Uppdatering av Dropbox för Windows – en översikt

Uppdaterat Nov 10, 2023

Den här uppdateringen är en betaupplevelse som för närvarande är tillgänglig för utvalda användare som har valt tidig version och finns inte tillgänglig för nerladdning som en specifik betaversion. Dropbox tidiga versioner är föremål för ytterligare villkor.

Dropbox för Windows-uppdateringen fokuserar på de ändringar som introducerades med Microsofts nya synknings-API som heter Cloud Files. Denna uppdatering gäller för enheter med Windows 11. För korrekt integrering med Windows framöver har vi moderniserat vår synkmotor till att använda Cloud Files API.

Dropbox arbetar aktivt med att bevara tillförlitligheten och kvaliteten i vår synkningsupplevelse med dessa ändringar.

Så här kontrollerar du om du är berättigad till Dropbox för Windows-uppdateringen:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet längst ner till höger på skärmen.
  2. Klicka på dina initialer i övre högra hörnet.
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Gå till fliken Synka.
  5. Klicka på Uppdatera nu.
    • Om du inte är berättigad till uppdateringen ser du inte Uppdatera nu. Istället ser du en kort förklaring till varför du inte är berättigad att uppdatera just nu.

Du får ett meddelande från Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet när Dropbox för Windows-uppdateringen är tillgänglig. Här kan du läsa mer om du är intresserad av vårt program för tidig åtkomst:

• Dropbox Basic, Plus, Professional, Essential, Standard, Advanced, Business, Business Plus och Family: Aktivera tidiga versioner och håll utkik efter ett meddelande om att gå med.
  • Dropbox Enterprise and Education: Kontakta kontoteamet eller kundsupport för mer information.
highlighter icon

Obs! Du kan fördröja migreringen när du uppmanas att göra det och uppdatera vid ett senare tillfälle från dina inställningar.

Förväntade förändringar

Följande diagram beskriver de ändringar du kan förvänta dig när du använder betaversionen av Dropbox för Windows. Vi kommer att fortsätta att uppdatera den här listan när vi arbetar för att förbättra Dropbox för Windows-upplevelsen.

Ändringar av synkningsikoner

Synkningsikonerna bredvid dina filer och mappar i Dropbox-klienten har ändrats för att överensstämma med molnfilernas API.

Det finns fyra platser där synkningsikoner visas:

• I Dropbox-mappen på datorn.
  • I meddelandecentret längst ner till höger på skärmen.
  • I den detaljerade listvyn.
  • I symbolvyn visas nu synkningsikonerna bredvid filvyn.

Nedan finns en snabb sammanfattning av ikonernas förväntade beteende.

Fil

Mapp

En grön, helfärgad cirkel med en vit bock betyder att din fil är synkad och tillgänglig offline.

För mappar betyder ikonen att alla filer i mappen är tillgängliga offline.

En blå molnikon betyder att filen är helt synkad och enbart online.

För mappar betyder den här ikonen att det finns åtminstone en fil i mappen som är enbart online. Det kan också finnas filer som är "tillgängliga" och/eller "tillgängliga offline" i mappen.

En cirkel med en grön kontur och en grön bock betyder att en fil har öppnats (antingen direkt eller genom ett tredjepartsprogram) och synkats.

För mappar betyder den här ikonen att det finns åtminstone en tillgänglig fil i mappen men ingen fil som är enbart online. Det kan också finns filer som är tillgängliga offline i mappen.

Två vita pilar i en cirkel betyder att din fil håller på att uppdateras.

Detsamma gäller för mappar.

En röd cirkel med ett vitt kryss betyder att din fil inte kan uppdateras eller synkas.

Detsamma gäller för mappar.

En grå cirkel med ett vitt minustecken betyder att din fil ignoreras.

Om du ignorerar en mapp visas bara en ignoreringsikon på mappen och inte på de enskilda filerna inuti.

Statuskolumn

Informationsvyn i din filutforskare kommer nu att innehålla en kolumn för status. I den här kolumnen visas den relevanta ikonen för filen eller mappen.

Om du har supportfrågor eller allmän feedback om hur vi kan förbättra den här upplevelsen kan du meddela oss genom att skriva ett inlägg i vårt communityforum