Så här använder du Zoom med Dropbox

Integreringen av Zoom och Dropbox gör att du kan:

• Skapa och gå med i Zoom-möten direkt från Dropbox
  • Starta omedelbart ett Zoom-möte från Dropbox
  • Presentera Dropbox-filer i ett Zoom-möte
  • Meddelande om en Dropbox-fil från Zoom
  • Spara automatiskt en kopia av inspelade Zoom-möten och utskrifter i Dropbox

Är du Dropbox Business-teamadministratör?

Läs om hur du kan hantera appintegrationer som Zoom för hela teamet.

Anslut Zoom till ditt Dropbox-konto

Anslut Zoom till Dropbox genom att först koppla din Google- eller Outlook-kalender till Dropbox. När kalendern är kopplad kan du följa stegen nedan för att koppla Zoom till ditt Dropbox-konto.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din profilbild (eller ansiktsikon) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Anslutna appar.
  5. Intill Zoom klickar du på Anslut till Zoom och följer instruktionerna.
    • Obs! Om du är medlem i ett Dropbox Business-team och inte ser Zoom är det möjligt att administratören har inaktiverat Zoom för teamet. Du måste be teamadmin om hjälp för att kunna ansluta till Zoom.

Vissa användare har åtkomst till nya App Center. Om du ser App Center i vänstra sidofältet på din Dropbox-startsida, kan du följa stegen nedan för att koppla Zoom till ditt Dropbox-konto.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på App Center.
  3. Klicka på Zoom.
    • Om du inte ser Zoom använder du sökfältet i App Center.
  4. Klicka på Anslut och följ anvisningarna.

Läs mer om App Center.

Skapa och gå med i Zoom-möten från Dropbox

Du kan skapa, boka och gå med i Zoom-möten direkt från en förhandsvisning av fil i Dropbox.

Starta ett Zoom-direktmöte från förhandsvisning av en fil i Dropbox-klienten

1. Öppna Dropbox-klienten.
  2. Klicka på namnet på den fil du vill förhandsvisa.
  3. Klicka på Zoom-ikonen till höger om filens förhandsvisning.
  4. Klicka på namnen på de användare du vill ha ett möte med.
  5. Klicka på Starta möte.

Obs! Du kan inte starta ett Zoom direktmöte från Dropbox om du har Använd personligt mötes-ID för direktmöten aktiverat i Zoom-inställningarna

Lägg till Zoom till ett befintligt möte från förhandsvisning av en fil på dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filer.
  3. Klicka på namnet på den fil du vill förhandsvisa.
  4. Överst i förhandsvisningen klickar du på profilbilden eller initialerna för den person du vill ha ett möte med.
  5. Klicka på Lägg till Zoom-möte.

Gå med i ett befintligt Zoom-möte från förhandsvisning av en fil på dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filer.
  3. Klicka på namnet på den fil du vill förhandsvisa.
  4. Överst i förhandsvisningen klickar du på profilbilden eller initialerna för den person du vill ha ett möte med.
  5. Klicka på Gå med i Zoom-möte bredvid det möte du vill gå med i.

Presentera en Dropbox-fil i ett Zoom-möte

Presentera en Dropbox-file i ett Zoom-möte:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll markören över en fil och klicka på nedåtpilen intill Dela.
  3. Klicka på Zoom.
  4. Klicka på Ange Zoom mötes-ID och ange ditt mötes-ID.
  5. Klicka på Presentera.

Meddelande om en Dropbox-fil i Zoom

Skicka ett meddelande i Zoom direkt från en förhandsvisning av fil i Dropbox på dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filer.
  3. Klicka på namnet på den fil du vill förhandsvisa.
  4. Överst i förhandsgranskningen klickar du på profilbilden eller initialerna för någon du delar filen med.
    • Om du inte ser personen du vill skicka meddelandet till kan du klicka på överflödeslistan (cirkeln med siffran i) och klicka på personen du vill meddela.
  5. Klicka på det område där det står Meddelande på Zoom och skriv ditt meddelande.
    • Om du inte ser Meddelande på Zoom klickar du på nedåtpilen och klickar först på Zoom.
  6. Klicka på Skicka.

Kopiera automatiskt Zoom-molninspelningar till Dropbox

Om du har aktiverat molninspelning i Zoom kan du välja att automatiskt kopiera inspelningarna av dina möten till Dropbox-kontot.

Dropbox kopierar:

Dropbox kopierar inte:

• Möten som du bara deltog i och inte skapade och var värd för
  • Möten som spelades in innan du aktiverade inställningen i Dropbox
  • Lokala inspelningar i Zoom

Anmärkningar:

• Inspelningar sparas fortfarande i Zoom-molnet, vare sig den här funktionen är aktiverad i Dropbox eller inte.
  • Om du är skapare och värd av ett möte kopieras inspelningen till en ny Dropbox-mapp med namnet ”Zoom” även om någon annan startade inspelningen.

Automatiskt kopiera Zoom-molninspelningar till Dropbox:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din profilbild (eller ansiktsikon) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Anslutna appar.
  5. Klicka på Zoom.
  6. Klicka på Redigera inställningar för Zoom.
  7. Markera rutan bredvid Kopiera Zoom molninspelningar till Dropbox.
  8. Klicka på Uppdatera.

Koppla bort Zoom från ditt Dropbox-konto

Koppla bort Zoom från Dropbox-kontot:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din profilbild (eller ansiktsikon) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Anslutna appar.
  5. Klicka på Zoom.
  6. Klicka på Koppla från.