Vanliga frågor om Microsoft Office för Dropbox

Uppdaterat Jan 17, 2024

Tack vare denna integrering kan du öppna Office-filer som du har i din Dropbox, göra ändringar i Office-mobilapparna och Office-webbapparna samt spara ändringarna direkt i din Dropbox.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper till vid samarbetet om material.

Hur installerar jag Office-appar på min mobila enhet?

Har du inte laddat ner Office-mobilapparna på din Android- eller iOS-enhet än kan du följa de här snabba länkarna för att komma igång:

Vilka filtyper kan jag redigera med Dropbox integrering med Office Online?

• docx (<100 MB)
  • .xlsx (<100 MB)
  • .pptx (<2 GB)

Hur skapar jag nya Office Online-filer från Dropbox?

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Skapa.
  3. Håll muspekaren över Dokument, Presentation eller Kalkylblad beroende på vilken typ av fil du vill skapa.
  4. Klicka på Word-dokument, PowerPoint-presentation eller Excel-arbetsbok.
  5. Logga in på Office Online och skapa en ny fil.

Viktiga anmärkningar om hur du skapar Office Online-filer från Dropbox:

• När du klickar på Skapa och väljer en filtyp omdirigeras du till Office Online.
  • När du skapar en ny fil i Office Online så sparas en länk till filen automatiskt till Dropbox för enkel åtkomst.
  • Du måste ha en Office Online-prenumeration för att kunna använda den här funktionen.

Måste jag ha en särskild licens för att kunna redigera mina Dropbox-filer i ett Office Online-program?

Har du ett Dropbox Basic-, Plus- eller Family-konto behöver du inget Microsoft-konto eller Office-licens för att redigera filerna.

Om du har ett Dropbox-teamkonto måste du ha ett företagskonto hos Microsoft, med en licens som tillåter redigering i Office Online (Business, Business Premium, ProPlus, E3, E4 eller E5).

Om du använder en surfplatta som är större än 10 tum kräver Microsoft att du har en O365-licens för att använda Office-applikationer.

Hur gör jag om jag har ett personligt konto och ett teamkonto? Vad behöver jag för licens då?

Om den fil du redigerar finns på ditt personliga konto behöver du inte ha något Microsoft-konto eller Office-licens för att kunna redigera filerna. Finns filen på ditt teamkonto måste du ha ett företagskonto hos Microsoft, med en licens som tillåter redigering i Office Online.

När sparas mitt dokument?

I Office Online sparas ditt innehåll automatiskt i Dropbox med jämna mellanrum. För att vara helt på den säkra sidan kan du även trycka på Spara och skicka tillbaka till Dropbox när du har gått tillbaka till dropbox.com.

Har Dropbox integrering med Office Online stöd för samarbete i realtid?

Ja. Tack vare denna integrering kan man samtidigt redigera filer som är sparade i delade mappar.

Läs mer om samtidig redigering av dokument Office Online-dokument.

Hur delar jag Microsoft Office-filer med Dropbox?

Du kan dela Microsoft Office-filer på precis samma sätt som du delar andra filer som finns i Dropbox.

Du kan välja att ge åtkomsten Får redigera eller Får visa till Microsoft Office-filer, även när du delar med en länk. Dessutom kan du begränsa åtkomsten till dina delade länkar i filens länkinställningar eller inaktivera en länk efter det att du skapat den.

Kan jag lägga till Dropbox som en plats i Office 365 Online?

Microsoft stöder inte längre Dropbox som en plats i Office 365 Online.

Kan jag redigera lösenordsskyddade Microsoft Office-filer med Office Online?

Nej, du kan inte öppna eller redigera lösenordsskyddade Microsoft Office-filer med Office Online.

Kan jag ändra standardplatsen där Microsoft-filerna öppnas?

Du kan ändra standardplatsen där Microsoft-filerna öppnas i avsnittet Standardappar i kontoinställningarna.

Du kan ställa in … För att öppna med …

Microsoft Word-filer (.docx)

• Google Dokument

• Microsoft Office Online

• Dropbox

Microsoft Excel-filer (.xlsx)

• Google Kalkylark

• Microsoft Office Online

• Dropbox

Microsoft PowerPoint-filer (.pptx)

• Google Presentationer

• Microsoft Office Online

• Dropbox

Du kan till exempel ställa in att alla Microsoft Word-filer (.docx) som finns i Dropbox-kontot ska öppnas med Google Dokument som standard.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller ansiktsikon) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Standardappar.
  5. Under Standardredigeringsappar väljer du hur du vill öppna varje filtyp i rullgardinsmenyn under Öppna med.

Vanliga frågor om Microsoft Office och Dropbox på Android

Vilka filtyper kan jag redigera från Dropbox-appen med Office-appar för mobila enheter?

På Android finns redigering tillgänglig för följande filtyper:

• .docx
  • .xlsx
  • .pptx

Du kan visa och redigera andra Office-filformat genom att öppna dem direkt i Office-mobilapparna (Word, Excel eller PowerPoint). I lämplig Office-app trycker du på fliken Konto och kopplar sedan din Dropbox om du inte redan har gjort det. När du är ansluten får du åtkomst till filerna i din Dropbox från fliken Öppna.

Obs! Alla andra Office-filer är skrivskyddade.

Måste jag logga in med ett Microsoft-konto för att kunna redigera Office-filer?

Du kan redigera filer som lagras på ditt personliga Dropbox-konto (Basic, Plus eller Professional) utan att logga in med något Microsoft-konto (t.ex. Hotmail, Outlook.com), men längre fram blir detta ett krav.

Dessutom måste du ha en Microsoft-inloggning för att kunna öppna Office-applikationer direkt och nå dina Dropbox-filer där.

För Android-surfplattor med skärmar större än 10,1 tum krävs det också en Office 365-prenumeration för att redigera Office-filer som lagras i Dropbox Basic-, Plus- och Professional-konton.

Hur kopplar jag bort eller kopplar om mitt Dropbox-konto från Office-mobilapparna?

Så här kopplar du bort ett Dropbox-konto från en Office-mobilapp:

1. Öppna Office-mobilappen.
  2. Tryck på mappikonen.
  3. I listan på platser trycker och håller du på Dropbox.
  4. När du har hållit fingret på Dropbox några sekunder visas en papperskorgsikon längst upp till höger på skärmen. Tryck på papperskorgen för att ta bort Dropbox från Office-mobilappen.

Så här kopplar du om ett Dropbox-konto till en Office-mobilapp:

1. Öppna Office-mobilappen.
  2. Tryck på mappikonen.
  3. Tryck på Lägg till en plats.
  4. Tryck på Dropbox.
  5. Peka på Tillåt bredvid det Dropbox-konto som visas (om du redan har loggat in på Dropbox-appen). Vill du istället ansluta ett nytt Dropbox-konto pekar du på Använd ett annat konto. Då dirigeras du till ett webbläsarfönster, där du kan ange inloggningsuppgifterna för det Dropbox-konto du vill ansluta.

Måste jag betala för Office för att kunna redigera mina Office-filer?

Office-apparna finns att ladda ner kostnadsfritt till din mobila enhet. Det är kostnadsfritt att redigera för Dropbox Basic-, Plus- och Professional-konton.

Dropbox-teamkonton måste ha ett Office 365-konto som innefattar en licens för Office-klient (Business, Business Premium, ProPlus, E3, E4 eller E5) för att kunna redigera filer i mobilappar.

Om du använder en surfplatta som är större än 10 tum kräver Microsoft att du har en O365-licens för att använda Office-applikationer.

Obs! Licenser för Business Essentials och E1 är enbart för webben och inkluderar inte denna funktion för mobil.

Hur redigerar jag Office-filer som lagras i min Dropbox för mobila enheter?

Hur ställer jag in eller tar bort ett Office-program som standardprogram för att öppna filer?

När du redigerar eller öppnar dina Dropbox-filer med ett program från tredje part har du möjlighet att välja det programmet som standardprogram för att öppna filer av den typen. Så här ställer du in ett standardprogram för att öppna vissa filtyper:

1. Tryck på den fil du vill öppna/redigera för att förhandsvisa den.
  2. När dokumentet har lästs in trycker du på ikonen Redigera (den ser ut som en penna och papper).
  3. Du ser nu en lista på tillgängliga program från tredje part.
  4. Tryck på det program du vill använda för att öppna filen.
  5. Du kan välja att använda programmet Alltid eller Bara en gång.
    • Väljer du Alltid ställs det här programmet in som standardprogram för att öppna den här filtypen från Dropbox.

Vill du ändra eller ta bort dina standardprogram kan du göra det i Dropbox-inställningarna:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på menyknappen.
  3. Välj Inställningar.
  4. Rulla ner och tryck på Hantera standardprogram.
  5. Leta upp det program du vill ta bort och tryck på Ta bort.
  6. Bekräfta att du vill ta bort genom att trycka på Rensa.

Finns det stöd för redigering offline?

Dropbox-appen gör det möjligt att göra filer tillgängliga för användning offline. Följ riktlinjerna nedan om du vill redigera dina filer offline:

Dropbox för mobila enheter gör det möjligt att göra filer tillgängliga för användning offline.Läs om hur du gör filer tillgängliga offline.

Hur skiljer sig detta från vad jag redan kunnat göra med tredjepartsapplikationer på Android?

Dropbox-applikationen har länge gjort det möjligt att redigera filer via tredjepartsapplikationer och spara dem tillbaka till Dropbox, men denna integrering är mycket mer omfattande. Vi har gjort upplevelsen effektivare så att du inte behöver lika många steg för att redigera och spara dina filer. För första gången kan du installera Office genom Dropbox-applikationen. Office Mobile kommer även att inkludera olika sätt att dela länkar via Dropbox och öppna Dropbox-applikationen direkt, vilket gör upplevelsen mycket effektivare än tidigare.

Jag kan inte se Microsoft Office-integreringen – hur får jag åtkomst till den?

Office-applikationerna är för närvarande inte tillgängliga i alla länder. Så snart de blir tillgängliga kommer du att kunna använda denna integrering. Vi visar inte ikonen Redigera i Dropbox-applikationen för dessa länder.

Om du trycker på ikonen Redigera medan du visar en Office-fil i din Dropbox kommer du att se ett alternativ att installera Office-appen direkt. Du kan även gå till App Store (iOS) eller Google Play Store (Android) för att söka efter de Microsoft Office-applikationer som ska installeras. Du kommer dock inte kunna ladda ned applikationerna om ditt App Store- eller Google Play Store-konto är baserat i ett land där Office-applikationerna inte finns tillgängliga.

Hur fungerar Spara och Spara som på Office Mobile för Android?

Office Mobile-applikationen på Android ger dig möjlighet att Spara eller Spara som via menyn när du visar och redigerar dokument.

När du väljer alternativet Spara ersätter dina nya redigeringar den ursprungliga filen.

Alternativet Spara som fungerar ungefär som samma funktion gör på en dator – det sparar en kopia av den aktuella filen till din Dropbox. Observera att detta sparar filen i hemkatalogen (eller rotkatalogen) i din Dropbox. Kopian sparas inte till samma plats som den ursprungliga filen och du kommer inte att kunna välja en undermapp i din Dropbox att spara filen till.

Du kan använda Dropbox-applikationen, skrivbordsklienten eller webbplatsen för att flytta den redigerade kopian dit du önskar i din Dropbox, även till den ursprungliga mappen. Om den ursprungliga filen fortfarande finns där kommer din nya fil att ha (1) efter filnamnet.

Observera att om den ursprungliga filen lagras i en delad mapp, och om du vill att den nya filen också ska delas, så måste du flytta den redigerade kopian till den delade mappen (eller helt enkelt använda alternativet Spara).

Vanliga frågor om Microsoft Office och Dropbox på iPhone

Hur skapar jag Office-dokument i Dropbox-appen?

1. Öppna Dropbox-appen i iPhone.
  2. Tryck på knappen + (plustecken).
  3. Välj Skapa eller ladda upp en fil.
  4. Tryck på Microsoft Word, Microsoft Excel eller Microsoft PowerPoint för att skapa en ny fil. Du kan också klicka på Ladda upp fil för att ladda upp en befintlig fil.

Du omdirigeras till lämplig Microsoft-app (eller ombeds att installera appen om du inte redan har den) för att redigera filen du just skapat.

Vilka filtyper kan jag redigera från Dropbox-appen med Office-appar för mobila enheter?

I iOS visas ikonen Redigera i Dropbox-appen för följande filtyper:

• .doc
  • .docx
  • .xls
  • .xlsx
  • .ppt
  • .pptx

Du kan visa och redigera andra Office-filformat genom att öppna dem direkt i Office-mobilapparna (Word, Excel eller PowerPoint). I lämplig Office-app trycker du på fliken Konto och kopplar sedan din Dropbox om du inte redan har gjort det. När du är ansluten får du åtkomst till filerna i din Dropbox från fliken Öppna. Alla andra Office-filer är skrivskyddade.

Vad händer om jag har Office Mobile-appen för iOS men inte kan öppna Dropbox-filer i den?

Innan du kan utnyttja fördelarna med Dropbox/Microsoft Office-integreringen måste du ladda ner de senaste versionerna av Microsoft Office för iOS-applikationerna. Office Mobile-applikationen och äldre versioner av Microsoft Word-, Excel- och PowerPoint-applikationerna har inte denna integrering med Dropbox.

Måste jag logga in med ett Microsoft-konto för att kunna redigera Office-filer?

Du kan redigera filer som lagras på ditt personliga Dropbox-konto (Basic eller Plus) utan att logga in med något Microsoft-konto (t.ex. Hotmail, Outlook.com), men längre fram blir detta ett krav.

Dessutom måste du ha en Microsoft-inloggning för att kunna öppna Office-applikationer direkt och nå dina Dropbox-filer där.

Hur kopplar jag bort eller kopplar om mitt Dropbox-konto från Office-mobilapparna?

Så här kopplar du bort ett Dropbox-konto från en Office-mobilapp:

1. Öppna Office-mobilappen.
  2. Tryck på mappikonen.
  3. I listan på platser trycker och håller du på Dropbox.
  4. När du har hållit fingret på Dropbox några sekunder visas en papperskorgsikon längst upp till höger på skärmen. Tryck på papperskorgen för att ta bort Dropbox från Office-mobilappen.

Så här kopplar du om ett Dropbox-konto till en Office-mobilapp:

1. Öppna Office-mobilappen.
  2. Tryck på mappikonen.
  3. Tryck på Lägg till en plats.
  4. Tryck på Dropbox.
  5. Peka på Tillåt bredvid det Dropbox-konto som visas (om du redan har loggat in på Dropbox-appen). Vill du istället ansluta ett nytt Dropbox-konto pekar du på Använd ett annat konto. Då dirigeras du till ett webbläsarfönster, där du kan ange inloggningsuppgifterna för det Dropbox-konto du vill ansluta.

Måste jag betala för Office för att kunna redigera mina Office-filer?

Office-apparna finns att ladda ner kostnadsfritt till din mobila enhet. Redigeringen är kostnadsfri med Dropbox Basic- och Plus-konton.

Dropbox-teamkonton måste ha ett Office 365-konto som innefattar en licens för Office-klient (Business, Business Premium, ProPlus, E3, E4 eller E5) för att kunna redigera filer i mobilappar.

Om du använder en surfplatta som är större än 10 tum kräver Microsoft att du har en O365-licens för att använda Office-applikationer.

Obs! Licenser för Business Essentials och E1 är enbart för webben och inkluderar inte denna funktion för mobil.

Hur redigerar jag Office-filer som lagras i min Dropbox för mobila enheter?

Hur ställer jag in eller tar bort ett Office-program som standardprogram för att öppna filer?

När du redigerar eller öppnar dina Dropbox-filer med ett program från tredje part har du möjlighet att välja det programmet som standardprogram för att öppna filer av den typen. Så här ställer du in ett standardprogram för att öppna vissa filtyper:

1. Tryck på den fil du vill öppna/redigera för att förhandsvisa den.
  2. När dokumentet har lästs in trycker du på ikonen Redigera (den ser ut som en penna och papper).
  3. Du ser nu en lista på tillgängliga program från tredje part.
  4. Tryck på det program du vill använda för att öppna filen.
  5. Du kan välja att använda programmet Alltid eller Bara en gång.
    • Väljer du Alltid ställs det här programmet in som standardprogram för att öppna den här filtypen från Dropbox.

Vill du ändra eller ta bort dina standardprogram kan du göra det i Dropbox-inställningarna:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på menyknappen.
  3. Välj Inställningar.
  4. Rulla ner och tryck på Hantera standardprogram.
  5. Leta upp det program du vill ta bort och tryck på Ta bort.
  6. Bekräfta att du vill ta bort genom att trycka på Rensa.

Finns det stöd för redigering offline?

Dropbox-appen gör det möjligt att göra filer tillgängliga för användning offline. Följ riktlinjerna nedan om du vill redigera dina filer offline:

För iOS stöds endast endast offline-redigering om du har öppnat filens senaste version i Office-appen innan du är offline. Det går för närvarande inte att redigera offlinefiler om de inte tidigare har öppnats i Office.

Jag kan inte se Microsoft Office-integreringen – hur får jag åtkomst till den?

Office-applikationerna är för närvarande inte tillgängliga i alla länder. Så snart de blir tillgängliga kommer du att kunna använda denna integrering. Vi visar inte ikonen Redigera i Dropbox-applikationen för dessa länder.

Om du pekar på ikonen Redigera medan du visar en Office-fil i din Dropbox kommer du att se ett alternativ att installera Office-appen direkt. Du kan även gå till App Store (iOS) för att söka de Microsoft Office-appar som ska installeras. Du kommer dock inte att kunna ladda ner apparna om ditt App Store-konto finns i ett land, där Office-apparna inte är tillgängliga.

Vanliga frågor om Microsoft Office och Dropbox på iPad

Vilka filtyper kan jag redigera från Dropbox-appen med Office-appar för mobila enheter?

I iOS visas ikonen Redigera i Dropbox-appen för följande filtyper:

• .doc
  • .docx
  • .xls
  • .xlsx
  • .ppt
  • .pptx

Du kan visa och redigera andra Office-filformat genom att öppna dem direkt i Office-mobilapparna (Word, Excel eller PowerPoint). I lämplig Office-app trycker du på fliken Konto och kopplar sedan din Dropbox om du inte redan har gjort det. När du är ansluten får du åtkomst till filerna i din Dropbox från fliken Öppna. Alla andra Office-filer är skrivskyddade.

Vad händer om jag har Office Mobile-appen för iOS men inte kan öppna Dropbox-filer i den?

Innan du kan utnyttja fördelarna med Dropbox/Microsoft Office-integreringen måste du ladda ner de senaste versionerna av Microsoft Office för iOS-applikationerna. Office Mobile-applikationen och äldre versioner av Microsoft Word-, Excel- och PowerPoint-applikationerna har inte denna integrering med Dropbox.

Måste jag logga in med ett Microsoft-konto för att kunna redigera Office-filer?

Du kan redigera filer som lagras på ditt personliga Dropbox-konto (Basic eller Plus) utan att logga in med något Microsoft-konto (t.ex. Hotmail, Outlook.com), men längre fram blir detta ett krav.

Dessutom måste du ha en Microsoft-inloggning för att kunna öppna Office-applikationer direkt och nå dina Dropbox-filer där.

Hur kopplar jag bort eller kopplar om mitt Dropbox-konto från Office-mobilapparna?

Så här kopplar du bort ett Dropbox-konto från en Office-mobilapp:

1. Öppna Office-mobilappen.
  2. Tryck på mappikonen.
  3. I listan på platser trycker och håller du på Dropbox.
  4. När du har hållit fingret på Dropbox några sekunder visas en papperskorgsikon längst upp till höger på skärmen. Tryck på papperskorgen för att ta bort Dropbox från Office-mobilappen.

Så här kopplar du om ett Dropbox-konto till en Office-mobilapp:

1. Öppna Office-mobilappen.
  2. Tryck på mappikonen.
  3. Tryck på Lägg till en plats.
  4. Tryck på Dropbox.
  5. Peka på Tillåt bredvid det Dropbox-konto som visas (om du redan har loggat in på Dropbox-appen). Vill du istället ansluta ett nytt Dropbox-konto pekar du på Använd ett annat konto. Då dirigeras du till ett webbläsarfönster, där du kan ange inloggningsuppgifterna för det Dropbox-konto du vill ansluta.

Måste jag betala för Office för att kunna redigera mina Office-filer?

Office-apparna finns att ladda ner kostnadsfritt till din mobila enhet. Redigeringen är kostnadsfri med Dropbox Basic- och Plus-konton.

Dropbox-teamkonton måste ha ett Office 365-konto som innefattar en licens för Office-klient (Business, Business Premium, ProPlus, E3, E4 eller E5) för att kunna redigera filer i mobilappar.

Om du använder en surfplatta som är större än 10 tum kräver Microsoft att du har en O365-licens för att använda Office-applikationer.

Obs! Licenser för Business Essentials och E1 är enbart för webben och inkluderar inte denna funktion för mobil.

Hur redigerar jag Office-filer som lagras i min Dropbox för mobila enheter?

Hur ställer jag in eller tar bort ett Office-program som standardprogram för att öppna filer?

När du redigerar eller öppnar dina Dropbox-filer med ett program från tredje part har du möjlighet att välja det programmet som standardprogram för att öppna filer av den typen. Så här ställer du in ett standardprogram för att öppna vissa filtyper:

1. Tryck på den fil du vill öppna/redigera för att förhandsvisa den.
  2. När dokumentet har lästs in trycker du på ikonen Redigera (den ser ut som en penna och papper).
  3. Du ser nu en lista på tillgängliga program från tredje part.
  4. Tryck på det program du vill använda för att öppna filen.
  5. Du kan välja att använda programmet Alltid eller Bara en gång.
    • Väljer du Alltid ställs det här programmet in som standardprogram för att öppna den här filtypen från Dropbox.

Vill du ändra eller ta bort dina standardprogram kan du göra det i Dropbox-inställningarna:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på menyknappen.
  3. Välj Inställningar.
  4. Rulla ner och tryck på Hantera standardprogram.
  5. Leta upp det program du vill ta bort och tryck på Ta bort.
  6. Bekräfta att du vill ta bort genom att trycka på Rensa.

Finns det stöd för redigering offline?

Dropbox-appen gör det möjligt att göra filer tillgängliga för användning offline. Följ riktlinjerna nedan om du vill redigera dina filer offline:

För iOS stöds endast endast offline-redigering om du har öppnat filens senaste version i Office-appen innan du är offline. Det går för närvarande inte att redigera offlinefiler om de inte tidigare har öppnats i Office.

Jag kan inte se Microsoft Office-integreringen – hur får jag åtkomst till den?

Office-applikationerna är för närvarande inte tillgängliga i alla länder. Så snart de blir tillgängliga kommer du att kunna använda denna integrering. Vi visar inte ikonen Redigera i Dropbox-applikationen för dessa länder.

Om du pekar på ikonen Redigera medan du visar en Office-fil i din Dropbox kommer du att se ett alternativ att installera Office-appen direkt. Du kan även gå till App Store (iOS) för att söka de Microsoft Office-appar som ska installeras. Du kommer dock inte att kunna ladda ner apparna om ditt App Store-konto finns i ett land, där Office-apparna inte är tillgängliga.