Varför visas inte Dropbox-ikonen?

Uppdaterat Oct 30, 2023

Dropbox-ikonen visar information om vem som för närvarande jobbar i en Microsoft Office-fil som delas med dig.

Vad ska jag göra om Dropbox-ikonen inte visas?

Om du inte ser Dropbox-ikonen kontrollerar du följande:

• Filen du arbetar med sparas i din Dropbox-mapp
  • Filen du arbetar med är ett Microsoft Office-dokument som öppnats med Microsoft Office
  • Datorn är ansluten till internet
  • Om din Office-fil har öppnats i Skyddad vy (t.ex. filer som har laddats ner från internet eller andra potentiellt osäkra platser), måste du aktivera redigering
  • Dropbox-ikonen visas i aktivitetsfältet (Windows) eller menyraden (Mac)
  • Du använder ditt teamkonto, inte ett kopplat personligt konto
  • Se till att du har aktiverat Dropbox-ikonen

Kontrollera följande om du använder Windows:

• Du måste ha Windows 8 eller senare
  • Du använder Microsoft Word, Excel eller PowerPoint (version 2007, 2010, 2013 eller 2016)
highlight icon

Obs! Om du kör Dropbox i kompatibilitetsläge visas inte ikonen. Du måste köra Dropbox i en version som stöds av Windows (8 eller senare) för att se ikonen.

Kontrollera följande om du använder Mac:

• Du kör OS X Mountain Lion 10.8 eller senare
  • Du använder Microsoft Word, Excel eller PowerPoint (version 2011 eller 2016)
  • Du har aktiverat Hjälpmedel för Dropbox i preferenserna för Finder
highlight icon

Obs!: För filer som sparats i kompatibilitetsläget i Office (.xls, .ppt, .doc) visas inte Dropbox-ikonen när någon annan person visar filen och du blir inte ombedd att uppdatera till den senaste versionen av filen. För att ikonen ska rapportera korrekt behöver du spara om filen med  Spara som och spara filerna i ett modernt Office-format (.xlsx, .pptx och .docx).

Visas Dropbox-ikonen fortfarande inte?

Om du har provat alla dessa steg och fortfarande inte ser Dropbox-ikonen kan du kontakta Dropbox support för att få hjälp.