.
  7. Klicka på Ge det betrodda teamet åtkomst till min adminkonsol.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Godkänn villkoren genom att markera rutan.
  10. Klicka på Skicka förfrågan.

Den andra administratören får ett mejlmeddelande där man går vidare till sidan Betrodda team för att godkänna förfrågan.

Vill du ta bort administratören från teamet går du till sidan Betrodda team och klickar på Ta bort åtkomst intill personens teamnamn.

Lägga till (eller ta bort) sig själv som administratör för ett annat team

Av säkerhetsskäl får du inte lägga till dig själv som administratör för ett annat team. Kontakta det andra teamets administratör och be hen följa stegen för att lägga till dig.

Vill du själv sluta vara ett annat teams administratör:

1. Logga in på det andra teamets adminkonsol.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Betrodda team.
  4. Klicka på Ta bort team intill teamet du vill ta bort dig själv från.

Systemkrav för Dropbox Paper och Dropbox Showcase

Du kan använda Dropbox Paper och Dropbox Showcase i de flesta moderna webbläsare. De fungerar dock bäst på de två senaste versionerna av

Dropbox Paper mobilapp

För iPhone, iPad och iPod Touch:

För Android-telefoner:

Systemkrav för IPv6-adressering

Dropbox-klienten stöder anslutning på nätverk som använder IPv6-adresser.

Krav

• En uppdaterad version av Dropbox-klienten
  • En fungerande DNS64/NAT64 gateway

Dropbox detekterar automatiskt adressprotokollet som används i nätverket. Använder ditt interna nätverk IPv6-adresser så fungerar klienten inom denna miljö.

Dual-stack (eller inbyggd dual-stack) IP-implementering

Med dual-stack IP-implementering där både IPv6 och IPv4 finns tillgängliga använder Dropbox IPv6-nätverket som standard. Om IPv6-adresser är långsamma att hitta övergår klienten till IPv4.

Observera att LAN-synkning använder IPv4. Om ditt nätverk stöder enbart IPv6 kan du inte använda LAN-synkning.

Är du ny på Dropbox?

Oavsett om du precis börjat använda Dropbox eller bara behöver lite repetition kan du få största möjliga nytta av ditt Dropbox-konto genom att använda vår självguidade utbildning eller våra virtuella, instruktörsledda kurser.