Så här övergår du till nya Dropbox

Den nya Dropbox-klientupplevelsen består av en enda arbetsyta där ni kan ordna material, ansluta verktyg och samla alla teammedlemmar. Den nya upplevelsen innefattar en ny klient, ett nytt sätt att ordna material som heter Dropbox Spaces samt smartare funktioner och verktygsintegreringar så att du snabbt kan börja arbeta. Låt oss titta på några av förändringarna och förhandsvisa klienten.

Bekanta dig med den nya Dropbox-klienten

Steg 1

Liva upp dina mappar med Spaces

Steg 2

Integrera verktyg med din nya arbetsyta

Steg 3

1. Bekanta dig med den nya Dropbox-klienten

När ditt team övergår till den nya Dropbox-klientupplevelsen ser du fortfarande Dropbox-ikonen i systemfältet eller menyfältet och Dropbox-mappen i Filutforskaren (Windows) eller Finder (Mac), precis som tidigare. Men nu har du också en dedikerad klient. Du når appen genom att öppna Dropbox-programmet. Ikonen syns i aktivitetsfältet (Windows) eller dockan (Mac). Du ser också nya smarta funktioner i Dropbox i systemfältet eller menyfältet, under fliken Till dig.

Högerpil Läs mer om Dropbox-klienten

Den nya Dropbox-upplevelsen inkluderar Dropbox i Filutforskaren och Finder (till vänster), Dropbox i systemfältet/menyfältet (till höger) och en ny Dropbox-klient (i mitten).

glödlampaVanliga frågor om klienten

Ändrar Dropbox-klienten hur mina filer synkas?

Den nya Dropbox-klienten förändrar inte på något sätt hur dina filer synkas mellan Dropbox-kontot och datorn. Filerna fortsätter att synkas precis som förut.

Går det att välja bort den nya klienten?

Det finns inget sätt att välja bort den nya klienten när du väl börjat använda den. Du kan dock fortsätta att använda Dropbox-mappen exakt som du gjorde tidigare, och du kan till och med ändra dina inställningar för att fortsätta att öppna dina mappar i Finder eller Filutforskaren istället för den nya appen.

För administratörer: Kan administratörer följa upp eller kontrollera vilka som använder den nya klienten?

Det finns för närvarande ingen central plats där administratörer kan följa upp eller kontrollera vilka i teamet som använder den nya klienten.

Använder den nya klienten mer CPU eller RAM?

Den nya klienten kan använda mer CPU och RAM ibland, men Dropbox-minimisystemkraven för klienten har inte ändrats. Kontakta kundsupport om du har problem.

Finns den nya klienten tillgänglig på Linux?

Den nya Dropbox-klienten är inte tillgänglig på Linux.

Kan du ordna om stjärnmärkta mappar eller välja föreslagna personer?

Listorna över Föreslagna personer och Stjärnmärkta mappar till vänster i den nya klienten bestäms av din kontoaktivitet. Du kan inte ordna om prioriteten för stjärnmärkta mappar eller välja föreslagna personer.

Kan du ändra formateringen, densiteten eller kolumnbredden i den nya klienten?

Du kan för närvarande inte ändra densitetsalternativ, formatering eller kolumnbredd i den nya klienten, men vi arbetar med detta för en framtida version.

Kan du skapa teammappar från den nya klienten?

Det går inte att skapa teammappar eller Dropbox-grupper från den nya klienten. Du kan bara skapa dem från ditt konto på dropbox.com.

2. Blås liv i dina mappar med Spaces

I den nya Dropbox-klienten kommer du att se ett utrymme högst upp i varje mapp där du kan lägga till ytterligare funktioner som en textbeskrivning av mappen, fastnålade filer och mappar, länkar och listor med mera. Om du skriver i det utrymmet för att lägga till någon av dessa funktioner omvandlas mappen till en dynamisk arbetsmiljö som kallas Dropbox Space.

Högerpil Läs mer om Dropbox Spaces.

Klicka på utrymmet högst upp i mappen för att lägga till ytterligare funktioner som text, fastnålade filer och mappar och länkar.

glödlampaSpaces – vanliga frågor

Hur omvandlas en mapp till ett Dropbox Space-utrymme?

Ett Dropbox Space-utrymme är helt enkelt vad vi kallar en mapp efter att dessa ytterligare funktioner (som listor) har lagts till i den. Space-utrymmen har exakt samma funktioner som mappar och du kan omvandla alla typer av mappar till Space-utrymmen. Det går att radera de funktioner som omvandlade mappen till ett Space-utrymme när som helst.

Hur fungerar Spaces för personer som inte har Dropbox?

Ett Space-utrymme har exakt samma läs- och redigeringsbehörigheter som det hade som en vanlig mapp. Delar du ett Space-utrymme med andra som inte har nya Dropbox kan de fortfarande se utrymmet på dropbox.com men kan inte redigera det förrän de också använder nya Dropbox.

Går det att ångra ändringar i ett Dropbox Space-utrymme?

För närvarande finns det inget sätt att på egen hand återgå till en äldre version av ett Space-utrymme eller få tillbaka funktioner i ett utrymme du raderat. Du kan dock att be någon annan göra detta åt dig om du kontaktar support.

Syns Dropbox Space-utrymmen i Finder?

Dropbox Space-utrymmen kan ses endast från Dropbox-klienten och dropbox.com. De visas inte i Finder.

Går det att inaktivera kommentarer i ett Dropbox Space-utrymme?

Precis som med alla mappar kan eventuella kommentarer i ditt Dropbox Space-utrymme visas i klienten och på dropbox.com. För närvarande finns det inget sätt att inaktivera kommentarer.

3. Integrera alla dina verktyg i ditt nya arbetsutrymme

Nya Dropbox integreras smidigt med alla de verktyg som teamet använder varje dag: Slack, Zoom, Google Dokument/Kalkylark/Presentationer och Microsoft Office. Tack vare de nya integreringarna drivs projekten framåt och du kan fokusera på arbetet.

nyckel Påskynda arbetsflödet med snabb åtkomst till applikationer

Från den nya klienten och dropbox.com kan du förhandsvisa dina filer innan du öppnar dem i ett program. Kicka sedan på knappen Öppna för att öppna filen i valfritt tillgängligt program (både online och på datorn). Klicka på knappen Skapa från valfri mapp eller Space för att skapa Google Dokument/Kalkylark/Presentationer och Microsoft Office Word-/Excel-/Powerpoint-filer direkt i Dropbox, så att du lägger mindre tid på att växla mellan appar och söka efter filer.

Högerpil Läs mer om hur du öppnar och redigerar filer i andra program.

Högerpil Läs mer om hur du skapar Google Dokument/Kalkylark/Presentationer inifrån Dropbox.

nyckel Samla möten, kalendrar och filer på en enda plats

När du har anslutit din Google- eller Outlook-kalender kommer de nya funktionerna i systemfältet eller menyfältet med intelligenta förslag om filer till ditt kommande möte. Du kan också gå med i mötena härifrån och bifoga filer till de kommande mötena.

Högerpil Läs mer om hur du använder kalendrar och möten i Dropbox.

nyckelHåll fokus med praktiska integreringar

När du har kopplat Slack och Zoom går det att från dropbox.com meddela personer i Slack och se Slack-aktivitet i filer direkt från vilken filförhandsvisning som helst. På dropbox.com: det går att presentera filer i Zoom, skicka meddelanden till personer i Zoom, se aktivitet i Zoom-möten samt skapa och gå med i Zoom-möten från valfri filförhandsvisning.

Högerpil Läs mer om den nya integreringen mellan Dropbox och Slack.

Högerpil Läs mer om den nya integreringen mellan Dropbox och Zoom.

Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller menyraden för att gå med i mötet och se föreslagna filer.

glödlampa Vanliga frågor om verktygsintegrering

Går det att stänga av integreringar?

Om du är administratör kan du aktivera och inaktivera integreringar för hela teamet.

Enskilda teammedlemmar kan också aktivera och inaktivera integreringar för sig själva under fliken Anslutna appar i inställningarna.

Obs! Om en teammedlem redan har kopplat en app eller ett tillägg i sina inställningar kopplas denna inte bort för den medlemmen om du avaktiverar den. Det förhindrar bara teammedlemmar som inte är anslutna från att ansluta sig i framtiden. Om du aktiverar den, innebär detta inte heller att teammedlemmar ansluts automatiskt, men det ger dem möjlighet att ansluta sig i framtiden.

Vad behövs för att integrera Outlook-kalendern?

Du måste vara ansluten till varje app i inställningarna för att kunna se integrationerna i Dropbox, inklusive Slack, Zoom och kalender-/mötesintegreringar.

Outlook-kalenderintegreringen kräver en aktiv Office 365-prenumeration med OAuth 2.0-inloggning aktiverad.

Går det att öppna Office Online-filer från den nya klienten?

För närvarande går det inte att öppna filer i Office Online från den nya klienten, men du kan öppna dem i Microsoft Word, Excel eller Powerpoint på din dator.

Behöver mitt team licenser för integreringarna?

Teammedlemmar behöver O365-licenser för att skapa Microsoft-filer och GSuite-licenser för att skapa Google Dokument, Kalkylark och Presentationer från den nya klienten.

Vilka typer av filer kan förhandsvisas i den nya klienten?

Inte alla filer som kan öppnas i en fullständig förhandsvisning på dropbox.com kan förhandsvisas i den nya klienten. Här är en fullständig lista över vad som kan och inte kan förhandsvisas. (Allt som är markerat med ** i den här listan förhandsvisas bara på dropbox.com och inte i klienten). Om du vill visa en fil du inte kan förhandsvisa i klienten öppnar du filen i ett program eller på dropbox.com.

Kan du skapa Paper-dokument från den nya klienten?

Det går att skapa Dropbox Paper-filer i nya Dropbox, också inifrån appen. Teamet använder kanske 2020 års version av Dropbox Paper, där det går att lagra Paper-dokument i Dropbox-mappar på dropbox.com, tillsammans med övriga filer och mappar. I annat fall lagras Paper-dokument separat på paper.dropbox.com.

Visas Slack-kommentarer i filförhandsvisningar?

Slack-kommentarer visas för närvarande inte i filförhandsvisningar.

Bonus: Bli expert på nya Dropbox

Dropbox kan hjälpa dig att fokusera på det viktigaste arbetet – se våra kostnadsfria utbildningsresurser. Vi har live-utbildningar, självledda kurser, videoguider och snabbstartsguider. Välj det som passar dig.

röstningsruta med bockmarkering Ta en titt på våra snabbstartsguider

Kom igång med Dropbox på under 5 minuter. Välj Teamadminguiden eller Teammedlemsguiden

röstningsruta med bockmarkering Titta på en videoguide

Våra videoguider lär dig hur du använder och felsöker Dropbox-funktioner.

röstningsruta med bockmarkering Anmäl dig till en utbildningssession