Nya Dropbox-funktioner och produktuppdateringar

Läs om de senaste funktionerna för slutanvändare och administratörer.

Oktober 2020

Ny Dropbox Family-plan tillgänglig

Med Dropbox Family kan familjer hålla sig strukturerade med en gemensam plan för alla. Family-planen innehåller separata konton för upp till sex personer och inkluderar alla funktioner som finns i Dropbox Plus. Alla medlemmar i planen har åtkomst till Family Room-mappen för att spara och visa material som delats inom familjen. Dropbox Family inkluderar 2 000 GB krypterad molnlagring och Dropbox Passwords, Dropbox Vault, säkerhetskopiering av dator med mera.

Leverera filer direkt från Adobe Creative Cloud

Med Dropbox Transfer för Creative Cloud kan Adobe Creative Cloud-användare effektivisera hur slutprojekten ska levereras till intressenter. Du får ett nytt Dropbox Transfer-objekt på Plugins-menyn i Adobe Photoshop. Där kan du paketera och skicka filen med bara några få klick. Denna plugin är för närvarande tillgänglig för Adobe Photoshop men fler Creative Cloud-appar kommer snart.

Selektiv synkning är nu aktiverat som standard för team

Selektiv synkning, en funktion i Dropbox-klienten som låter dig välja mappar som automatiskt ska synkas till molnet, har nu aktiverats som standard för alla teammedlemmar – vilket ger användarna större kontroll över hårddiskutrymmet. Alla mappar som tagits bort från hårddiskar sparas på dropbox.com.

Läs mer om selektiv synkning i vårt hjälpcenter.

Visa raderade filer i sidsökningen under fliken Innehåll

En uppdatering av sidan under fliken Innehåll gör att administratörer kan identifiera raderade filer i teammappar. Nu kan du snabbt söka igenom oavsiktligt raderade filer och återställa dem på ett enkelt sätt.

Läs mer om hantering av teammaterial i vårt hjälpcenter.

Dropbox Vault är nu tillgängligt i Dropbox Professional

Dropbox Vault, en PIN-kodsskyddad mapp för att spara och ordna känsliga dokument i molnet, är nu tillgängligt för alla Dropbox Professional-användare.

September 2020

Förenklade arbetsflöden för medieanvändare

Vårt senaste tillägg Kreativa verktyg effektiviserar samarbete och arbetsflöden för medieanvändare – utan att du behöver lämna Dropbox:

• Stor filöverföring – Skicka och ha koll på filer på upp till 250 GB (tidigare 100 GB) utan att ta upp lagringsutrymme i ditt Dropbox-konto samt konsolidera och effektivisera verktyg för filöverföring
  • Kommentering på specifika videorutor – Kommentera videor vid specifika videorutor
  • Stora filförhandsvisningar – Strömma och förhandsvisa videofiler upp till 150 GB utan att behöva ladda ner det ursprungliga programmet

Överför foton och videor från Facebook till Dropbox

Med vår nya integrering med Facebook kan du överföra foton och videor direkt till Dropbox. När filerna är i Dropbox kan du ordna dem och styra vilka som ska ha tillgång till delat material.

Bättre styrning, säkerhet för extern delning

När du aktiverar en ny inställning har du möjlighet att godkänna eller ta bort domäner, team och användare som teamet kan dela med. Inställningar för extern delning gäller delade filer, mappar och länkar på webben, datorn och mobilen. Inga tidigare delningsrelationer berörs.

Mer information om extern delning finns i vårt Hjälpcenter.

Nya funktioner i tillägget Avancerad styrning av team och material

Med nya funktioner som lagts till i Avancerad styrning av team och material kan du logga in på BetterCloud med autentiseringsuppgifterna för Dropbox och skapa anpassade reguljära uttryck för att söka igenom filer och hitta anpassade datatyper utöver de mer än 95 färdigbyggda datatyperna.

Ny integrering med lärplattformen Canvas

Elever och lärare kan nu dela kursinnehåll inklusive uppgifter, föreläsningspresentationer och kursplaner till Canvas direkt från Dropbox. Användare har även åtkomst till sitt Dropbox-material direkt i Canvas.

Support upphör för Microsoft Internet Explorer 11

Från och med oktober 2020 kommer Dropbox inte längre att ha stöd för Internet Explorer 11. Om medlemmar i ert team nu använder Internet Explorer 11 rekommenderar vi att de uppgraderar till de senaste versionerna av webbläsarna Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox eller Apple Safari.

Läs mer om våra systemkrav i vårt hjälpcenter.

Tidigare meddelanden om nya funktioner

Augusti 2020

Underteckna dokument direkt från Dropbox

Helt integrerade papperslösa underskrifter via vår HelloSign eSignature-lösning är nu tillgängliga i Dropbox. Nu kan du skicka och spara avtal som finns på ditt konto utan att lämna Dropbox.

Få information om hur du använder Dropbox med HelloSign i vårt hjälpcenter.

Nya delningsfunktioner i Professional

Nu inkluderar Dropbox Professional två nya delningsförbättringar. Med varumärkesprofilering kan du presentera filer med din logotyp, ditt företagsnamn och en bakgrundsbild. Våra nya funktioner för trafik och insikter gör att du kan hålla koll på interaktioner med delade länkar och visar information som hur många som har visat och laddat ner filen.

Mer information om Dropbox Professionals delningsfunktioner finns i vårt hjälpcenter.

Support för Chrome OS Files-appen

Chrome OS-användare kan nu lägga till Dropbox som en tjänst i appen Files. Genom att lägga till Dropbox kan du lägga till, söka och förhandsvisa filer som sparats i ditt konto samt kopiera dem till andra anslutna tjänster. Kunder som köper en Chromebook får 100 GB Dropbox lagringsutrymme kostnadsfritt i ett år.

Läs mer om hur du kan använda Dropbox i Chrome OS Files-appen i vårt hjälpcenter.

Nya mobilfunktioner och appar

Dropbox mobilapp inkluderar nu filleveransverktyget Dropbox Transfer, möjlighet att söka efter filer med nyckelord och stöd för mörkt läge. Dessutom har vi lanserat två nya mobilappar: Dropbox Scan, som kan omvandla fysiska dokument till högkvalitativa PDF-filer och Dropbox Password, som kan spara lösenord och synka dem mellan dina enheter.

Dropbox Transfer finns för närvarande tillgängligt för iOS-användare i vår Professional-plan, andra planer och stöd för Android kommer snart. Bildsökning är tillgängligt på våra Professional- och Business-planer. Mörkt läge är för närvarande tillgängligt för alla iOS-användare och lanseras för Android-användare under de kommande månaderna. Skanning är tillgängligt för alla iOS-användare. Passwords ingår i våra Plus- och Professional-planer.

Läs mer om våra nya mobilfunktioner och appar på vår blogg.

Automatisk igenkänning av bildtext

Automatisk igenkänning av bildtext är nu tillgängligt för Dropbox Business Standard-team genom vårtprogram för tidig åtkomst. Administratörer kan ändra inställningarna åt sina team i adminkonsolen.

Läs mer om automatisk igenkänning av bildtext i vårt hjälpcenter.

Sök på person

Nu kan du söka på namn eller mejladress för en annan användare och få en lista över alla filer du har åtkomst till och som någon annan person har arbetat med.

Läs mer om Dropbox sökfunktion i vårt hjälpcenter.

Dropbox Passwords

Vårt nya verktyg för lösenordslagring och synkning, Dropbox Password, är nu tillgängligt för alla användare med Dropbox Plus och Professional.

Läs mer om Dropbox Passwords i vårt hjälpcenter.

Datorsäkerhetskopiering

Användare med Dropbox Basic, Plus och Professional kan nu säkerhetskopiera mappar på sin dator eller Mac – inklusive skrivbordet, nerladdade filer och dokument – direkt i Dropbox.

Få mer information om säkerhetskopiering av dator i vårt hjälpcenter.

Dropbox Vault

Dropbox Vault, ett nytt verktyg för att skydda och ordna känsliga dokument i molnet, är tillgängligt för alla användare med Dropbox Plus.

Läs mer om Dropbox Vault i vårt hjälpcenter.

Hitta och gå med i Dropbox Business-team

Nu är det enklare för användare med Dropbox Basic att hitta och gå med i företagets Dropbox Business-team. Från Dropbox startsida kan användare med en mejladress i en företagsdomän visa och be om att gå med i de Business-team som är tillgängliga för dem.

Uppdaterad navigering på dropbox.com

Vi har förenklat det vänstra navigeringsfältet på dropbox.com för snabbare åtkomst till de filer och verktyg du behöver. Alla filer, Delade filer, Filinlämningar och Raderade filer visas nu under Filer, följt av Verktyg med Dropbox Paper, HelloSign, Transfer, Showcase och App Center.

Tillägg för datamigrering

Nu kan Dropbox Business-team snabbt överföra filer och tillhörande behörigheter från lokala filservrar och befintliga molnlagringslösningar med vårt tillägg CloudFastPath datamigrering. Det här nya tillägget automatiserar och påskyndar överföringar och erbjuder rapportering och övervakning före, under och efter åtgärderna. Dessutom kan kunder med dataöverföringstillägget, om man så önskar, köpa Cloud FastPath Professional Services för ytterligare tekniska resurser och expertis. Dataöverföringstillägget är tillgängligt för team med alla Dropbox Business och Education-planer.

Läs mer om datamigreringstillägget i vårt hjälpcenter.

Support för flera arbetsutrymmen i Slack

Nu kan du koppla ditt Dropbox-konto till flera arbetsutrymmen i Slack. Vår Slack-integrering gör det möjligt att dela från Dropbox till Slack och spara från Slack till Dropbox. Support för flera arbetsutrymmen i Slack innefattar de som använder Slack Enterprise-rutnätet.

Mer information om Slack-integrering finns i vårt hjälpcenter.

Dropbox Extensions är nu öppen för alla utvecklare

Vi har öppnat upp Dropbox Extensions-plattformen för alla utvecklare. Nu kan alla utvecklare skapa tillägg i sina appar som gör att Dropbox-användare kan utlösa arbetsflöden från sina filer.

Läs mer om Dropbox Extensions-plattformen på bloggen Dropbox.Tech.

Juni 2020

Synkningskö

Dropbox i Windows-systemfältet och macOS-menyfältet har nu en synkningskö med information om dina filöverföringar. Synkningskön visar status per fil för alla synkande filer och låter dig prioritera viktiga filer så att de synkas snabbare.

Mer information om synkningskön finns i vårt hjälpcenter.

Stöd för större uppladdningar i filinlämningar

Filinlämningar som skapas av Dropbox Enterprise-kunder stöder nu uppladdningar upp till 250 GB, mer än den tidigare gränsen på 100 GB per fil.

Läs om filinlämningar i vårt hjälpcenter.

Öppna Dropbox-filer i Jira

Hitta Dropbox-filer snabbt och lägg dem i din redigerare med det nya Smart Link-snedstreckkommandot (/dropbox) i Jira.

Du hittar mer information om /dropbox Smart Link i Atlassian Community-bloggen.

Spara filer som delats via Slack i Dropbox

Användare som har anslutit sina Slack- och Dropbox-konton kan nu spara filbilagor som delats via Slack direkt i Dropbox.

Hitta mer information om hur du använder Slack med Dropbox på vår integreringssida.

Insiktspanelen Siffror att följa

Insiktspanelen har uppdaterats med ett nytt avsnitt som heter Siffror att följa. Härifrån kan administratörer se användaraktivitet, som delade länkar som skapas utan lösenord eller utgångsdatum, som kan behöva uppmärksamhet.

Mer information om insiktspanelen finns i vårt hjälpcenter.

Enklare godkännande av användarlicenser

När nya användare bjuds in till ett Dropbox Business-team läggs de nu till automatiskt. Användare behöver inte längre godkänna mejlade inbjudningar manuellt, men måste fortfarande godkänna våra användarvillkor första gången de loggar in.

Den här funktionen gäller för användare som nyligen har inbjudits till Dropbox Business Advanced-, Education- och Enterprise-team med verifierade domäner och obligatorisk SSO.

Läs mer om hur du bjuder in användare till ett Dropbox Business-team i vårt hjälpcenter.

Länk för inbjudan till team

Administratörer av Dropbox Business-team kan nu bjuda in nya medlemmar utan att behöva ha deras mejladresser genom att skicka en länk. Länken kan delas på Slack och låter administratörer lägga till nya teammedlemmar i bulk med länkuppföljningsfunktioner. Dessutom kan länkar för teaminbjudningar delas med dina teammedlemmar, så att de kan bjuda in nya användare.

Mer information om länkar för teaminbjudan finns i vårt hjälpcenter.

Maj 2020

Uppdateringar för medieintegrering

Dessa nya och uppdaterade integreringar gör det möjligt att ta med Dropbox-materialet till de verktyg du använder varje dag:

• Snabbare filöverföringar med FileCatalyst
  • Samarbeta med Adobe Creative Cloud-material med CI HUB
  • Använd GrayMetas AI-drivna Curio för åtkomst till innehållsdata och Iris till kvalitetskontroll och samarbete
  • Effektivisera feedback med Wipster
  • Automatiserad transkription i Adobe Premiere Pro med ascribe.ai från axel ai
  • Lägg till Dropbox-material i dina inlägg på sociala medier med Sprout Social
  • Hantera mediefiler på plats och i inlägg med Lesspain Softwares Kyno

Mer information om dessa medieintegreringar finns i vår blogg.

Två nya funktioner tillagda i Trello-integreringen

En djupare integrering med Trello uppdaterar dig om projekt genom Dropbox och ger materialet sammanhang. Nu går det att visa uppdateringar av Trello-projekt i Dropbox aktivitetsflöde. Det går även att förhandsvisa Dropbox-filer i kommentarerna på Trello-kort.

Hitta mer information om hur du använder Trello med Dropbox.

Hemarbetsverktyg och virtuella utbildningar

Våra kostnadsfria, lärarledda utbildningar hjälper dig att distansarbeta. Läs om hur Dropbox-klienten och mobilappar hjälper dig hantera filerna och samarbeta oavsett hur utspridda de anställda är. Med stegvisa genomgångar och frågestunder får du den hjälp och utbildning du behöver för att utföra arbetet.

Läs mer och registrera dig för en kostnadsfri virtuell utbildning.

Rapporten Dropbox State of Collaboration

Dropbox samarbetade med forskningsföretaget Vanson Bourne för att ta fram den första globala rapporten om samarbete. Ladda ner rapporten:

• Läs om hur organisationer samarbetar i USA, Australien, Frankrike, Tyskland och Storbritannien
  • Förstå utmaningarna och förbättringarna som krävs för att utveckla företaget

Ladda ner rapporten Dropbox State of Collaboration och läs mer.

Mars 2020

Zoom integreringsuppdateringar

Nu kan du enkelt spara inspelningar och avskrifter av dina Zoom-möten direkt i Dropbox från klienten. Inspelningar sparas som MP4-filer, avskrifter sparas i VTT-format och indexeras så att du kan hitta dem genom att söka efter ett talat ord i mötena. Dessutom kan du nu starta möten direkt från Dropbox med Zooms kraftfulla direktmötesfunktion.

Mer information om Zoom-integrationen finns i vårt hjälpcenter.

Frigör hårddiskutrymme automatiskt

Vår funktion som sparar hårddiskutrymme är nu tillgänglig för alla Dropbox Business-team. Teammedlemmar kan nu välja att låta Dropbox flytta inaktiva filer från datorn till molnet – automatiskt. Filer visas fortfarande på datorn men tar bara upp en bråkdel av hårddiskutrymmet. När du behöver dem dubbelklickar du för att ladda ner dem.

Läs mer i vårt hjälpcenter om att spara hårddiskutrymme automatiskt.

Nyhet i Dropbox-appen: Personsidor

Nu har Dropbox-appen personsidor som skapas automatiskt för de teammedlemmar du samarbetar mest med. De här sidorna visar vilka filer du och teammedlemmen arbetar på tillsammans – och vad hen har uppdaterat nyligen – så att du kan hitta arbetet snabbare.

Läs om personsidor i vårt hjälpcenter.

Låsning av delad fil

Vi har introducerat en ny fillåsningsfunktion för Dropbox Business. När du låser en fil kan personer med åtkomst inte redigera den samtidigt som du – även om de fortfarande kan visa, kommentera och dela filen. Om utlåsta användare behöver åtkomst kan de klicka på en knapp för att skicka ett meddelande till den ursprungliga användaren och be hen låsa upp filen. Administratörer kan också låsa upp filer från adminkonsolen.

Mer information om fillåsning finns i vårt hjälpcenter.

Insiktspanelen

Nu kan alla Dropbox Business-administratörer enkelt få åtkomst till och agera på det som händer bland driftsättningarna med vår insiktspanel. Vår uppdaterade insiktspanel samlar viktig användaraktivitet – som användning av lagringsutrymme, samarbetsinformation och delningsuppgifter för effektivare teamhantering.

Läs mer om insiktspanelen i vårt hjälpcenter.

Premiumsupport – tillägg

Nu hjälper vi team i alla storlekar att få utökad support, hjälp och erbjudanden. Vårt premiumsupporttillägg erbjuder telefonsupport¨dygnet runt, utbildningssessioner för nya och befintliga funktioner, en timmes responstid och kontinuerliga uppdateringar om affärskritiska ärenden. Premiumsupport är för närvarande tillgängligt endast på engelska för Dropbox Business Standard-, Advanced- och Enterprise-konton.

Mer information om premiumsupport finns i vårt hjälpcenter.

Tillbakaspolning i Dropbox tillgängligt för alla team

Nu har administratörer möjlighet att återställa teaminnehåll till en tidigare tidpunkt med tillbakaspolning i Dropbox. Den här funktionen gör det möjligt för administratörer att enkelt spola tillbaka teaminnehåll upp till 180 dagar, för snabbare återställning om en katastrof slår till. Tillbakaspolning i Dropbox är tillgängligt för team på alla Dropbox Business- och Education-planer.

Mer information om tillbakaspolning finns i vår hjälpcenterartikel.

Mapphistorik

Nu går det att visa alla åtgärder som vidtas i en specifik mapp eller dess undermappar på mappens historikpanel. Den här nya panelen gör det möjligt att spåra varje gång någon flyttar, redigerar, byter namn på, lägger till eller tar bort en fil från mappen. Mapphistorik finns tillgänglig i upp till 180 dagar för de flesta användare. Konton med utökad versionshistorik (EVH) har upp till tio års mapphistorik.

Läs mer om mapphistorik i hjälpcentret.

Utdrag från sökning

Sökresultat i Dropbox visar nu utdrag av texten i varje fil för att hjälpa dig att hitta rätt innehåll. Den här funktionen finns i planerna Plus, Professional och Business.

Läs mer om filsökning i hjälpcentret.

Tillägget Datastyrning

IT-administratörer kan nu ta med utökad versionshistorik och arkiveringsskyldighet i Dropbox Business-teamen med det nya tillägget Datastyrning. Utökad versionshistorik gör det möjligt för team att återställa alla redigerade eller raderade filer i upp till tio år och garanterar att alla ej raderade innehållsversioner finn tillgängliga för granskning och efterlevnad i tio år. Funktionen för arkiveringsskyldighet gör det möjligt för teamadministratörer att visa och exportera allt innehåll som skapats eller ändrats av valfri medlem. Medlemmar som omfattas av arkiveringsskyldighet får fortfarande skapa, redigera och ta bort filer, men görs inte medvetna om arkiveringsskyldigheten.

Mer information om arkiveringsskyldighet och utökad versionshistorik finns i vårt hjälpcenter.

Mejl om interaktiva kontotillägg

Administratörer för företagsteam på Enterprise-planer kan nu skapa mejl för att föra över enskilda Dropbox-användare på företaget till teamkontot. Mejlet ger tillagda användare möjlighet att välja att gå med i företagskontot eller att ändra det befintliga Dropbox-kontots mejladress till en personlig adress. Administratörer kan lägga till anpassade meddelanden, skicka mejlen ett obegränsat antal gånger och visa när mejlet skickades senast.

Läs mer om meddelanden om interaktiva kontotillägg.

Låsa enterprisekonsolinställningar

Företagsadministratörer som övervakar flera Dropbox Business-distributioner kan nu låsa verksamhetskritiska inställningar för hela organisationen genom att förhindra att teamadministratörer ändrar enskilda inställningar. En låsikon visas nu intill varje inställning, vilket gör att företagsadministratörer kan förhindra att teamadministratörer ändrar inställningen för sina team.

Läs mer om låsning av enterprisekonsolinställningar i hjälpcentret.

Obs! Produkterna och funktionerna som beskrivs ovan har kanske inte lanserats än och tiderna för lansering samt exakt funktionalitet kan skilja sig från vad som anges här. Vi kan inte heller garantera att produkterna eller funktionerna blir tillgängliga på ditt språk. Beslutet att köpa våra tjänster bör fattas baserat på vilka funktioner som är tillgängliga just nu.

glödlampa Dela dina idéer!

Har du förslag på nya Dropbox-funktioner? Berätta för oss!

Oktober 2020

Ny Dropbox Family-plan tillgänglig

Med Dropbox Family kan familjer hålla sig strukturerade med en gemensam plan för alla. Family-planen innehåller separata konton för upp till sex personer och inkluderar alla funktioner som finns i Dropbox Plus. Alla medlemmar i planen har åtkomst till Family Room-mappen för att spara och visa material som delats inom familjen. Dropbox Family inkluderar 2 000 GB krypterad molnlagring och Dropbox Passwords, Dropbox Vault, säkerhetskopiering av dator med mera.

Leverera filer direkt från Adobe Creative Cloud

Med Dropbox Transfer för Creative Cloud kan Adobe Creative Cloud-användare effektivisera hur slutprojekten ska levereras till intressenter. Du får ett nytt Dropbox Transfer-objekt på Plugins-menyn i Adobe Photoshop. Där kan du paketera och skicka filen med bara några få klick. Denna plugin är för närvarande tillgänglig för Adobe Photoshop men fler Creative Cloud-appar kommer snart.

Dropbox Vault är nu tillgängligt i Dropbox Professional

Dropbox Vault, en PIN-kodsskyddad mapp för att spara och ordna känsliga dokument i molnet, är nu tillgängligt för alla Dropbox Professional-användare.

September 2020

Överför foton och videor från Facebook till Dropbox

Med vår nya integrering med Facebook kan du överföra foton och videor direkt till Dropbox. När filerna är i Dropbox kan du ordna dem och styra vilka som ska ha tillgång till delat material.

Förenklade arbetsflöden för medieanvändare

Vårt senaste tillägg Kreativa verktyg effektiviserar samarbete och arbetsflöden för medieanvändare – utan att du behöver lämna Dropbox:

• Stor filöverföring – Skicka och ha koll på filer på upp till 250 GB (tidigare 100 GB) utan att ta upp lagringsutrymme i ditt Dropbox-konto samt ställ in lösenord och utgångsdatum
  • Kommentering på specifika videorutor – Kommentera videor vid specifika videorutor
  • Stora filförhandsvisningar – Strömma och förhandsvisa videofiler upp till 150 GB utan att behöva ladda ner det ursprungliga programmet

Tidigare meddelanden om slutanvändarfunktioner

Augusti 2020

Underteckna dokument direkt från Dropbox

Helt integrerade papperslösa underskrifter via vår HelloSign eSignature-lösning är nu tillgängliga i Dropbox. Nu kan du skicka och spara avtal som finns på ditt konto utan att lämna Dropbox.

Få information om hur du använder Dropbox med HelloSign i vårt hjälpcenter.

Nya delningsfunktioner i Professional

Nu inkluderar Dropbox Professional två nya delningsförbättringar. Med varumärkesprofilering kan du presentera filer med din logotyp, ditt företagsnamn och en bakgrundsbild. Våra nya funktioner för trafik och insikter gör att du kan hålla koll på interaktioner med delade länkar och visar information som hur många som har visat och laddat ner filen.

Mer information om Dropbox Professionals delningsfunktioner finns i vårt hjälpcenter.

Support för Chrome OS Files-appen

Chrome OS-användare kan nu lägga till Dropbox som en tjänst i appen Files. Genom att lägga till Dropbox kan du lägga till, söka och förhandsvisa filer som sparats i ditt konto samt kopiera dem till andra anslutna tjänster. Kunder som köper en Chromebook får 100 GB Dropbox lagringsutrymme kostnadsfritt i ett år.

Läs mer om hur du kan använda Dropbox i Chrome OS Files-appen i vårt hjälpcenter.

Nya mobilfunktioner och appar

Dropbox mobilapp inkluderar nu filleveransverktyget Dropbox Transfer, möjlighet att söka efter filer med nyckelord och stöd för mörkt läge. Dessutom har vi lanserat två nya mobilappar: Dropbox Scan, som kan omvandla fysiska dokument till högkvalitativa PDF-filer och Dropbox Password, som kan spara lösenord och synka dem mellan dina enheter.

Dropbox Transfer finns för närvarande tillgängligt för iOS-användare i vår Professional-plan, andra planer och stöd för Android kommer snart. Bildsökning är tillgängligt på våra Professional- och Business-planer. Mörkt läge är för närvarande tillgängligt för alla iOS-användare och lanseras för Android-användare under de kommande månaderna. Skanning är tillgängligt för alla iOS-användare. Passwords ingår i våra Plus- och Professional-planer.

Läs mer om våra nya mobilfunktioner och appar på vår blogg.

Automatisk igenkänning av bildtext

Automatisk igenkänning av bildtext är nu tillgängligt för Dropbox Business Standard-team genom vårtprogram för tidig åtkomst. Administratörer kan ändra inställningarna åt sina team i adminkonsolen.

Läs mer om automatisk igenkänning av bildtext i vårt hjälpcenter.

Sök på person

Nu kan du söka på namn eller mejladress för en annan användare och få en lista över alla filer du har åtkomst till och som någon annan person har arbetat med.

Läs mer om Dropbox sökfunktion i vårt hjälpcenter.

Dropbox Passwords

Vårt nya verktyg för lösenordslagring och synkning, Dropbox Password, är nu tillgängligt för alla användare med Dropbox Plus och Professional.

Läs mer om Dropbox Passwords i vårt hjälpcenter.

Datorsäkerhetskopia

Användare med Dropbox Basic, Plus och Professional kan nu säkerhetskopiera mappar på sin dator eller Mac – inklusive skrivbordet, nerladdade filer och dokument – direkt i Dropbox.

Få mer information om säkerhetskopiering av dator i vårt hjälpcenter.

Dropbox Vault

Dropbox Vault, ett nytt verktyg för att skydda och ordna känsliga dokument i molnet, är tillgängligt för alla användare med Dropbox Plus.

Läs mer om Dropbox Vault i vårt hjälpcenter.

Hitta och gå med i Dropbox Business-team

Nu är det enklare för användare med Dropbox Basic att hitta och gå med i företagets Dropbox Business-team. Från Dropbox startsida kan användare med en mejladress i en företagsdomän visa och be om att gå med i de Business-team som är tillgängliga för dem.

Uppdaterad navigering på dropbox.com

Vi har förenklat det vänstra navigeringsfältet på dropbox.com för snabbare åtkomst till de filer och verktyg du behöver. Alla filer, Delade filer, Filinlämningar och Raderade filer visas nu under Filer, följt av Verktyg med Dropbox Paper, HelloSign, Transfer, Showcase och App Center.

Juni 2020

Stöd för större uppladdningar i filinlämningar

Filinlämningar som skapas av Dropbox Enterprise-kunder stöder nu uppladdningar upp till 250 GB, mer än den tidigare gränsen på 100 GB per fil.

Läs om filinlämningar i vårt hjälpcenter.

Synkningskö

Dropbox i Windows-systemfältet och macOS-menyfältet har nu en synkningskö med information om dina filöverföringar. Synkningskön visar status per fil för alla synkande filer och låter dig prioritera viktiga filer så att de synkas snabbare.

Mer information om synkningskön finns i vårt hjälpcenter.

Spara filer som delats via Slack i Dropbox

Användare som har anslutit sina Slack- och Dropbox-konton kan nu spara filbilagor som delats via Slack direkt i Dropbox.

Hitta mer information om hur du använder Slack med Dropbox på vår integreringssida.

Maj 2020

Uppdateringar för medieintegrering

Dessa nya och uppdaterade integreringar gör det möjligt att ta med Dropbox-materialet till de verktyg du använder varje dag:

• Snabbare filöverföringar med FileCatalyst
  • Samarbeta med Adobe Creative Cloud-material med CI HUB
  • Använd GrayMetas AI-drivna Curio för åtkomst till innehållsdata och Iris till kvalitetskontroll och samarbete
  • Effektivisera feedback med Wipster
  • Automatiserad transkription i Adobe Premiere Pro med ascribe.ai från axel ai
  • Lägg till Dropbox-material i dina inlägg på sociala medier med Sprout Social
  • Hantera mediefiler på plats och i inlägg med Lesspain Softwares Kyno

Mer information om dessa medieintegreringar finns i vår blogg.

Två nya funktioner tillagda i Trello-integreringen

En djupare integrering med Trello uppdaterar dig om projekt genom Dropbox och ger materialet sammanhang. Nu går det att visa uppdateringar av Trello-projekt i Dropbox aktivitetsflöde. Det går även att förhandsvisa Dropbox-filer i kommentarerna på Trello-kort.

Hitta mer information om hur du använder Trello med Dropbox.

Hemarbetsverktyg och virtuella utbildningar

Våra kostnadsfria, lärarledda utbildningar hjälper dig att distansarbeta. Läs om hur Dropbox-klienten och mobilappar hjälper dig hantera filerna och samarbeta oavsett hur utspridda de anställda är. Med stegvisa genomgångar och frågestunder får du den hjälp och utbildning du behöver för att utföra arbetet.

Läs mer och registrera dig för en kostnadsfri virtuell utbildning.

Rapporten Dropbox State of Collaboration

Dropbox samarbetade med forskningsföretaget Vanson Bourne för att ta fram den första globala rapporten om samarbete. Ladda ner rapporten:

• Läs om hur organisationer samarbetar i USA, Australien, Frankrike, Tyskland och Storbritannien
  • Förstå utmaningarna och förbättringarna som krävs för att utveckla företaget

Ladda ner rapporten Dropbox State of Collaboration och läs mer.

Mars 2020

Zoom integreringsuppdateringar

Nu kan du enkelt spara inspelningar och avskrifter av dina Zoom-möten direkt i Dropbox från klienten. Inspelningar sparas som MP4-filer, avskrifter sparas i VTT-format och indexeras så att du kan hitta dem genom att söka efter ett talat ord i mötena. Dessutom kan du nu starta möten direkt från Dropbox med Zooms kraftfulla direktmötesfunktion.

Mer information om Zoom-integrationen finns i vårt hjälpcenter.

Frigör hårddiskutrymme automatiskt

Vår funktion som sparar hårddiskutrymme är nu tillgänglig för alla Dropbox Business-team. Teammedlemmar kan nu välja att låta Dropbox flytta inaktiva filer från datorn till molnet – automatiskt. Filer visas fortfarande på datorn men tar bara upp en bråkdel av hårddiskutrymmet. När du behöver dem dubbelklickar du för att ladda ner dem.

Läs mer i vårt hjälpcenter om att spara hårddiskutrymme automatiskt.

Nyhet i Dropbox-appen: Personsidor

Nu har Dropbox-appen personsidor som skapas automatiskt för de teammedlemmar du samarbetar mest med. De här sidorna visar vilka filer du och teammedlemmen arbetar på tillsammans – och vad hen har uppdaterat nyligen – så att du kan hitta arbetet snabbare.

Läs om personsidor i vårt hjälpcenter.

Låsning av delad fil

Vi har introducerat en ny fillåsningsfunktion för Dropbox Business. När du låser en fil kan personer med åtkomst inte redigera den samtidigt som du – även om de fortfarande kan visa, kommentera och dela filen. Om utlåsta användare behöver åtkomst kan de klicka på en knapp för att skicka ett meddelande till den ursprungliga användaren och be hen låsa upp filen. Administratörer kan också låsa upp filer från adminkonsolen.

Mer information om fillåsning finns i vårt hjälpcenter.

Mapphistorik

Nu går det att visa alla åtgärder som vidtas i en specifik mapp eller dess undermappar på mappens historikpanel. Den här nya panelen gör det möjligt att spåra varje gång någon flyttar, redigerar, byter namn på, lägger till eller tar bort en fil från mappen. Mapphistorik finns tillgänglig i upp till 180 dagar för de flesta användare. Konton med utökad versionshistorik (EVH) har upp till tio års mapphistorik.

Läs mer om mapphistorik i hjälpcentret.

Utdrag från sökning

Sökresultat i Dropbox visar nu utdrag av texten i varje fil för att hjälpa dig att hitta rätt innehåll. Den här funktionen finns i planerna Plus, Professional och Business.

Läs mer om filsökning i hjälpcentret.

Obs! Produkterna och funktionerna som beskrivs ovan har kanske inte lanserats än och tiderna för lansering samt exakt funktionalitet kan skilja sig från vad som anges här. Vi kan inte heller garantera att produkterna eller funktionerna blir tillgängliga på ditt språk. Beslutet att köpa våra tjänster bör fattas baserat på vilka funktioner som är tillgängliga just nu.

glödlampa Dela dina idéer!

Har du förslag på nya Dropbox-funktioner? Berätta för oss!

Oktober 2020

Selektiv synkning är nu aktiverat som standard för team

Selektiv synkning, en funktion i Dropbox-klienten som låter dig välja mappar som automatiskt ska synkas till molnet, har nu aktiverats som standard för alla teammedlemmar – vilket ger användarna större kontroll över hårddiskutrymmet. Alla mappar som tagits bort från hårddiskar sparas på dropbox.com.

Läs mer om selektiv synkning i vårt hjälpcenter.

Visa raderade filer i sidsökningen under fliken Innehåll

En uppdatering av sidan under fliken Innehåll gör att administratörer kan identifiera raderade filer i teammappar. Nu kan du snabbt söka igenom oavsiktligt raderade filer och återställa dem på ett enkelt sätt.

Läs mer om hantering av teammaterial i vårt hjälpcenter.

September 2020

Förenklade arbetsflöden för medieanvändare

Vårt senaste tillägg Kreativa verktyg effektiviserar samarbete och arbetsflöden för medieanvändare – utan att du behöver lämna Dropbox:

• Stor filöverföring – Skicka och ha koll på filer på upp till 250 GB (tidigare 100 GB) utan att ta upp lagringsutrymme i ditt Dropbox-konto samt konsolidera och effektivisera verktyg för filöverföring
  • Kommentering på specifika videorutor – Kommentera videor vid specifika videorutor
  • Stora filförhandsvisningar – Strömma och förhandsvisa videofiler upp till 150 GB utan att behöva ladda ner det ursprungliga programmet

Bättre styrning, säkerhet för extern delning

När du aktiverar en ny inställning har du möjlighet att godkänna eller ta bort domäner, team och användare som teamet kan dela med. Inställningar för extern delning gäller delade filer, mappar och länkar på webben, datorn och mobilen. Inga tidigare delningsrelationer berörs.

Mer information om extern delning finns i vårt Hjälpcenter.

Nya funktioner i tillägget Avancerad styrning av team och material

Med nya funktioner som lagts till i Avancerad styrning av team och material kan du logga in på BetterCloud med autentiseringsuppgifterna för Dropbox och skapa anpassade reguljära uttryck för att söka igenom filer och hitta anpassade datatyper utöver de mer än 95 färdigbyggda datatyperna.

Ny integrering med lärplattformen Canvas

Elever och lärare kan nu dela kursinnehåll inklusive uppgifter, föreläsningspresentationer och kursplaner till Canvas direkt från Dropbox. Användare har även åtkomst till sitt Dropbox-material direkt i Canvas.

Support upphör för Microsoft Internet Explorer 11

Från och med oktober 2020 kommer Dropbox inte längre att ha stöd för Internet Explorer 11. Om medlemmar i ert team nu använder Internet Explorer 11 rekommenderar vi att de uppgraderar till de senaste versionerna av webbläsarna Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox eller Apple Safari.

Läs mer om våra systemkrav i vårt hjälpcenter.

Tidigare meddelanden om administratörsfunktioner

Augusti 2020

Tillägg för datamigrering

Nu kan Dropbox Business-team snabbt överföra filer och tillhörande behörigheter från lokala filservrar och befintliga molnlagringslösningar med vårt tillägg CloudFastPath datamigrering. Det här nya tillägget automatiserar och påskyndar överföringar och erbjuder rapportering och övervakning före, under och efter åtgärderna. Dessutom kan kunder med dataöverföringstillägget, om man så önskar, köpa Cloud FastPath Professional Services för ytterligare tekniska resurser och expertis. Dataöverföringstillägget är tillgängligt för team med alla Dropbox Business och Education-planer.

Läs mer om datamigreringstillägget i vårt hjälpcenter.

Support för flera arbetsutrymmen i Slack

Nu kan du koppla ditt Dropbox-konto till flera arbetsutrymmen i Slack. Vår Slack-integrering gör det möjligt att dela från Dropbox till Slack och spara från Slack till Dropbox. Support för flera arbetsutrymmen i Slack innefattar de som använder Slack Enterprise-rutnätet.

Mer information om Slack-integrering finns i vårt hjälpcenter.

Dropbox Extensions är nu öppen för alla utvecklare

Vi har öppnat upp Dropbox Extensions-plattformen för alla utvecklare. Nu kan alla utvecklare skapa tillägg i sina appar som gör att Dropbox-användare kan utlösa arbetsflöden från sina filer.

Läs mer om Dropbox Extensions-plattformen på bloggen Dropbox.Tech.

Juni 2020

Insiktspanelen Siffror att följa

Insiktspanelen har uppdaterats med ett nytt avsnitt som heter Siffror att följa. Härifrån kan administratörer se användaraktivitet, som delade länkar som skapas utan lösenord eller utgångsdatum, som kan behöva uppmärksamhet.

Gå till vårt hjälpcenter för mer information om insiktspanelen.

Länk för inbjudan till team

Administratörer av Dropbox Business-team kan nu bjuda in nya medlemmar utan att behöva ha deras mejladresser genom att skicka en länk. Länken kan delas på Slack och låter administratörer lägga till nya teammedlemmar i bulk med länkuppföljningsfunktioner. Dessutom kan länkar för teaminbjudningar delas med dina teammedlemmar, så att de kan bjuda in nya användare.

Mer information om länkar för teaminbjudan finns i vårt hjälpcenter.

Enklare godkännande av användarlicenser

När nya användare bjuds in till ett Dropbox Business-team läggs de nu till automatiskt. Användare behöver inte längre godkänna mejlade inbjudningar manuellt, men måste fortfarande godkänna våra användarvillkor första gången de loggar in.

Den här funktionen gäller för användare som nyligen har inbjudits till Dropbox Business Advanced-, Education- och Enterprise-team med verifierade domäner och obligatorisk SSO.

Läs mer om hur du bjuder in användare till ett Dropbox Business-team i vårt hjälpcenter.

Öppna Dropbox-filer i Jira

Hitta Dropbox-filer snabbt och lägg dem i din redigerare med det nya Smart Link-snedstreckkommandot (/dropbox) i Jira.

Du hittar mer information om /dropbox Smart Link i Atlassian Community-bloggen.

Mars 2020

Insiktspanelen

Nu kan alla Dropbox Business-administratörer enkelt få åtkomst till och agera på det som händer bland driftsättningarna med vår insiktspanel. Vår uppdaterade insiktspanel samlar viktig användaraktivitet – som användning av lagringsutrymme, samarbetsinformation och delningsuppgifter för effektivare teamhantering.

Läs mer om insiktspanelen i vårt hjälpcenter.

Premiumsupport – tillägg

Nu hjälper vi team i alla storlekar att få utökad support, hjälp och erbjudanden. Vårt premiumsupporttillägg erbjuder telefonsupport¨dygnet runt, utbildningssessioner för nya och befintliga funktioner, en timmes responstid och kontinuerliga uppdateringar om affärskritiska ärenden. Premiumsupport är för närvarande tillgängligt endast på engelska för Dropbox Business Standard-, Advanced- och Enterprise-konton.

Mer information om premiumsupport finns i vårt hjälpcenter.

Tillbakaspolning i Dropbox tillgängligt för alla team

Nu har administratörer möjlighet att återställa teaminnehåll till en tidigare tidpunkt med tillbakaspolning i Dropbox. Den här funktionen gör det möjligt för administratörer att enkelt spola tillbaka teaminnehåll upp till 180 dagar, för snabbare återställning om en katastrof slår till. Tillbakaspolning i Dropbox är tillgängligt för team på alla Dropbox Business- och Education-planer.

Mer information om tillbakaspolning finns i vår hjälpcenterartikel.

Tillägget Datastyrning

IT-administratörer kan nu ta med utökad versionshistorik och arkiveringsskyldighet i Dropbox Business-teamen med det nya tillägget Datastyrning. Utökad versionshistorik gör det möjligt för team att återställa alla redigerade eller raderade filer i upp till tio år och garanterar att alla ej raderade innehållsversioner finn tillgängliga för granskning och efterlevnad i tio år. Funktionen för arkiveringsskyldighet gör det möjligt för teamadministratörer att visa och exportera allt innehåll som skapats eller ändrats av valfri medlem. Medlemmar som omfattas av arkiveringsskyldighet får fortfarande skapa, redigera och ta bort filer, men görs inte medvetna om arkiveringsskyldigheten.

Mer information om arkiveringsskyldighet och utökad versionshistorik finns i vårt hjälpcenter.

Mejl om interaktiva kontotillägg

Administratörer för företagsteam på Enterprise-planer kan nu skapa mejl för att föra över enskilda Dropbox-användare på företaget till teamkontot. Mejlet ger tillagda användare möjlighet att välja att gå med i företagskontot eller att ändra det befintliga Dropbox-kontots mejladress till en personlig adress. Administratörer kan lägga till anpassade meddelanden, skicka mejlen ett obegränsat antal gånger och visa när mejlet skickades senast.

Läs mer om meddelanden om interaktiva kontotillägg.

Låsa enterprisekonsolinställningar

Företagsadministratörer som övervakar flera Dropbox Business-distributioner kan nu låsa verksamhetskritiska inställningar för hela organisationen genom att förhindra att teamadministratörer ändrar enskilda inställningar. En låsikon visas nu intill varje inställning, vilket gör att företagsadministratörer kan förhindra att teamadministratörer ändrar inställningen för sina team.

Läs mer om låsning av enterprisekonsolinställningar i hjälpcentret.

Obs! Produkterna och funktionerna som beskrivs ovan har kanske inte lanserats än och tiderna för lansering samt exakt funktionalitet kan skilja sig från vad som anges här. Vi kan inte heller garantera att produkterna eller funktionerna blir tillgängliga på ditt språk. Beslutet att köpa våra tjänster bör fattas baserat på vilka funktioner som är tillgängliga just nu.

glödlampa Träffa andra administratörer!

Vill du läsa om hur andra administratörer använder Dropbox? Kolla in Admin Lounge!