Varför visas felmeddelandet Dropbox måste synka dina filer igen?

Du får kanske följande felmeddelande när du försöker gå med eller lämna ett Dropbox Business-team:

För att uppdatera till den nya planen måste Dropbox synka dina filer igen, vilket kan ta en stund. Dina aktuella filer sparas i Dropbox (Old).

Om du får det här felmeddelandet är dina filer skyddade men Dropbox måste synka dem igen. 

Först byter Dropbox namn på din aktuella mapp till Dropbox (Old).

Sedan skapar Dropbox en ny mapp på samma plats på datorn och synkar filer i ditt konto till den nya mappen.

Resultatet är två mappar. Det här är bara en försiktighetsåtgärd för att säkerställa att en kopia av filerna är skyddade på datorn medan de synkas på nytt. Vi rekommenderar att du inte uppdaterar mappen Dropbox (Old) medan synkningen äger rum. Den går att radera efter synkningen utan att du förlorar några ändringar.

Var artikeln till hjälp?

Tråkigt att höra.
Berätta hur vi kan bli bättre:

Tack för din feedback!
Berätta för oss hur artikeln hjälpte dig:

Tack för din feedback!