Så här använder du Slack med Dropbox

Integreringen av Dropbox och Slack gör att du kan:

• dela filer och skicka meddelanden till personer i Slack direkt från en Dropbox-fil
  • Se vem som delat dina filer i Slack, när de delades och vilka kanaler de delades i under avsnittet Aktivitetfilens förhandsvisning
    • Obs! Slack-aktivitet visas utan specifika detaljer om du inte har åtkomst till kanalen eller meddelandet det delades i

Läs mer om integreringen av Dropbox och Slack i Slacks hjälpcenter.

Är du Dropbox Business-teamadministratör?

Läs om hur du kan hantera appintegrationer som Slack för hela teamet.

Koppla Slack till ditt Dropbox-konto

Vissa användare har åtkomst till nya App Center. Om du ser App Center i vänstra sidofältet på din Dropbox-startsida, kan du följa stegen nedan för att koppla Slack till ditt Dropbox-konto.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på App Center.
  3. Klicka på Slack.
    • Om du inte ser Slack använder du sökfältet i App Center.
  4. Klicka på Anslut och följ anvisningarna.

Läs mer om App Center.

Koppla Slack till ditt Dropbox-konto:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller ansiktsikon) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Anslutna appar.
  5. Bredvid Slack klickar du på Koppla till Slack och följer anvisningarna.

Du kan också ansluta från Slack genom att lägga till Dropbox-appen i din arbetsyta.

Anslut ytterligare ett arbetsutrymme i Slack till Dropbox-kontot, inklusive från ett Enterprise-rutnät:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller ansiktsikon) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Anslutna appar.
  5. Klicka på Slack.
  6. Klicka på Hantera.
  7. Klicka på Anslut ett annat Slack-konto och följ anvisningarna.
    • Obs! Du kan ställa in ett standardarbetsutrymme i Slack genom att klicka på Ställ in som standard intill arbetsutrymmet du vill göra till standardarbetsutrymme. Detta arbetsutrymme kommer att användas för Slack-funktioner i Dropbox.

Dela filer i Slack från Dropbox

Gör så här för att dela en fil i Slack inifrån dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
  3. Håll markören över namnet på filen och klicka på pilen intill Dela.
    • Om du i stället vill dela i Slack från en filförhandsvisning klickar du en gång på filen
  4. Klicka på Slack. Du har möjlighet att lägga till ett meddelande.
  5. Klicka på Skicka intill kanalen eller personen du vill dela den med.

Gör så här för att dela en fil i Slack inifrån Dropbox-klienten:

1. Klicka på filen som du vill dela i Slack.
  2. Klicka på Delning.
  3. Klicka på Slack.
  4. Klicka på Skicka intill kanalen eller personen du vill dela den med.

En länk till filen visas i den Slack-kanal du valt eller i ett direktmeddelande till personen du delat den med. När du har delat en Dropbox-fil i Slack kan du hitta den genom att söka efter filnamnet i Slacks sökfält.

Spara filer från Slack i Dropbox

Du kan spara filer du får via Slack i ditt Dropbox-konto. Det gör du genom att klicka på den vertikala ellipsen ”⋮” intill meddelandet som innehåller filen och klickar på Spara i Dropbox. Filen sparas automatiskt i en mapp i ditt Dropbox-konto med namnet ”/Slack/” samt namnet på din arbetsyta.

Obs! Om du inte ser Spara i Dropbox klickar du på Fler kortkommandon för meddelanden ... och söker efter Spara i Dropbox.

Skicka meddelanden till andra i Slack från Dropbox

Du kan skicka ett meddelande till någon du delar en fil med i Slack direkt från en förhandsvisning av fil i Dropbox. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
  3. Klicka på den fil du vill skicka ett meddelande från.
  4. Överst på sidan klickar du på profilbilden eller initialerna för den person du vill skicka ett meddelande till.
    • Om du inte ser personen kan du klicka på överflödeslistan (cirkeln med siffran i) och klicka på personen du vill skicka meddelandet till
    • Om den är i en delad mapp klickar du på överflödeslistan (cirkeln med siffran i), klickar på mappen och sedan på personen du vill skicka meddelandet till
  5. Klicka på textrutan där det står Skicka meddelande via Slack och skriv ditt meddelande. En länk till filen skickas till den personen. Om du vill ta bort länken klickar du på x intill filen.
    • Om du inte ser Meddelande i Slack klickar du på neråtpilen och sedan på Slack
  6. Klicka på Skicka.

Koppla bort Slack från ditt Dropbox-konto

Koppla bort Slack från ditt Dropbox-konto:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller ansiktsikon) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Anslutna appar.
  5. Klicka på Slack.
  6. Klicka på Koppla från.