Använda Zoom i Dropbox

Integreringen av Zoom och Dropbox gör att du kan:

• presentera filer i Zoom, skicka meddelanden till personer i Zoom samt skapa och gå med i Zoom-möten, direkt från Dropbox
  • se vem som presenterade din fil i Zoom under avsnittet Aktivitet i filens förhandsvisning

Anslut Zoom till ditt Dropbox-konto

Anslut Zoom till Dropbox genom att först koppla din Google- eller Outlook-kalender till Dropbox. Så här kopplar du både Zoom och kalendern till Dropbox på samma gång:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din profilbild (eller den grå cirkeln) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Anslutna appar.
  5. Intill Zoom klickar du på Anslut till Zoom och följer instruktionerna.
  6. Intill Google eller Outlook klickar du på Koppla till Google eller Koppla till Outlook och följer instruktionerna.
    • Om kalendern redan är ansluten behöver du inte utföra steg 6

Presentera filer i Zoom från Dropbox

Så här presenterar du i Zoom från en fil som ligger i Dropbox:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll markören över en fil och klicka på neråtpilen intill Dela.
  3. Klicka på Presentera i Zoom.
  4. Klicka på Ange Zoom mötes-ID och ange ditt mötes-ID.
  5. Klicka på Presentera.

Skapa eller gå med i Zoom-möten från Dropbox

Du kan skapa eller gå med i ett Zoom-möte med någon du delar en fil med direkt från en förhandsvisning av fil i Dropbox. Så här gör du det på dropbox.com:

1. Överst i förhandsgranskningen klickar du på profilbilden eller initialerna för någon du delar filen med.
  2. Klicka på Gå med i Zoom-möte intill en händelse du har med den personen som redan är ett Zoom-möte. Om det inte redan är ett Zoom-möte kan du klicka på Gör det till ett Zoom-möte.

Obs! Du måste ha en ansluten kalender och kommande möten med personen för att visa dessa alternativ.

Skicka meddelanden i Zoom från Dropbox

Du kan skicka ett meddelande i Zoom direkt från en förhandsvisning av fil i Dropbox. Så här gör du det på dropbox.com:

1. Överst i förhandsgranskningen klickar du på profilbilden eller initialerna för någon du delar filen med.
  2. Klicka på det område där det står Skicka meddelande på Zoom och skriv ditt meddelande.
    • Om du inte ser Skicka meddelande i Zoom klickar du på neråtpilen och klickar först på Zoom
  3. Klicka på Skicka.

Koppla bort Zoom från ditt Dropbox-konto

Koppla bort ditt Dropbox-konto från Zoom:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din profilbild (eller den grå cirkeln) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Anslutna appar.
  5. Bredvid Zoom klickar du på Koppla bort.