Nya Dropbox-funktioner och produktuppdateringar

Läs om de senaste funktionerna för slutanvändare och administratörer.

Juni 2020

Synkningskö

Dropbox i Windows-systemfältet och macOS-menyfältet har nu en synkningskö med information om dina filöverföringar. Synkningskön visar status per fil för alla synkande filer och låter dig prioritera viktiga filer så att de synkas snabbare.

Stöd för större uppladdningar i filinlämningar

Filinlämningar som skapas av Dropbox Enterprise-kunder stöder nu uppladdningar upp till 250 GB, mer än den tidigare gränsen på 100 GB per fil.

Läs om filinlämningar i vårt hjälpcenter.

Öppna Dropbox-filer i Jira

Hitta Dropbox-filer snabbt och lägg dem i din redigerare med det nya Smart Link-snedstreckkommandot (/dropbox) i Jira.

Spara filer som delats via Slack i Dropbox

Användare som har anslutit sina Slack- och Dropbox-konton kan nu spara filbilagor som delats via Slack direkt i Dropbox.

Hitta mer information om hur du använder Slack med Dropbox på vår integreringssida.

Insiktspanelen Siffror att följa

Insiktspanelen har uppdaterats med ett nytt avsnitt som heter Siffror att följa. Härifrån kan administratörer se användaraktivitet, som delade länkar som skapas utan lösenord eller utgångsdatum, som kan behöva uppmärksamhet.

Enklare godkännande av användarlicenser

När nya användare bjuds in till ett Dropbox Business-team läggs de nu till automatiskt. Användare behöver inte längre godkänna mejlade inbjudningar manuellt, men måste fortfarande godkänna våra användarvillkor första gången de loggar in.

Den här funktionen gäller för användare som nyligen har inbjudits till Dropbox Business Advanced-, Education- och Enterprise-team med verifierade domäner och obligatorisk SSO.

Läs mer om att bjuda in användare till ett Dropbox Business-team i vårt hjälpcenter.

Länk för inbjudan till team

Administratörer av Dropbox Business-team kan nu bjuda in nya medlemmar utan att behöva deras mejladresser genom att skicka en länk. Länken kan delas på Slack och låter administratörer lägga till nya teammedlemmar i bulk med länkspårningsfunktioner. Dessutom kan länkar för teaminbjudningar delas med dina teammedlemmar, så att de kan bjuda in nya användare.

Maj 2020

Uppdateringar för medieintegrering

Dessa nya och uppdaterade integreringar gör det möjligt att ta med Dropbox-materialet till de verktyg du använder varje dag:

• Snabbare filöverföringar med FileCatalyst
  • Samarbeta med Adobe Creative Cloud-material med CI HUB
  • Använd GrayMetas AI-drivna Curio för åtkomst till innehållsdata och Iris till kvalitetskontroll och samarbete
  • Effektivisera feedback med Wipster
  • Automatiserad transkription i Adobe Premiere Pro med ascribe.ai från axel ai
  • Lägg till Dropbox-material i dina inlägg på sociala medier med Sprout Social
  • Hantera mediefiler på plats och i inlägg med Lesspain Softwares Kyno

Mer information om dessa medieintegreringar finns i vår blogg.

Två nya funktioner tillagda i Trello-integreringen

En djupare integrering med Trello uppdaterar dig om projekt genom Dropbox och ger materialet sammanhang. Nu går det att visa uppdateringar av Trello-projekt i Dropbox aktivitetsflöde. Det går även att förhandsvisa Dropbox-filer i kommentarerna på Trello-kort.

Dropbox_Trello-Integration-Still-Images

Hemarbetsverktyg och virtuella utbildningar

Våra kostnadsfria, lärarledda utbildningar hjälper dig att distansarbeta. Läs om hur Dropbox-klienten och mobilappar hjälper dig hantera filerna och samarbeta oavsett hur utspridda de anställda är. Med stegvisa genomgångar och frågestunder får du den hjälp och utbildning du behöver för att utföra arbetet.

Läs mer och registrera dig för en kostnadsfri virtuell utbildning.

Rapporten Dropbox State of Collaboration

Dropbox samarbetade med forskningsföretaget Vanson Bourne för att skapa den första globala rapporten om samarbete. Ladda ned rapporten:

• Läs om hur organisationer samarbetar i USA, Australien, Frankrike, Tyskland och Storbritannien
  • Förstå utmaningarna och förbättringarna som krävs för att utveckla företaget

Tidigare meddelanden om nya funktioner

Mars 2020

Zoom integreringsuppdateringar

Nu kan du enkelt spara inspelningar och avskrifter av dina Zoom-möten direkt i Dropbox från klienten. Inspelningar sparas som MP4-filer, avskrifter sparas i VTT-format och indexeras så att du kan hitta dem genom att söka efter ett talat ord i mötena. Dessutom kan du nu starta möten direkt från Dropbox med Zooms kraftfulla direktmötesfunktion.

Mer information om Zoom-integrationen finns i vårt hjälpcenter.

Frigör hårddiskutrymme automatiskt

Vår funktion som sparar hårddiskutrymme är nu tillgänglig för alla Dropbox Business-team. Teammedlemmar kan nu välja att låta Dropbox flytta inaktiva filer från datorn till molnet – automatiskt. Filer visas fortfarande på datorn men tar bara upp en bråkdel av hårddiskutrymmet. När du behöver dem dubbelklickar du för att ladda ner dem.

Läs mer i vårt hjälpcenter om att spara hårddiskutrymme automatiskt.

Nyhet i Dropbox-appen: Personsidor

Nu har Dropbox-appen personsidor som skapas automatiskt för de teammedlemmar du samarbetar mest med. De här sidorna visar vilka filer du och teammedlemmen arbetar på tillsammans – och vad hen har uppdaterat nyligen – så att du kan hitta arbetet snabbare.

Läs om personsidor i vårt hjälpcenter.

Låsning av delad fil

Vi har introducerat en ny fillåsningsfunktion för Dropbox Business. När du låser en fil kan personer med åtkomst inte redigera den samtidigt som du – även om de fortfarande kan visa, kommentera och dela filen. Om utlåsta användare behöver åtkomst kan de klicka på en knapp för att skicka ett meddelande till den ursprungliga användaren och be hen låsa upp filen. Administratörer kan också låsa upp filer från adminkonsolen.

Mer information om fillåsning finns i vårt hjälpcenter.

Insiktspanelen

Nu kan alla Dropbox Business-administratörer enkelt få åtkomst till och agera på det som händer bland driftsättningarna med vår insiktspanel. Vår uppdaterade insiktspanel samlar viktig användaraktivitet – som användning av lagringsutrymme, samarbetsinformation och delningsuppgifter för effektivare teamhantering.

Läs mer om insiktspanelen i vårt hjälpcenter.

Premiumsupport – tillägg

Nu hjälper vi team i alla storlekar att få utökad support, hjälp och erbjudanden. Vårt premiumsupporttillägg erbjuder telefonsupport¨dygnet runt, utbildningssessioner för nya och befintliga funktioner, en timmes responstid och kontinuerliga uppdateringar om affärskritiska ärenden. Premiumsupport är för närvarande tillgängligt endast på engelska för Dropbox Business Standard-, Advanced- och Enterprise-konton.

Mer information om premiumsupport finns i vårt hjälpcenter.

Tillbakaspolning i Dropbox tillgängligt för alla team

Nu har administratörer möjlighet att återställa teaminnehåll till en tidigare tidpunkt med tillbakaspolning i Dropbox. Den här funktionen gör det möjligt för administratörer att enkelt spola tillbaka teaminnehåll upp till 180 dagar, för snabbare återställning om en katastrof slår till. Tillbakaspolning i Dropbox är tillgängligt för team på alla Dropbox Business- och Education-planer.

Mer information om tillbakaspolning finns i vår hjälpcenterartikel.

Mapphistorik

Nu går det att visa alla åtgärder som vidtas i en specifik mapp eller dess undermappar på mappens historikpanel. Den här nya panelen gör det möjligt att spåra varje gång någon flyttar, redigerar, byter namn på, lägger till eller tar bort en fil från mappen. Mapphistorik finns tillgänglig i upp till 180 dagar för de flesta användare. Konton med utökad versionshistorik (EVH) har upp till tio års mapphistorik.

Läs mer om mapphistorik i hjälpcentret.

Utdrag från sökning

Sökresultat i Dropbox visar nu utdrag av texten i varje fil för att hjälpa dig att hitta rätt innehåll. Den här funktionen finns i planerna Plus, Professional och Business.

Läs mer om filsökning i hjälpcentret.

Tillägget Datastyrning

IT-administratörer kan nu ta med utökad versionshistorik och arkiveringsskyldighet i Dropbox Business-teamen med det nya tillägget Datastyrning. Utökad versionshistorik gör det möjligt för team att återställa alla redigerade eller raderade filer i upp till tio år och garanterar att alla ej raderade innehållsversioner finn tillgängliga för granskning och efterlevnad i tio år. Funktionen för arkiveringsskyldighet gör det möjligt för teamadministratörer att visa och exportera allt innehåll som skapats eller ändrats av valfri medlem. Medlemmar som omfattas av arkiveringsskyldighet får fortfarande skapa, redigera och ta bort filer, men görs inte medvetna om arkiveringsskyldigheten.

Mer information om arkiveringsskyldighet och utökad versionshistorik finns i vårt hjälpcenter.

Mejl om interaktiva kontotillägg

Administratörer för företagsteam på Enterprise-planer kan nu skapa mejl för att föra över enskilda Dropbox-användare på företaget till teamkontot. Mejlet ger tillagda användare möjlighet att välja att gå med i företagskontot eller att ändra det befintliga Dropbox-kontots mejladress till en personlig adress. Administratörer kan lägga till anpassade meddelanden, skicka mejlen ett obegränsat antal gånger och visa när mejlet skickades senast.

Läs mer om meddelanden om interaktiva kontotillägg.

Låsa enterprisekonsolinställningar

Företagsadministratörer som övervakar flera Dropbox Business-distributioner kan nu låsa verksamhetskritiska inställningar för hela organisationen genom att förhindra att teamadministratörer ändrar enskilda inställningar. En låsikon visas nu intill varje inställning, vilket gör att företagsadministratörer kan förhindra att teamadministratörer ändrar inställningen för sina team.

Läs mer om låsning av enterprisekonsolinställningar i hjälpcentret.

Obs! Produkterna och funktionerna som beskrivs ovan har kanske inte lanserats än och tiderna för lansering samt exakt funktionalitet kan skilja sig från vad som anges här. Vi kan inte heller garantera att produkterna eller funktionerna blir tillgängliga på ditt språk. Beslutet att köpa våra tjänster bör fattas baserat på vilka funktioner som är tillgängliga just nu.

glödlampa Dela dina idéer!

Har du förslag på nya Dropbox-funktioner? Berätta för oss!

Juni 2020

Stöd för större uppladdningar i filinlämningar

Filinlämningar som skapas av Dropbox Enterprise-kunder stöder nu uppladdningar upp till 250 GB, mer än den tidigare gränsen på 100 GB per fil.

Läs om filinlämningar i vårt hjälpcenter.

Synkningskö

Dropbox i Windows-systemfältet och macOS-menyfältet har nu en synkningskö med information om dina filöverföringar. Synkningskön visar status per fil för alla synkande filer och låter dig prioritera viktiga filer så att de synkas snabbare.

Spara filer som delats via Slack i Dropbox

Användare som har anslutit sina Slack- och Dropbox-konton kan nu spara filbilagor som delats via Slack direkt i Dropbox.

Hitta mer information om hur du använder Slack med Dropbox på vår integreringssida.

Maj 2020

Uppdateringar för medieintegrering

Dessa nya och uppdaterade integreringar gör det möjligt att ta med Dropbox-materialet till de verktyg du använder varje dag:

• Snabbare filöverföringar med FileCatalyst
  • Samarbeta med Adobe Creative Cloud-material med CI HUB
  • Använd GrayMetas AI-drivna Curio för åtkomst till innehållsdata och Iris till kvalitetskontroll och samarbete
  • Effektivisera feedback med Wipster
  • Automatiserad transkription i Adobe Premiere Pro med ascribe.ai från axel ai
  • Lägg till Dropbox-material i dina inlägg på sociala medier med Sprout Social
  • Hantera mediefiler på plats och i inlägg med Lesspain Softwares Kyno

Mer information om dessa medieintegreringar finns i vår blogg.

Två nya funktioner tillagda i Trello-integreringen

En djupare integrering med Trello uppdaterar dig om projekt genom Dropbox och ger materialet sammanhang. Nu går det att visa uppdateringar av Trello-projekt i Dropbox aktivitetsflöde. Det går även att förhandsvisa Dropbox-filer i kommentarerna på Trello-kort.

Dropbox_Trello-Integration-Still-Images

Hemarbetsverktyg och virtuella utbildningar

Våra kostnadsfria, lärarledda utbildningar hjälper dig att distansarbeta. Läs om hur Dropbox-klienten och mobilappar hjälper dig hantera filerna och samarbeta oavsett hur utspridda de anställda är. Med stegvisa genomgångar och frågestunder får du den hjälp och utbildning du behöver för att utföra arbetet.

Läs mer och registrera dig för en kostnadsfri virtuell utbildning.

Rapporten Dropbox State of Collaboration

Dropbox samarbetade med forskningsföretaget Vanson Bourne för att skapa den första globala rapporten om samarbete. Ladda ned rapporten:

• Läs om hur organisationer samarbetar i USA, Australien, Frankrike, Tyskland och Storbritannien
  • Förstå utmaningarna och förbättringarna som krävs för att utveckla företaget

Tidigare meddelanden om slutanvändarfunktioner

Mars 2020

Zoom integreringsuppdateringar

Nu kan du enkelt spara inspelningar och avskrifter av dina Zoom-möten direkt i Dropbox från klienten. Inspelningar sparas som MP4-filer, avskrifter sparas i VTT-format och indexeras så att du kan hitta dem genom att söka efter ett talat ord i mötena. Dessutom kan du nu starta möten direkt från Dropbox med Zooms kraftfulla direktmötesfunktion.

Mer information om Zoom-integrationen finns i vårt hjälpcenter.

Frigör hårddiskutrymme automatiskt

Vår funktion som sparar hårddiskutrymme är nu tillgänglig för alla Dropbox Business-team. Teammedlemmar kan nu välja att låta Dropbox flytta inaktiva filer från datorn till molnet – automatiskt. Filer visas fortfarande på datorn men tar bara upp en bråkdel av hårddiskutrymmet. När du behöver dem dubbelklickar du för att ladda ner dem.

Läs mer i vårt hjälpcenter om att spara hårddiskutrymme automatiskt.

Nyhet i Dropbox-appen: Personsidor

Nu har Dropbox-appen personsidor som skapas automatiskt för de teammedlemmar du samarbetar mest med. De här sidorna visar vilka filer du och teammedlemmen arbetar på tillsammans – och vad hen har uppdaterat nyligen – så att du kan hitta arbetet snabbare.

Läs om personsidor i vårt hjälpcenter.

Låsning av delad fil

Vi har introducerat en ny fillåsningsfunktion för Dropbox Business. När du låser en fil kan personer med åtkomst inte redigera den samtidigt som du – även om de fortfarande kan visa, kommentera och dela filen. Om utlåsta användare behöver åtkomst kan de klicka på en knapp för att skicka ett meddelande till den ursprungliga användaren och be hen låsa upp filen. Administratörer kan också låsa upp filer från adminkonsolen.

Mer information om fillåsning finns i vårt hjälpcenter.

Mapphistorik

Nu går det att visa alla åtgärder som vidtas i en specifik mapp eller dess undermappar på mappens historikpanel. Den här nya panelen gör det möjligt att spåra varje gång någon flyttar, redigerar, byter namn på, lägger till eller tar bort en fil från mappen. Mapphistorik finns tillgänglig i upp till 180 dagar för de flesta användare. Konton med utökad versionshistorik (EVH) har upp till tio års mapphistorik.

Läs mer om mapphistorik i hjälpcentret.

Utdrag från sökning

Sökresultat i Dropbox visar nu utdrag av texten i varje fil för att hjälpa dig att hitta rätt innehåll. Den här funktionen finns i planerna Plus, Professional och Business.

Läs mer om filsökning i hjälpcentret.

Obs! Produkterna och funktionerna som beskrivs ovan har kanske inte lanserats än och tiderna för lansering samt exakt funktionalitet kan skilja sig från vad som anges här. Vi kan inte heller garantera att produkterna eller funktionerna blir tillgängliga på ditt språk. Beslutet att köpa våra tjänster bör fattas baserat på vilka funktioner som är tillgängliga just nu.

glödlampa Dela dina idéer!

Har du förslag på nya Dropbox-funktioner? Berätta för oss!

Juni 2020

Insiktspanelen Siffror att följa

Insiktspanelen har uppdaterats med ett nytt avsnitt som heter Siffror att följa. Härifrån kan administratörer se användaraktivitet, som delade länkar som skapas utan lösenord eller utgångsdatum, som kan behöva uppmärksamhet.

Länk för inbjudan till team

Administratörer av Dropbox Business-team kan nu bjuda in nya medlemmar utan att behöva deras mejladresser genom att skicka en länk. Länken kan delas på Slack och låter administratörer lägga till nya teammedlemmar i bulk med länkspårningsfunktioner. Dessutom kan länkar för teaminbjudningar delas med dina teammedlemmar, så att de kan bjuda in nya användare.

Enklare godkännande av användarlicenser

När nya användare bjuds in till ett Dropbox Business-team läggs de nu till automatiskt. Användare behöver inte längre godkänna mejlade inbjudningar manuellt, men måste fortfarande godkänna våra användarvillkor första gången de loggar in.

Den här funktionen gäller för användare som nyligen har inbjudits till Dropbox Business Advanced-, Education- och Enterprise-team med verifierade domäner och obligatorisk SSO.

Läs mer om att bjuda in användare till ett Dropbox Business-team i vårt hjälpcenter.

Öppna Dropbox-filer i Jira

Hitta Dropbox-filer snabbt och lägg dem i din redigerare med det nya Smart Link-snedstreckkommandot (/dropbox) i Jira.

Tidigare meddelanden om administratörsfunktioner

Mars 2020

Insiktspanelen

Nu kan alla Dropbox Business-administratörer enkelt få åtkomst till och agera på det som händer bland driftsättningarna med vår insiktspanel. Vår uppdaterade insiktspanel samlar viktig användaraktivitet – som användning av lagringsutrymme, samarbetsinformation och delningsuppgifter för effektivare teamhantering.

Läs mer om insiktspanelen i vårt hjälpcenter.

Premiumsupport – tillägg

Nu hjälper vi team i alla storlekar att få utökad support, hjälp och erbjudanden. Vårt premiumsupporttillägg erbjuder telefonsupport¨dygnet runt, utbildningssessioner för nya och befintliga funktioner, en timmes responstid och kontinuerliga uppdateringar om affärskritiska ärenden. Premiumsupport är för närvarande tillgängligt endast på engelska för Dropbox Business Standard-, Advanced- och Enterprise-konton.

Mer information om premiumsupport finns i vårt hjälpcenter.

Tillbakaspolning i Dropbox tillgängligt för alla team

Nu har administratörer möjlighet att återställa teaminnehåll till en tidigare tidpunkt med tillbakaspolning i Dropbox. Den här funktionen gör det möjligt för administratörer att enkelt spola tillbaka teaminnehåll upp till 180 dagar, för snabbare återställning om en katastrof slår till. Tillbakaspolning i Dropbox är tillgängligt för team på alla Dropbox Business- och Education-planer.

Mer information om tillbakaspolning finns i vår hjälpcenterartikel.

Tillägget Datastyrning

IT-administratörer kan nu ta med utökad versionshistorik och arkiveringsskyldighet i Dropbox Business-teamen med det nya tillägget Datastyrning. Utökad versionshistorik gör det möjligt för team att återställa alla redigerade eller raderade filer i upp till tio år och garanterar att alla ej raderade innehållsversioner finn tillgängliga för granskning och efterlevnad i tio år. Funktionen för arkiveringsskyldighet gör det möjligt för teamadministratörer att visa och exportera allt innehåll som skapats eller ändrats av valfri medlem. Medlemmar som omfattas av arkiveringsskyldighet får fortfarande skapa, redigera och ta bort filer, men görs inte medvetna om arkiveringsskyldigheten.

Mer information om arkiveringsskyldighet och utökad versionshistorik finns i vårt hjälpcenter.

Mejl om interaktiva kontotillägg

Administratörer för företagsteam på Enterprise-planer kan nu skapa mejl för att föra över enskilda Dropbox-användare på företaget till teamkontot. Mejlet ger tillagda användare möjlighet att välja att gå med i företagskontot eller att ändra det befintliga Dropbox-kontots mejladress till en personlig adress. Administratörer kan lägga till anpassade meddelanden, skicka mejlen ett obegränsat antal gånger och visa när mejlet skickades senast.

Läs mer om meddelanden om interaktiva kontotillägg.

Låsa enterprisekonsolinställningar

Företagsadministratörer som övervakar flera Dropbox Business-distributioner kan nu låsa verksamhetskritiska inställningar för hela organisationen genom att förhindra att teamadministratörer ändrar enskilda inställningar. En låsikon visas nu intill varje inställning, vilket gör att företagsadministratörer kan förhindra att teamadministratörer ändrar inställningen för sina team.

Läs mer om låsning av enterprisekonsolinställningar i hjälpcentret.

Obs! Produkterna och funktionerna som beskrivs ovan har kanske inte lanserats än och tiderna för lansering samt exakt funktionalitet kan skilja sig från vad som anges här. Vi kan inte heller garantera att produkterna eller funktionerna blir tillgängliga på ditt språk. Beslutet att köpa våra tjänster bör fattas baserat på vilka funktioner som är tillgängliga just nu.

glödlampa Träffa andra administratörer!

Vill du läsa om hur andra administratörer använder Dropbox? Kolla in Admin Lounge!