Dropbox för Salesforce: Användarguide

Uppdaterat Dec 20, 2023

Dropbox for Salesforce gör det möjligt för team att komma åt och dela Dropbox-filer i Salesforce. Den här användarguiden hjälper enskilda teammedlemmar att komma igång efter att en administratör har kopplat Dropbox-kontot till Salesforce.

Den här användarguiden besvarar grundläggande ”Hur gör jag …?”-frågor. Hoppa vidare för mer avancerad FAQ.

Användarguide

Koppla Dropbox till Salesforce

Så här kopplar du Dropbox till Salesforce:

1. Klicka på fliken Dropbox-alternativ i Salesforce.
  2. Klicka på Anslut till Dropbox, då bör du omdirigeras till dropbox.com.
  3. Logga in på dropbox.com med ditt Dropbox-teamkonto.
  4. Klicka på Tillåt, då förs du tillbaka till Dropbox-alternativ i Salesforce.

Anmärkningar:

• Teammedlemmar får också frågan om de vill ansluta om de går till en Dropbox-komponent i Salesforce.
  • När teammedlemmarna är anslutna förs de tillbaka till den post de började på. Nu laddas Dropbox-mappen.

Lägga till filer från Dropbox till Salesforce

Det finns två sätt att lägga till filer i Dropbox for Salesforce.

Om du använder den senaste versionen av en webbläsare kan du dra och släppa filer till Dropbox-widgeten i Salesforce-poster.

Alternativt kan du ladda upp filer från din dator:

1. I widgeten Dropbox for Salesforce klickar du på knappen Lägg till filer.
  2. Gå till filen du vill ladda upp från din dator och välj filen eller filerna du vill ladda upp.
  3. Klicka på knappen Klar.

Visa eller ladda ner en fil i Salesforce

Du kan visa, ladda ner och dela dina filer direkt från Dropbox for Salesforce.

1. Logga in på Salesforce-webbplatsen.
  2. Gå till Dropbox-widgeten i posten du är intresserad av och hitta filerna du vill ladda ner.
  3. Klicka på filikonen för att öppna filen i Dropbox.
  4. Klicka på filnamnet för att ladda ner filen.

Skapa Dropbox-mappar i Dropbox for Salesforce

Du kan skapa nya mappar inuti Salesforce med Dropbox for Salesforce.

1. Logga in på Salesforce-webbplatsen.
  2. Klicka på knappen Ny mapp och ange sedan mappens namn.
  3. Tryck på retur på tangentbordet.

Radera eller återskapa Dropbox-filer i Dropbox for Salesforce

Radera filer

1. Högerklicka på filen i Salesforce.
  2. Klicka på Radera.

Återskapa filer

1. I Salesforce klickar du på Visa raderade filer.
  2. Högerklicka på filen du vill återskapa.
  3. Klicka på Återskapa.

Dela en Dropbox-fil eller -mapp till Chatter

1. Öppna en kontakts profil eller kontouppgift.
  2. Högerklicka på filen och klicka sedan på ikonen Chatter.
  3. Lägg till det meddelande du vill dela i Chatter.
    • Du kan använda nämntaggar (@) eller hashtaggar (#).
  4. Klicka på Publicera.

Vanliga frågor

Vad är skillnaden mellan ”All of Dropbox for Object” och ”Dropbox for Object”?

"All of Dropbox for Object" och "Dropbox for Object" ger olika typer av synlighet för en inloggad användares Dropbox-konto från Salesforce.

• "All of Dropbox for Object" ger åtkomst till användarens hela Dropbox-mapp, oavsett vilken post de visar. De kan visa och ändra alla Dropbox-filer från Dropbox for Salesforce-integreringen.
  • "Dropbox for Object" ger endast åtkomst till filerna som associeras med den specifika Salesforce-objektsposten som användaren visar. De kan visa och ändra filer som finns i mappen för den objektsposten från Dropbox for Salesforce-integreringen.

Tänk till exempel på följande Dropbox-mappstrukturer:

Din Dropbox-rot > Salesforce-dokument > Objektsnamn > object_record_1 > photo1.jpg
Din Dropbox-rot > Salesforce-dokument > Objektsnamn > object_record_2 > photo2.jpg

Åtkomst till ”All of Dropbox for Object” tillåter att du kan visa hela mappstrukturen, med början från ”Din Dropbox-rot”.

Åtkomst till ”Dropbox for Object” begränsar din vy till endast objektsposten. I det här exemplet kan åtkomsten ”Dropbox for Object” tillåta dig att visa ”object_record_1” i Salesforce och alla filer inuti, inklusive photo1.jpg.

Vilka versioner av Salesforce stöds?

De flesta Salesforce-versioner stöder Dropbox for Salesforce, inklusive:

• Grupp
  • Professional
  • Enterprise
  • Obegränsat
  • Force.com
  • Utvecklare
  • Prestanda

Vad är filerna .sfdb i min Dropbox?

Om du använder Dropbox for Salesforce kan du se filer som slutar på  .sfdb i dokumentmappen för Salesforce i Dropbox. Dessa är markörfiler som används för att koppla dina Salesforce-poster till dina Dropbox-mappar.

Obs! Radera inte dessa filer, eftersom Dropbox for Salesforce inte fungerar om .sfdb-filer raderas.

Vad gör jag om jag raderar en .dfdb av misstag?

Dropbox for Salesforce fungerar inte om .sfdb-filer raderas. Om du av misstag råkat radera .sfdb-filerna från Dropbox kan du återställa dem precis som vilken annan fil som helst i Dropbox.

Hur vet jag om min version av Dropbox for Salesforce är den senaste?

Du vet att din version av Dropbox for Salesforce är uppdaterad om det inte finns några uppdateringar tillgängliga:

1. Logga in på Salesforce AppExchange.
  2. Klicka på ditt namn och välj sedan Mitt konto.
  3. Klicka på Uppdatering finns och följ instruktionerna på skärmen.
    • Om du inte ser någon knapp har du den senaste versionen av Dropbox for Salesforce