Skapa och dela Google Dokument, Kalkylark och Presentationer i Dropbox

Uppdaterat Jun 12, 2024

Med Dropbox-integrationen för Google Drive kan du skapa, organisera och dela Google Dokument, Kalkylark och Presentationer på dropbox.com.

Alla Google Dokument, Kalkylark och Presentationer som skapats i Dropbox sparas på ditt Google-konto och genvägar till Google-filerna kommer att organiseras i ditt Dropbox-konto.

Så här skapar du Google Dokument, Kalkylark och Presentationer på dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på mappen som du vill spara filen i.
  3. Klicka på Skapa.
  4. Håll markören över DokumentKalkylark eller Presentation, beroende på vilken typ av fil du vill skapa och klicka sedan på Google DokumentGoogle Kalkylark eller Google Presentationer.

Filen sparas automatiskt i Google Drive-kontot och en genväg (.web-fil) sparas automatiskt i Dropbox-kontot.

Så här öppnar du Google Dokument, Kalkylark och Presentationer på Dropbox för mobila enheter

Google Dokument, Kalkylark och Presentationer i Dropbox kommer nu att vara genvägar (.web-filer). Du kan öppna förhandsvisningar av genvägar till Google Dokument, Kalkylark och Presentationer i Dropbox för mobila enheter.

Filen öppnas i motsvarande Google-app (Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer) om den är installerad på enheten och du är inloggad på samma Google-konto med behörighet att öppna filen. Annars öppnas filen i webbläsaren på din mobila enhet.

Så här laddar du upp Office-filer till Google Drive

Om du har en Microsoft Office-fil (.docx, .xlsx eller .pptx) i Dropbox-kontot kan du spara den som en Google-fil för redigering online. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll markören över en Microsoft Office-fil (.docx, .xlsx, eller .pptx).
  3. Håll markören över ”…” (tre punkter) och klicka sedan på Spara som.
  4. Välj genvägen Google [Dokument/Kalkylark/Presentationer] beroende på filtyp.
  5. Logga in på ditt Google-konto med samma mejladress, om du inte redan har gjort det.
  6. Välj en plats där du vill spara filen.

En genväg (.web-fil) till Google Drive-filen sparas i ditt Dropbox-konto.

Jag har problem med att skapa Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer i Dropbox

Om du har några problem med funktionen:

• Kontrollera att du loggat in på det Google-konto som har samma mejladress som Dropbox-kontot.
  • Försök att aktivera tredje parts cookies i webbläsarens inställningar.
  • Du måste ha ett Google-konto med samma mejladress som ditt Dropbox-konto för att kunna skapa Google Dokument, Kalkylark och Presentationer i Dropbox.