Så här organiserar du Dropbox-filer och mappar

Uppdaterat Nov 23, 2023

När man är organiserad redan från start behöver man inte lägga lika mycket tid på att leta efter och hantera filer som dokument, foton och videor. Så här kommer du igång:

Skapa en mapphierarki

• Ge varje fil ett eget hem.
  • Gruppera mappar och undermappar i kategorier som du känner igen.
  • Lägg till eller skapa färre överordnade mappar och lägg till fler mappar ju djupare ner i en överordnad mapp du kommer.

Alla ändringar du gör i en fil eller mappstruktur visas på alla dina anslutna enheter och Dropbox webbplats.

Läs mer om att synka filer och mappar mellan alla dina enheter och på dropbox.com.

Använd en namnkonvention

• Alfabetisk ordning
  • Kronologisk ordning (ÅÅÅÅ-MM-DD)
  • Nummerordning
  • Efter grupp (t.ex. kund, plats, filtyp)
  • Något som hjälper dig att komma ihåg

Läs mer om hur du organiserar ditt Dropbox-konto med namnkonventioner.

Lägg till taggar i filer och mappar

Hitta snabbt filer och mappar genom att lägga till taggar. Du kan tagga filer efter:

• Ämnen de relaterar till
  • Projekten de tillhör
  • Teamen som äger dem

Använd sökfältet längst upp på skärmen för att söka efter filer och mappar med taggar. Du kan även ta bort taggar från en vald fil eller mapp genom att klicka på X till höger om taggen.

Läs mer om hur du organiserar ditt Dropbox-konto med taggar.