Hantera inställningar för selektiv synkning för team

Den här artikeln vänder sig till administratörer i Dropbox Business. Är du medlem i ett Dropbox Business-team kan du hantera dina personliga inställningar för selektiv synkning.

När medlemmar i ett Dropbox Business-team läggs till i en teammapp eller teamutrymme synkas alla mappar som delas med dem automatiskt till deras datorhårddisk. Administratörer kan dock välja att vissa mappar inte ska synkas automatiskt genom att använda selektiv synkning för team.

Läs mer om hur funktionen selektiv synkning fungerar.

Förutom selektiv synkning för team kan administratörer även använda smart synkning för team för att synka vissa mappar till teammedlemmars datorer, blockera vissa från synkning och synka vissa som platshållare för filer/mappar som är enbart online.

Läs mer om hur funktionen smart synkning fungerar.

Så här aktiverar man selektiv synkning för team

För att administratörer ska kunna konfigurera att vissa mappar ska sluta synkas från teammedlemmars datorer måste de först aktivera selektiv synkning för team.

Som teamadministratör gör du så här för att aktivera selektiv synkning för team:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen på sidomenyn till vänster.
  3. Klicka på Inställningar på sidomenyn till vänster.
  4. Under Innehåll klickar du på Synkning.
  5. Intill Selektiv synkning för team klickar du på Aktivera.
  6. Klicka på Spara.

Ställa in att vissa mappar inte ska synkas

Som standard synkas alla mappar som delas med teammedlemmar automatiskt till teammedlemmarnas datorer när de går med i teamet. Administratörer kan dock välja att vissa mappar inte ska synkas automatiskt med selektiv synkning för team.

Obs!

• Denna administratörsinställning får dock inte synkning att upphöra för mappar som redan är synkade till teammedlemmars datorer. Den förhindrar bara att mappar automatiskt synkas till nya teammedlemmars datorer.
  • Enskilda teammedlemmars inställningar för selektiv synkning åsidosätter den här administratörsinställningen. Denna administratörsinställning förhindrar dem inte att synka och sluta synka mappar från sina datorer på egen hand.
  • Det går inte att ställa in att en mapp ska synkas till teammedlemmars datorer om den finns i en mapp som inte ska synkas.

Ställa in att vissa mappar inte ska synkas:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen på sidomenyn till vänster.
  3. Klicka på Innehåll.
  4. Klicka på ikonen med tre punkter intill valfri mapp.
  5. Klicka på Ändra synkningsstandard.
    • Obs! Du måste aktivera inställningarna för selektiv synkning för team (anvisningar ovan) för att ha denna möjlighet.
  6. Klicka på Startar som osynkad för att förhindra att den automatiskt synkas till nya teammedlemmars datorer.

Så här ställer du in att en ny teammapp inte ska synkas till teammedlemmars datorer:

1. Klicka på Skapa teammapp precis som du brukar skapa en ny teammapp.
  2. Markera rutan intill Startar som osynkad.