Ladda upp kursarbete och lektionsanteckningar till Canvas från Dropbox

Uppdaterat Dec 12, 2023

Canvas är en tjänst som gör det möjligt för lärare och elever att på ett säkert och enkelt sätt dela kursinnehåll på en central plats. När en Canvas-administratör har aktiverat integreringen av Canvas och Dropbox, kan lärare och elever ladda upp kursmaterial och lektionsanteckningar till Canvas från Dropbox.

Läs mer om hur du använder Dropbox i Canvas på Canvas Community-sidan.

Anslut Canvas till Dropbox-kontot

Om du är lärare eller elev följer du bara instruktionerna nedan för att koppla Canvas till Dropbox-kontot.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på App Center.
  3. Klicka på Canvas.
    • Använd sökfältet om du inte ser Canvas.
  4. Klicka på Anslut.
  5. Ange din institutions domän.
    • Om du inte känner till institutionens domän kontaktar du din Canvas-administratör.
  6. Klicka på Anslut.
highlight icon

Ladda upp Dropbox-filer till Canvas

Ladda upp kursmaterial eller lektionsanteckningar till Canvas från DRopbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll musen över filnamnet eller mappen som du vill ladda upp och klicka på kryssrutan som visas till vänster.
  3. Klicka på pilen bredvid Dela ovanför filens miniatyrbild i den högra sidomenyn.
  4. Klicka på Canvas.
  5. Välj den kurs, mapp och uppgift du vill ladda upp filen till.
  6. Klicka på Nästa.

Koppla bort Canvas från Dropbox-kontot

Koppla bort Canvas från ditt Dropbox-konto:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Anslutna appar.
  5. Klicka på Canvas.
  6. Klicka på Koppla från.

Aktivera integreringen av Canvas och Dropbox för din institution

Om du är Canvas-administratör för institutionen kan du aktivera integreringen av Canvas och Dropbox. För att aktivera integreringen måste du först installera Dropbox-appen i Canvas från antingen Edu App Marketplace eller driftsättningen eller kursinställningarna i Canvas. När du har installerat Dropbox-appen kan du aktivera integreringen.

Aktivera integreringen av Canvas och Dropbox:

1. Logga in på Canvas.
  2. Klicka på Admin på den vänstra sidomenyn.
  3. Klicka på Utvecklarnycklar.
  4. Klicka på fliken Ärvda.
  5. Växla Dropbox till .