Ställ in en fyrsiffrig åtkomstkod på en mobil eller surfplatta

Uppdaterat Aug 11, 2023
Välj en enhet för att visa anvisningar för hur du ställer in en åtkomstkod:

Ställ in en åtkomstkod på Dropbox Android-appen:

1. Öppna Dropbox-appen och tryck på menyknappen.
  2. Tryck på kugghjulsikonen (eller på Inställningar i appens äldre versioner).
  3. Tryck på Konfigurera åtkomstkod under avsnittet Avancerade funktioner.
  4. Tryck på Aktivera åtkomstkod.
  5. Ange och bekräfta din nya åtkomstkod.
highlight icon

Anmärkningar:

• Nu måste du ange din åtkomstkod varje gång du startar eller återvänder till Dropbox-appen.
  • Din enhet loggas ut från Dropbox om fel åtkomstkod anges tio gånger i rad.
  • Det går att ändra åtkomstkoden i inställningen Konfigurera åtkomstkod.
  • Det går även att aktivera inställningen som tar bort offlinefiler som lagras på enheten om fel åtkomstkod anges fler än tio gånger.

Ställ in en åtkomstkod på Dropbox iPad-appen:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Konto.
  3. Tryck på kugghjulsikonen längst upp på skärmen.
  4. Tryck på Lås för åtkomstkod.
  5. Tryck på Aktivera åtkomstkod.
  6. Ange och bekräfta din nya åtkomstkod.
highlight icon

Anmärkningar:

• Nu måste du ange din åtkomstkod varje gång du startar eller återvänder till Dropbox-appen.
  • Din enhet loggas ut från Dropbox om fel åtkomstkod anges tio gånger i rad.
  • Det går att ändra åtkomstkoden i inställningen Lås för åtkomstkod.

Ställ in en åtkomstkod på Dropbox iPhone-appen:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Konto.
  3. Tryck på kugghjulsikonen längst upp på skärmen.
  4. Tryck på Lås för åtkomstkod.
  5. Tryck på Aktivera åtkomstkod.
  6. Ange och bekräfta din nya åtkomstkod.
highlight icon

Anmärkningar:

• Nu måste du ange din åtkomstkod varje gång du startar eller återvänder till Dropbox-appen.
  • Din enhet loggas ut från Dropbox om fel åtkomstkod anges tio gånger i rad.
  • Det går att ändra åtkomstkoden i inställningen Lås för åtkomstkod.

Ställ in en åtkomstkod på Dropbox Windows Phone-appen:

1. Från Dropbox-roten under fliken FilerFoton eller Favoriter trycker du på knappen med tre punkter (⋯) i appfältet och väljer Inställningar.
  2. Tryck på Säkerhet.
  3. Aktivera Lås för åtkomstkod.
  4. Ange och bekräfta din nya åtkomstkod.
highlight icon

Anmärkningar:

• Nu måste du ange din åtkomstkod varje gång du startar eller återvänder till Dropbox-appen.
  • Din enhet loggas ut från Dropbox om fel åtkomstkod anges tio gånger i rad.
  • Det går att ändra åtkomstkoden i inställningarna under Säkerhet.

Ställ in en åtkomstkod på Dropbox-appen för Windows-surfplattor:

1. Dra inåt från skärmens högra kant för att visa snabbknappsfältet och tryck på Inställningar.
  2. Välj Säkerhet.
  3. Aktivera Lås för åtkomstkod.
  4. Ange och bekräfta din nya åtkomstkod.
highlight icon

Anmärkningar:

• Nu måste du ange din åtkomstkod varje gång du startar eller återvänder till Dropbox-appen.
  • Din enhet loggas ut från Dropbox om fel åtkomstkod anges tio gånger i rad.
  • Det går att ändra åtkomstkoden i inställningarna under Säkerhet.

Vad gör jag om jag har glömt min åtkomstkod?

Det går att återställa åtkomstkoden genom att helt enkelt avinstallera och installera om Dropbox-appen på mobilen. Observera att när du avinstallerar appen tar du bort alla filer markerade som tillgängliga för offline-åtkomst.

Om du har problem med stegen ovan går det även att logga ut från enheten på distans på dropbox.com.

Nästa gång du öppnar Dropbox-appen på enheten måste du logga in, men åtkomstkoden krävs inte.