Vad är Dropbox-klienten?

Uppdaterat Oct 30, 2023

Med Dropbox-klienten kan du spara, visa, dela och komma åt filer och mappar som lagras i ditt Dropbox-konto från din dator. När du laddar ner och installerar Dropbox-klienten läggs två saker till på datorn:

Öppna Dropbox-klienten

När du har installerat Dropbox-klienten kan du öppna Dropbox-mappen i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).

Klicka på Dropbox-ikonen i verktygsfältet längst ner på skärmen (Windows) eller menyfältet högst upp (Mac) för en översikt över den senaste filaktiviteten och synkningshistorik.

Härifrån kan du även visa och hantera dina inställningar, se vilken version av Dropbox som körs och hantera hur mycket bandbredd Dropbox-appen använder på datorn.

highlight icon

Obs! Du kan hantera ditt lokala lagringsutrymme genom att lagra filer enbart online

Stänga Dropbox-klienten och sluta synka

Du kan helt stänga ner Dropbox-klienten och stoppa dina filer från att synkas till Dropbox-kontot. Så här stänger du appen:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac).
  2. Klicka på din avatar (foto eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Avsluta.