Synka Dropbox till din dator eller mobil

Uppdaterat Jan 16, 2024

Den här artikeln ger en grundläggande introduktion till hur Dropbox synkar dina filer. Den förklarar hur du kan lagra dina filer i Dropbox och synka dem mellan enheter.

När du har synkat dina filer med Dropbox kan du komma åt och hantera dem överallt där du använder Dropbox. Detta inkluderar:

• På datorn via Dropbox-klienten
  • På mobiltelefonen eller surfplattan via Dropbox för mobila enheter
  • På alla enheter med en webbläsare via dropbox.com

Uppdaterar Dropbox filer automatiskt?

När du synkar filer med Dropbox hålls dessa filer uppdaterade överallt där du använder Dropbox. Det betyder att om du lägger till eller gör ändringar i en fil på en enhet, så uppdateras filen automatiskt överallt.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att synka filer.

Så här börjar du synka filer med Dropbox

Du kan börja synka alla dina filer med alla dina enheter med en kostnadsfri Dropbox Basic-plan. Detta inkluderar upp till 2 GB lagringsutrymme och har ingen tidsgräns.

Du kan uppgradera till en betald plan med mer lagringsutrymme eller ytterligare funktioner när som helst.

Gör så här för att komma igång:

1. Skapa ett konto på dropbox.com/register.
    • Du kan skapa ett kostnadsfritt Dropbox Basic-konto med 2 GB lagringsutrymme. Med ett ett betalt konto får du ytterligare lagringsutrymme och fler funktioner.
  2. Ladda ner och installera Dropbox-klienten för datorn och Dropbox för mobila enheter för mobilen eller surfplattan.
  3. Logga in med mejl och lösenord.
  4. Från din bärbara dator, dator, surfplatta eller mobilenhet kan du:

Vanliga frågor om filsynkning

Kan jag använda Dropbox-synkning för att flytta mina filer till en ny dator?

När du har följt stegen ovan för att komma igång synkroniseras dina filer till Dropbox, så du behöver inte flytta eller överföra dem manuellt mellan datorer eller enheter längre. Du kan komma åt dem från vilken enhet som helst på dropbox.com eller Dropbox-klienten och mobila applikationer.

Om du vill att dina filer ska sparas på en dators hårddisk (eller flera datorers hårddiskar), samt på ditt Dropbox-konto online, kan du välja det när du laddar ner Dropbox-klienten.När du blir ombedd väljer du Tillgänglig offline istället för Enbart online.

Obs! LAN-synk stöds för närvarande inte på datorer som använder Dropbox för macOS i File Provider. Läs mer om hur du aktiverar LAN-synkning i Dropbox.

Vad är skillnaden mellan filer som är tillgängliga offline och filer som är enbart online?

Filer och mappar som är tillgängliga offline (standardinställning) är tillgängliga när du inte är ansluten till internet.De tar upp lagringsutrymme både på datorns hårddisk och ditt Dropbox-konto.Om du ställer in dina filer till enbart online visas de fortfarande i Dropbox-mappen på datorn.Men du kan bara öppna dem när du är ansluten till internet.

Obs! När du öppnar filer i Dropbox-mappen från din dator laddas de automatiskt ner till datorn.

Vad är skillnaden mellan att synka filer och säkerhetskopiera filer?

Att säkerhetskopiera och synka filer är snarlika åtgärder, men de är avsedda för olika ändamål.

Genom att säkerhetskopiera filer från en dator eller extern enhet till Dropbox så skapas en säker kopia om något skulle gå fel. Säkerhetskopierade filer är inte avsedda att delas. Ändringar du gör i filer som du har säkerhetskopierat i Dropbox uppdateras inte på datorn eller hårddisken.

Genom att synka filer till Dropbox blir dessa filer tillgängliga för att redigera och dela var som helst när du använder Dropbox – med mobilenheten när du är på språng, på kontoret, eller på distans på din privata bärbara dator. När du gör en ändring i en fil som är synkad så synkas dessa ändringar i Dropbox överallt.