Använda Slack i Dropbox

Integreringen av Dropbox och Slack gör att du kan:

• dela filer och skicka meddelanden till personer i Slack direkt från en Dropbox-fil
  • Se vem som delat dina filer i Slack, när de delades och vilka kanaler de delades i under avsnittet Aktivitetfilens förhandsvisning
    • Obs! Slack-aktivitet visas utan specifika detaljer om du inte har åtkomst till kanalen eller meddelandet det delades i

Läs mer om integreringen av Dropbox och Slack i Slacks hjälpcenter.

Är du Dropbox Business-teamadministratör?

Läs om hur du kan hantera appintegrationer som Slack för hela teamet.

Koppla Slack till ditt Dropbox-konto

Koppla Slack till ditt Dropbox-konto:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din profilbild (eller den grå cirkeln) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Anslutna appar.
  5. Bredvid Slack klickar du på Koppla till Slack och följer anvisningarna.

Du kan också ansluta från Slack genom att lägga till Dropbox-appen i din arbetsyta.

Dela filer i Slack från Dropbox

Gör så här för att dela en fil i Slack inifrån dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll markören över en fil.
    • Om du i stället vill dela i Slack från en filförhandsvisning klickar du en gång på filen
  3. Klicka på neråtpilen intill Dela.
  4. Klicka på Dela i Slack. Du har möjlighet att lägga till ett meddelande.
  5. Klicka på Skicka bredvid kanalen du vill dela den i eller den person du vill dela den med.

Gör så här för att dela en fil i Slack inifrån Dropbox-klienten:

1. Klicka på filen som du vill dela i Slack.
  2. Klicka på Delning.
  3. Klicka på Slack.
  4. Klicka på Skicka bredvid kanalen du vill dela den i eller den person du vill dela den med.

En länk till filen visas i den Slack-kanal du valt eller i ett direktmeddelande till personen du delat den med. När du har delat en Dropbox-fil i Slack kan du hitta den genom att söka efter filnamnet i Slacks sökfält.

Skicka meddelanden till andra i Slack från Dropbox

Du kan skicka ett meddelande till någon du delar en fil med i Slack direkt från en förhandsvisning av fil i Dropbox. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på den fil du vill skicka ett meddelande från.
  3. Överst på sidan klickar du på profilbilden eller initialerna för den person du vill skicka ett meddelande till.
    • Om du inte ser personen kan du klicka på överflödeslistan (cirkeln med siffran i) och klicka på personen du vill skicka meddelandet till
    • Om den är i en delad mapp klickar du på överflödeslistan (cirkeln med siffran i), klickar på mappen och sedan på personen du vill skicka meddelandet till
  4. Klicka på textrutan där det står Skicka meddelande via Slack och skriv ditt meddelande. En länk till filen skickas till den personen. Om du vill ta bort länken klickar du på x intill filen.
    • Om du inte ser Meddelande i Slack klickar du på neråtpilen och sedan på Slack
  5. Klicka på Skicka.

Koppla bort Slack från ditt Dropbox-konto

Koppla bort Slack från ditt Dropbox-konto:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din profilbild (eller den grå cirkeln) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Anslutna appar.
  5. Bredvid Slack klickar du på Koppla bort.