Anslut Google Cloud Identity till Dropbox Business

Uppdaterat Nov 23, 2023

Tack vare Dropbox integrering med Google Cloud Identity går det att hantera Dropbox Business-teamet centralt via Google Cloud Identity. När ni använder Dropbox med Google Cloud Identity går det att göra följande:

• Konfigurera samlad inloggning (SSO) för ditt Dropbox-teamkonto
  • Hantera etablering och avetablering av användare av Dropbox-teamkonton via Google-adminkonsolen

För att konfigurera SSO och etablering måste du vara administratör för ett Dropbox-teamkonto och superadministratör i Google och vara inloggad på båda kontona.

Ställa in samlad inloggning (SSO) för ditt team

1. Logga in på Googles adminkonsol med ditt Google-administratörskonto.
  2. Klicka på Appar.
    • Obs! Om du vill se Appar på startsidan måste du kanske klicka på Fler kontroller längst ner
  3. Klicka på SAML-appar.
  4. Klicka på Lägg till en tjänst/app i din domän.
  5. Skriv ”Dropbox Business” i sökrutan Filtrera appar. Den bör visas i listan nedan.
  6. Klicka på Dropbox Business.
  7. Klicka på Ladda ner bredvid Certifikat. (Du behöver detta senare.)
  8. Markera webbadressen bredvid SSO-URL och kopiera den till urklipp. (Du behöver detta också.) Håll den här sidan öppen i din webbläsare.
  9. Byt till Dropbox-adminkonsolen. Du kan helt enkelt öppna den i en ny flik i webbläsaren.
  10. Logga in med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  11. Klicka på Inställningar.
  12. Klicka på Samlad inloggning.
  13. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Samlad inloggning för att ändra den från Av till Valfritt eller Obligatoriskt.
  14. Bredvid Inloggningsadress för identitetsleverantör klickar du på Lägg till inloggningsadress och klistrar in webbadressen som du kopierade i steg 8.
  15. Klicka på Klar.
  16. Klicka på Ladda upp certifikat.
  17. Klicka på Kopiera länk.
  18. Gå tillbaka till Googles adminkonsol.
  19. Klicka på Nästa.
  20. Klicka på Finish (Slutför).

Konfigurera användaretablering

Gå till den här artikeln för Google Workspace adminhjälp för att lära dig det här:

• Konfigurera användaretablering för Dropbox-programmet
  • Visa användaretablering
  • Redigera etableringsomfattning
  • Definiera tidsramar för avetablering
  • Ta bort användaretablering
highlight icon

Obs! Grupper speglas inte vid etablering.