Hur får jag åtkomst till mina filer offline?

Du kan göra en fil tillgänglig för offline-visning genom att aktivera funktionen Tillgänglig offline. När en fil är tillgänglig offline kan du nå den även när mobilen inte är ansluten till wifi eller data.
Välj operativsystem och följ instruktionerna nedan.

Följande händer med en fil som är tillgänglig offline:

• Filen läggs till i vyn Offlinefiler för enkel åtkomst (som ett bokmärke)
  • Filen sparas på din Android-enhet för visning offline i Dropbox
  • Filen hålls så uppdaterad som möjligt och du får möjlighet att uppdatera filen manuellt
  • Säkerställer att ändringar du gör i filen när du är offline synkas med Dropbox-kontot när du har en anslutning igen

Göra filer tillgängliga för offlinevisning med Android-appen

1. Gå till den fil du vill göra tillgänglig för offlinevisning.
  2. I fillistan trycker du på ikonen med tre prickar () intill filnamnet.
  3. Peka för att göra filen Tillgänglig offline.

När du har gjort en fil tillgänglig offline och den har laddats ner till mobilen eller surfplattan går den att öppna när som helst genom att du trycker på Offlinefiler på huvudmenyn även om du inte är ansluten till internet.

Dropbox försöker spara på datamängden i ditt abonnemang när du är i ett mobilnätverk (inte wifi). Dropbox uppdaterar inte filer om du inte trycker på knappen Uppdatera alla på skärmen Offlinefiler . Ska du ge dig iväg till en plats utan internet (till exempel en flygresa) pekar du på knappen Uppdatera alla så att du har de senaste filversionerna.

Om du inte är uppkopplad till ett WiFi-nätverk och dina mappar har ändrats ser du ett gult ”!” och du kan klicka på dem och uppdatera dem manuellt.

Ta bort en fil från Offlinefiler genom att gå till filen och peka på nedåtpilen till höger om filnamnet. Stäng av funktionen genom att växla knappen intill Tillgänglig offline .

Följande händer med en fil som är tillgänglig offline:

• Filen läggs till i appens flik Offline för enkel åtkomst (som ett bokmärke)
  • Filen sparas till din iPhone eller iPod Touch för visning offline
  • Filen hålls så uppdaterad som möjligt

Från IOS-appen:

1. Leta upp de filer du vill spara offline i fillistan.
  2. Tryck på ikonen med tre prickar () intill filnamnet.
  3. Peka på Gör tillgänglig offline.

När du visar en enskild fil går det att peka på ellipssymbolen (...) och välja Gör tillgänglig offline.

När filen är nerladdad har du när som helst åtkomst till den offline. För att säkerställa att du har de senaste versionerna kommer Dropbox att uppdatera dem automatiskt om du är på ett Wi-Fi-nätverk. Om du inte är uppkopplad till ett WiFi-nätverk och dina mappar har ändrats ser du ett gult ”!” och du kan klicka på dem och uppdatera dem manuellt.

Följande händer med en fil som är tillgänglig offline:

• Filen läggs till i fliken Offline för enkel åtkomst (som ett bokmärke)
  • Filen sparas på din Windows-enhet för visning offline
  • Filen hålls så uppdaterad som möjligt

Göra en fil tillgänglig offline i Windows-mobilappen

1. Leta upp den fil du vill göra tillgänglig offline i fillistan.
  2. Tryck och håll ner på filnamnet för att visa en lista med åtgärder.
  3. Peka på Gör tillgänglig offline.
Gör en fil tillgänglig offline på din Windows Phone

Du kan även göra en fil tillgänglig offline medan du förhandsvisar den genom att peka på offlinesymbolen längst ner på skärmen.

När den är nerladdad har du när som helst åtkomst till dina offlinefiler. För att säkerställa att du har de senaste filversionerna kommer Dropbox att uppdatera filer automatiskt varje gång appen öppnas och du har wifi-anslutning. Om du inte är uppkopplad till ett WiFi-nätverk och dina mappar har ändrats ser du ett gult ”!” och du kan klicka på dem och uppdatera dem manuellt.

Video: Få åtkomst till filer, mappar och Dropbox Spaces offline

Dropbox Business

Har du kopplat ditt personliga och ditt jobbrelaterade konto ser du offline-filerna du sparat för det konto du visar.Växla mellan kontona för att nå antingen dina arbetsrelaterade eller personliga offline-filer.

Är du Dropbox-kund med Professional, Business eller Enterprise kan du även göra mappar tillgängliga offline.

Mer information om mobila offlinemappar.