Importera foton och videor från Facebook

Uppdaterat Feb 28, 2024
person icon

Den här artikeln gäller en funktion som är tillgänglig för användare med planerna Dropbox Basic, Plus, Family och Professional.

Du kan importera foton och videor från Facebook till ditt Dropbox-konto med hjälp av Facebook-dataöverföringsverktyget.

Så här importerar du foton eller videor från facebook.com eller Facebook-mobilappen:

1. Logga in på facebook.com eller öppna Facebook-mobilappen.
  2. Klicka på neråtpilen längst upp till höger.
    • På mobilen trycker du på Konto längst ned på skärmen i Android-appen, eller Facebook-logon längst ned på skärmen i iOS-appen.
  3. Välj Inställningar och sekretess.
  4. Klicka på Inställningar.
  5. Klicka på Din Facebook-information.
    • På en mobil enhet bläddrar du till Din information.
  6. Bredvid Överför en kopia av din information klickar du på Visa. Du kan behöva ange ditt lösenord igen.
    • På en mobil enhet trycker du på Överför en kopia av din information.
  7. Klicka på Nästa.
  8. Välj Dropbox under Välj mål.
  9. Välj om du vill exportera dina foton eller dina videor och klicka på Nästa.
    • Du kan exportera endast en medietyp åt gången. Om du vill överföra både foton och videor ska du slutföra processen för den ena medietypen och därefter upprepa stegen för att exportera den andra.
  10. Klicka på Anslut.
  11. Klicka på Bekräfta överföring.Alla foton eller videor du laddat upp till Facebook kommer att överföras till Dropbox. Du kan övervaka processen på sidan ”Överför en kopia av din information” i dina Facebook-inställningar, och Facebook skickar dig ett meddelande när överföringen slutförts.

Mer information om hur du överför en kopia av dina Facebook-foton och videor finns i Facebooks hjälpcenter.

När överföringen är klar sparas de foton och videor du importerat i en ny mapp i ditt Dropbox-konto. Så här hittar du mappen på dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på högerpilen ”>” bredvid Mappar för att expandera listan med alla dina mappar i den vänstra sidomenyn. Klicka på mappen Appar.
  3. Klicka på mappen Meta.
  4. Klicka på mappen Fotoöverföring eller Videoöverföring. Foton och videor sorteras efter album om tillämpligt.

Vanliga frågor

Finns mina foton och videor fortfarande tillgängliga på Facebook?

Ja. Processen Överför en kopia av din information skapar kopior av dina filer och sparar dem i ditt Dropbox-konto. Alla dina foton och videor fortsätter att vara tillgängliga på Facebook.

Säkerhetskopieras nya Facebook-foton och videor automatiskt till Dropbox när jag har ställt in överföringen?

Nej. Överföringsprocessen omfattar alla foton och videor som finns i ditt Facebook-konto när du påbörjar överföringen. För att hålla ditt Facebook-material uppdaterat i Dropbox måste du regelbundet importera dina foton och videor.

Kommer foton och videor att gå till samma Dropbox-mapp varje gång?

Varje gång du säkerhetskopierar dina Facebook-foton och videor skapas en ny mapp i ditt Dropbox-konto i mappen Meta. Mappen heter ”Fotoöverföring” eller ”Videoöverföring”, följt av ett nummer. Alla foton eller videor i ditt Facebook-konto kopieras varje gång du påbörjar en överföring.

Kan jag använda Facebook-dataöverföringsverktyget för att importera foton och videor till ett Dropbox-teamkonto?

Nej. För närvarande kan Facebook-överföringsverktyget inte användas med en Dropbox-teamplan.

Kommer Facebook att ha full åtkomst till mitt Dropbox-konto?

Nej. När du ger Facebook behörighet att överföra en kopia av din information, samt åtkomst till ditt Dropbox-konto får Facebook endast behörighet att lägga till filer i den enskilda Dropbox-mappen som innehåller exporten.