Börja använda ditt nya Dropbox Business-konto

Välkommen till Dropbox Business! I guiden följer du åtta enkla steg för att få största möjliga nytta av ditt nya konto. Genom att följa de här stegen kan du hålla ordning på allt material, hålla dig fokuserad och hålla dig uppdaterad.

1. Synka filer med Dropbox

När du laddar ner klienten fungerar Dropbox som vilken annan mapp som helst på datorn. Dra och släpp (eller högerklicka på) filer för att flytta dem till din Dropbox. De synkas automatiskt och du kommer åt de senaste versionerna var du vill.

röstningsruta med bockmarkering Ladda ner och installera Dropbox-klienten på datorn (bärbar eller stationär dator)

2. Öppna dina filer när som helst, var du vill

När filerna finns i Dropbox kan du öppna dem när som helst med klienten och mobilapparna eller genom att gå till dropbox.com. Med mobilappen kan du öppna, redigera och godkänna viktiga dokument när du är på språng. Kunder i Dropbox Business har även fördelen att kunna växla mellan jobbrelaterade och personliga konton och ändå hålla allt åtskilt.

röstningsruta med bockmarkering Logga in på alla enheter

glödlampa Visste du?

Du kan återskapa raderade filer och tidigare versioner av dina filer i upp till 180 dagar.

3. Lägg till allt du behöver för jobbet

Dra och släpp de jobbfiler du använder mest i din Dropbox. Vi föreslår att du ordnar filerna utifrån vilka som behöver åtkomst, till exempel efter avdelning, projekt eller kund. Alla filer du sparar i en teammapp (en mapp med en byggnadsikon) delas automatiskt med alla som har åtkomst till den mappen. Arbetar du med något privat kan du skapa en mapp med begränsad åtkomst.

röstningsruta med bockmarkering Börja lägg till filer nu

4. Dela enkelt filer med andra

• Dela filer med företaget: Lägg till filer i ditt teamutrymme, ett centralt nav för ert material så att alla teammedlemmar har den senaste versionen av filerna.
  • Bjud in personer att redigera mina filer: Skapa en delad mapp för att granska och redigera filer med andra, till exempel kunder eller entreprenörer.
  • Bjud in personer att visa mina filer: Glöm mejlbilagor och skapa en delad länk, som automatiskt uppdateras när filen redigeras.
  • Samla in filer från andra: Konfigurera en filinlämning, där användare kan ladda upp en fil direkt i din Dropbox.

röstningsruta med bockmarkering Läs mer om delning

Skapa en delad mapp
Skapa en delad mapp
Dela en länk till en enskild fil
Dela en länk till en enskild fil

glödlampa Visste du?

Du kan se vem som visar dina filer och när, så du kan hoppa över uppföljningsmejlet

5. Bjud in fler teammedlemmar

Oavsett om ni samarbetar i ett stort projekt eller bara utbyter några enstaka filer är Dropbox konstruerat för team. Håller ni på företaget precis på att komma igång med Dropbox kan du föreslå att några kollegor går med i teamet.

röstningsruta med bockmarkering Lägg till några teammedlemmar

6. Spara utrymme på hårddisken med smart synkning

Smart synkning är en Dropbox-funktion som gör att du kan se och öppna alla filer och mappar i din Dropbox, direkt från datorn, utan att ta upp praktiskt taget något utrymme på hårddisken. Det är det perfekta sättet att frigöra gigabyte i lagringsutrymmet utan att behöva ändra arbetsflödet.

röstningsruta med bockmarkering Läs mer om smart synkning

glödlampa Visste du?

Du kan förhandsvisa och kommentera i princip alla filtyper i Dropbox, utan att ladda ner mer programvara

7. Anslut Dropbox till favoritprogrammen

Fokusera på det viktigaste arbetet genom att ansluta Dropbox till programmen du redan känner till och tycker om.Oavsett om du använder Google Apps, Microsoft Office, Adobe, Slack eller Salesforce har vi troligen en integrering för dig. Ta en titt på vår lista över partner och försök ansluta minst ett program från tredje part när du har kommit igång.

röstningsruta med bockmarkering Ansluta program från tredje part

8. Läs mer om Dropbox

Dropbox är så mycket mer än synkning av filer och mappar. Guiden beskriver de viktigaste stegen för att komma igång, men du och teamet kan få ännu mer information med de här resurserna.

röstningsruta med bockmarkering Genomför en självstudiekurs

röstningsruta med bockmarkering Läs mer om Dropbox i hjälpcentret

Är du ny på Dropbox?

Oavsett om du precis börjat använda Dropbox eller bara behöver lite repetition kan du få största möjliga nytta av ditt Dropbox-konto genom att använda vår självguidade utbildning eller våra virtuella, instruktörsledda kurser.