Så här löser du problem med kamerauppladdningar

Funktionen Kamerauppladdningar laddar automatiskt upp foton och videor från din mobil eller surfplatta.

Läs mer i vår översikt över kamerauppladdningar.

För att få hjälp med vanliga problem med kamerauppladdningar, klicka på den fråga som bäst passar dina behov.

Vanliga frågor som omfattas av denna artikel

Vanliga felmeddelanden

Vad gör jag om kamerauppladdningar inte fungerar?

Om du får ett felmeddelande medan du använder kamerauppladdningar eller om kamerauppladdningar inte fungerar, kan du prova dessa snabba felsökningssteg:

• Kontrollera din internetanslutning eller anslut till Wi-Fi
    • Du behöver inte alltid göra det här, men kamerauppladdningar kan vara långsammare om din datasignal inte är stark
    • Prova att ansluta till ett annat Wi-Fi-nätverk
    • Aktivera flygplansläget och anslut sedan till Wi-Fi (så att telefonen bara är ansluten till Wi-Fi och inte data)
  • Kontrollera att batteriet är laddat
    • Kamerauppladdningar kan fungera långsammare när batterinivån är låg
    • Koppla kameran, telefonen eller surfplattan till en strömkälla för att se om det löser problemet
  • Uppdatera till den senaste versionen av Dropbox-appen
  • Uppgradera operativsystemet på din enhet till den senaste versionen
  • Radera eller inaktivera alla andra appar som automatiskt tar emot uppladdade foton från din dator, telefon eller surfplatta (som Google Foton eller iCloud Photos)
  • Om du har en iOS-enhet aktiverar du platstjänster
    • Kamerauppladdningar pausar om ingen ändring av plats upptäcks efter en viss tid

Obs! Kamerauppladdningar är tillgängliga för alla Dropbox-användare (Basic, Plus, Professional och Business), med följande tre undantag:

Användare med Dropbox Basic måste ha Dropbox-klienten installerad på datorn för att använda kamerauppladdningar.

Kan jag ladda upp mina foton till en annan mapp?

Om du använder kamerauppladdningar går dina foton alltid till mappen Kamerauppladdningar. Det går inte att ändra målet för dina foton till en annan mapp. Däremot kan du flytta filer till en annan mapp efter att de laddats upp till mappen Kamerauppladdningar.

Varför använde kamerauppladdningar all min batteriström?

Kamerauppladdningar kan använda en stor mängd batteriström när den synkas med ditt Dropbox-konto för första gången. När bilderna på din telefon har laddats upp bör batterianvändningen återgå till normalt.

Som standard stoppar Dropbox-appen automatisk uppladdning när batteriet är lågt för att spara batteriets livslängd.

Om du fortfarande har problem med batterilivslängd kan du prova de enkla felsökningsstegen i denna artikel.

Varför saknas några av mina foton eller videor i kamerauppladdningar?

Kamerauppladdningsfunktionen kontrollerar om ett foto eller en video har laddats upp förut. Detta görs för att undvika dubblettfiler. Foton och videor som redan har importerats med kamerauppladdningar laddas inte upp igen, även om du har raderat filerna från ditt konto.

Om du gör en redigering eller lägger på ett filter på ett foto kommer den ändrade versionen att läggas till i kamerauppladdningar endast om den ligger i kamerarullen när originalet laddas upp. Om du lägger på ett filter efter att originalet har laddats upp måste du ladda upp det filtrerade fotot manuellt i mappen Kamerauppladdningar.

Obs! Bildserier och live-foton i iOS läggs inte till automatiskt i kamerauppladdningar. Om du vill lägga till bildserier och live-foton i mappen Kamerauppladdningar måste du ladda upp dem manuellt.

RAW-filer

Vissa RAW-filer kanske inte laddas upp med kamerauppladdningar. Läs mer om godkända bildfilformat i Android MediaStore eller på sidan iOS-Utvecklare.

Varför ser jag någon annans foton i min mapp Kamerauppladdningar?

Om du ser någon annans foton i mappen Kamerauppladdningar har du ett par alternativ:

• Du kan titta på enheter som är kopplade till ditt konto och koppla bort alla som du inte känner till på sidan Säkerhet
  • Du kan se vem som laddat upp bilderna, vilket kan hjälpa dig att räkna ut hur de kom dit

Hur kom dessa bilder dit överhuvudtaget?

När du ansluter en telefon eller surfplatta till en dator med Dropbox-klienten frågar en popupruta om du vill använda kamerauppladdningar. Om någon till exempel använt din dator för att ladda sin mobil kan de ha klickat OK på det meddelandet utan att tänka på det.

Hur kan jag ta reda på vem som laddat upp bilder till mitt konto?

Så här ser du vem som laddat upp bilder till ditt konto:

1. Håll muspekaren över filen.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter (...).
  3. Klicka på VersionshistorikLäs mer om hur du hittar Versionshistorik.
  4. Leta efter ett namn bredvid Tillagd av.

Hur kan jag koppla från en enhet?

Du kan titta på enheter som är kopplade till ditt konto på sidan Säkerhet. Läs om hur du kopplar bort alla enheter som du inte känner igen.

Varför ser jag ett felmeddelande om ”skadade filer”?

Det finns många anledningar till att Dropbox kan identifiera ett foto eller en video som skadad. Det har oftast ingenting att göra med säkerheten och det finns fortfarande en möjlighet att filen öppnas normalt på datorn eller telefonen.

Om du tar bort de skadade filerna försvinner felmeddelandet och kamerauppladdningar återupptas.

Hur kan jag se vilka filer som är skadade?

Det kanske inte finns något enkelt sätt att se vilka kamerauppladdningar som är skadade. Du kanske behöver kontakta Dropbox support för hjälp. Innan du gör det rekommenderar vi följande steg:

• Hitta den senaste filen som laddades upp korrekt på Dropbox-kontot
    • Nästa foto eller videofil i kamerafullen kan vara den skadade filen
    • Flytta den någon annanstans eller ta bort den från bilder och försök ladda upp igen
  • Kontrollera om några foton eller videor inte visas korrekt
    • Flytta dem någon annanstans eller ta bort den från bilder och försök sedan ladda upp igen