Ställ in en fyrsiffrig åtkomstkod på en mobil eller surfplatta

Visa instruktioner för:

Android

Ställa in en åtkomstkod på Dropbox Android-appen

1. Öppna Dropbox-appen och tryck på menyknappen.
  2. Tryck på kugghjulsikonen (eller på Inställningar i appens äldre versioner).
  3. Tryck på Konfigurera åtkomstkod under avsnittet Avancerade funktioner.
  4. Peka på Aktivera åtkomstkod.
  5. Ange och bekräfta din nya åtkomstkod.

Anmärkningar:

• Nu måste du ange din åtkomstkod varje gång du startar eller återvänder till Dropbox-appen.
  • Din enhet loggas ut från Dropbox om det sker tio misslyckade försök efter varandra att ange åtkomstkoden.
  • Det går att ändra åtkomstkoden i inställningen Konfigurera åtkomstkod .
  • Det går även att aktivera inställningen som tar bort offlinefiler som lagras på enheten om fel åtkomstkod anges fler än tio gånger.

iPad

Ställa in en åtkomstkod på Dropbox iPad-appen

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Hem.
  3. Tryck på kugghjulsikonen längst upp på skärmen.
  4. Peka på Lås för åtkomstkod.
  5. Peka på Aktivera åtkomstkod.
  6. Ange och bekräfta din nya åtkomstkod.

Anmärkningar:

• Nu måste du ange din åtkomstkod varje gång du startar eller återvänder till Dropbox-appen.
  • Din enhet loggas ut från Dropbox om det sker tio misslyckade försök efter varandra att ange åtkomstkoden.
  • Det går att ändra åtkomstkoden i inställningen Lås för åtkomstkod.

iPhone

Ställa in en åtkomstkod på Dropbox iPhone-appen

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Hem.
  3. Tryck på kugghjulsikonen längst upp på skärmen.
  4. Peka på Lås för åtkomstkod.
  5. Peka på Aktivera åtkomstkod.
  6. Ange och bekräfta din nya åtkomstkod.

Anmärkningar:

• Nu måste du ange din åtkomstkod varje gång du startar eller återvänder till Dropbox-appen.
  • Din enhet loggas ut från Dropbox om det sker tio misslyckade försök efter varandra att ange åtkomstkoden.
  • Det går att ändra åtkomstkoden i inställningen Lås för åtkomstkod.

Windows Phone

Ställa in en åtkomstkod på Dropbox Windows Phone-appen

1. Från roten under fliken Filer, Foton eller Favoriter trycker du på knappen med tre punkter (⋯) i appfältet och välj Inställningar.
  2. Tryck på Säkerhet.
  3. Aktivera Lås för åtkomstkod.
  4. Ange och bekräfta din nya åtkomstkod.

Anmärkningar:

• Nu måste du ange din åtkomstkod varje gång du startar eller återvänder till Dropbox-appen.
  • Din enhet loggas ut från Dropbox om det sker tio misslyckade försök efter varandra att ange åtkomstkoden.
  • Det går att ändra åtkomstkoden i inställningarna Säkerhet .

Windows tablet

Ställa in en åtkomstkod på Dropbox-appen för Windows-surfplattor

1. Svep inåt från skärmens högra kant för att visa snabbknappsfältet och tryck på Inställningar.
  2. Välj Säkerhet.
  3. Aktivera Lås för åtkomstkod.
  4. Ange och bekräfta din nya åtkomstkod.

Anmärkningar:

• Nu måste du ange din åtkomstkod varje gång du startar eller återvänder till Dropbox-appen.
  • Din enhet loggas ut från Dropbox om det sker tio misslyckade försök efter varandra att ange åtkomstkoden.
  • Det går att ändra åtkomstkoden i inställningarna Säkerhet .

Vad gör jag om jag har glömt min åtkomstkod?

Det går att återställa åtkomstkoden genom att helt enkelt avinstallera och installera om Dropbox-appen på mobilen. Observera att när du avinstallerar appen tar du bort alla filer markerade som tillgängliga för offline-åtkomst.

Om du har problem med stegen ovan går det även att koppla från enheten på dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på avataren högst upp på en sida.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Öppna fliken Säkerhet.
  5. Leta upp din mobila enhet under avsnittet Enheter.
  6. Klicka på x längst till höger om enhetsnamnet.

Nästa gång du öppnar Dropbox-appen på enheten måste du logga in, men åtkomstkoden krävs inte.