Använda Slack i Dropbox

Integreringen av Dropbox och Slack gör att du kan:

• dela filer och skicka meddelanden till personer i Slack direkt från en Dropbox-fil
  • se vem som delade dina filer i Slack, när de delades och vilka kanaler de delades i under avsnittet Aktivitetfilens förhandsvisning

Läs mer om integreringen av Dropbox och Slack i Slacks hjälpcenter.

Koppla Slack till ditt Dropbox-konto

Koppla Slack till ditt Dropbox-konto:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din profilbild (eller den grå cirkeln) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Anslutna appar.
  5. Bredvid Slack klickar du på Koppla till Slack och följer anvisningarna.

Du kan också ansluta från Slack genom att lägga till Dropbox-appen i din arbetsyta.

Dela filer i Slack från Dropbox

Så här delar du en Dropbox-fil i Slack på dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll markören över en fil och klicka på neråtpilen intill Dela.
  3. Klicka på Dela i Slack.
  4. Klicka på Skicka bredvid kanalen du vill dela den i eller den person du vill dela den med.

En länk till filen visas i den Slack-kanal du valt eller i ett direktmeddelande till personen du delat den med. När du har delat en Dropbox-fil i Slack kan du hitta den genom att söka efter filnamnet i Slacks sökfält.

Skicka meddelanden till andra i Slack från Dropbox

Du kan skicka ett meddelande till någon du delar en fil med i Slack direkt från en förhandsvisning av fil i Dropbox. Så här gör du det på dropbox.com:

1. Överst i förhandsvisningen klickar du på profilbilden eller initialerna för den person du vill skicka ett meddelande till.
  2. Klicka på området som säger Skicka meddelande via Slack och skriv ditt meddelande.
    • Om du inte ser Meddelande i Slack klickar du på neråtpilen och sedan på Slack
  3. Klicka på Skicka.

Du kan också klicka på neråtpilen och Slack för att dela filen i ett direktmeddelande med den personen.

Koppla bort Slack från ditt Dropbox-konto

Koppla bort Slack från ditt Dropbox-konto:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din profilbild (eller den grå cirkeln) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Anslutna appar.
  5. Bredvid Slack klickar du på Koppla bort.