Gör ditt teams filer enbart online för att hantera hårddisklagringsutrymme

Uppdaterat Sep 21, 2023
person icon

Den här artikeln beskriver en funktion som är tillgänglig för administratörer för Dropbox teamkonton. Är du inte administratör? Läs om hur gör dina Dropbox-filer och -mappar tillgängliga enbart online.

highlight icon

Obs! Funktionen är för närvarande inte tillgänglig för användare med Dropbox för macOS med File Provider.

Som administratör kan du använda Dropbox.com för att göra filer endast online så att de inte tar upp hårddiskutrymme. I den här artikeln beskrivs hur administratörer kan hantera enbart online-inställningar för sina team.

Vissa typer av administratörer kan ändra standardinställningarna för nya filer som lagras och synkroniseras i Dropbox. Två saker att tänka på är:

• Filer som är enbart online lagras online och kan endast nås med en internetanslutning på dropbox.com. När en fil är enbart online tar den inte upp lagringsutrymme på din dator eller mobilenhet, men den tar upp plats på dropbox.com.
  • Filer som du gör tillgängliga offline lagras lokalt på din dator eller mobil enhet, så de tar upp lagringsutrymme. Du behöver inte åtkomst till internet för att öppna eller interagera med dessa filer.

Om du gör ändringar i en offlinefil eller -mapp medan du inte är ansluten till internet synkroniseras inte dessa ändringar automatiskt mellan din offlineenhet och de andra enheterna du använder för att komma åt Dropbox. Ändringarna synkroniseras när du är tillbaka online. Läs mer om hur Dropbox synkroniserar dina filer.

highlight icon

Obs! Dropbox systemtillägg låter dig öppna filer som är enbart online från Utforskaren (Windows), Finder (Mac) eller tredjepartsprogram. teamadmin har också möjlighet att avinstallera Dropbox systemtillägg från teammedlemmens datorer.

Hantera teamets standardinställningar för filsynkronisering på Dropbox.com

highlight icon

Obs! De inställningar som en administratör väljer här påverkar alla teammedlemmar.

Så här hanterar du ditt teams standardinställningar för synkning:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen i sidomenyn till vänster.
  3. Klicka på Inställningar på sidomenyn till vänster.
  4. I avsnittet Material klickar du på Synka.
  5. Bredvid Ställ in standard för nya filer klickar du på önskad standardinställning:
    • Ställ in rullgardinsmenyn på Endastonline för att göra alla nya filer som läggs till i en teammedlems Dropbox-konto som standard till enbartonline .
    • Ställ in rullgardinsmenyn till Lokalt för att göra nya filer som läggs till i teammedlemmars Dropbox-konto tillgängliga offline som standard.
  6. Bredvid Spara lagringsutrymme automatiskt klickar du på På eller Av i rullgardinsmenyn.
    • Obs! Den här inställningen gör att filer som teammedlemmar inte har öppnat på några månader automatiskt blir enbart online.

Teammedlemmar kan fortfarande göra enskilda filer och mappar enbart online eller lokala på sina egna datorer och när som helst gå tillbaka till att hantera sina egna inställningar.