Så här organiserar du Dropbox-filer och mappar

När man är organiserad redan från start behöver man inte lägga lika mycket tid på att leta efter och hantera filer som dokument, foton och videor. Så här kommer du igång:

Skapa en mapphierarki

• Ge varje fil ett eget hem.
  • Gruppera mappar och undermappar till kategorier som är tydliga för dig.
  • Lägg till eller skapa färre överordnade mappar och lägg till fler mappar ju djupare ner i en överordnad mapp du kommer.

Alla ändringar du gör i en fil eller mappstruktur borde synkas mellan alla dina anslutna enheter och Dropbox webbplats.

Använd en namnkonvention

• Alfabetisk ordning
  • Kronologisk ordning (ÅÅÅÅ-MM-DD)
  • Nummerordning
  • Efter grupp (t.ex. kund, plats, filtyp)
  • Något som hjälper dig att komma ihåg

Lägg till taggar i filer och mappar

Hitta snabbt filer och mappar genom att lägga till taggar. Gör så här:

1. Klicka på kryssrutan till vänster om filen eller mappen som du vill tagga.
  2. Skriv taggen i rutan # Lägg till en tagg i panelen till höger.
  3. Tryck på Retur (Mac) eller Enter (Windows).

Använd sökfältet längst upp på skärmen för att söka efter taggar. Du kan även ta bort taggar från en vald fil eller mapp genom att klicka på X till höger om taggen.