Laddar Dropbox alltid upp/ner hela filen varje gång en ändring görs?

Dropbox försöker uppnå bästa möjliga prestanda genom att försöka vara så smart som möjligt vad gäller de data som överförs. Dropbox laddar bara upp ändringar som gjorts i filen i stället för hela filen. Om du till exempel laddar upp ett 30-sidors dokument och bara redigerar en sida av det identifierar och uppdaterar Dropbox bara den sida som ändrats. Det innebär snabbare, säker och tillförlitlig synkning för dig.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att synka filer.

Innan en fil överförs jämförs den nya filen med den tidigare versionen och endast den del av filen som ändrats skickas. Detta kallas för en ”binär diff" och fungerar för alla filtyper. Dropbox komprimerar också filerna (utan data- eller kvalitetsförlust) innan de överförs. På det sättet behöver du aldrig oroa dig för att Dropbox laddar upp en fil igen eller slösar bandbredd.

Är du ny på Dropbox?

Oavsett om du precis börjat använda Dropbox eller bara behöver lite repetition kan du få största möjliga nytta av ditt Dropbox-konto genom att använda vår självguidade utbildning eller våra virtuella, instruktörsledda kurser.