Få ut maximalt av kontot med våra Dropbox-instruktionsvideor

Vi har dussintals videoguider för att hjälpa dig att snabbt börja använda eller felsöka Dropbox-funktioner. Varje video har en relaterad självstyrd kurs om du vill lära dig mer. Välj i listan nedan för att komma igång.

Avsnitt i den här artiklen:

Videoguider om att spara filer i Dropbox

Spara saker i Dropbox så här

Att spara saker i din Dropbox har aldrig varit enklare. Läs om hur du sparar och kommer åt dina saker på flera enheter.

Videoguider om att dela Dropbox-filer eller mappar

Dela från klienten

Det går att hantera och dela filer och mappar från den nya Dropbox-klienten. Lär dig grunderna i delning och åtkomsthantering.

Dela länkar och ställa in behörigheter

Med delade länkar kan du enkelt dela filer med andra. Välj vem som får visa de filerna och hur länge samt hantera åtkomst med länklösenord.

Dela mappar och ställa in behörigheter

Med Dropbox kan du dela filer och mappar med vem som helst. Använd delningsbehörigheter för att reglera om andra får visa, ladda ner eller redigera filerna.

Delning – tips och råd

Använd delade mappar för att bevilja och reglera åtkomst till dina filer. Mer information om hur man byter namn på eller flyttar mappar efter att de har delats finns i den här videon.

Dela innehåll i delade mappar

Med delade mappar kan du dela flera filer samtidigt. Du kan också välja att låta mottagare redigera filerna i den mappen.

Så här använder du Dropbox för att begära filer från andra

Med Dropbox kan du samla in dokument, foton och andra filer från andra personer genom att använda filinlämningar. Inlämnade filer läggs till i en mapp som du anger och du kan dela denna mapp eller stänga filinlämningen när som helst. I denna video: en introduktion till filinlämningar.

Så här stänger du av en filinlämning

Det går att stänga en filinlämning när som helst. Hur man gör visas i denna korta video.

Dela en undermapp från en teammapp

Teammappar tar delning till en helt ny nivå i Dropbox Business. I den här videon visas hur man delar undermappar från en teammapp.

Videoguider om att synka filer till Dropbox

Så här använder du smart synkning

Med smart synkning går det att göra filer till Enbart online. Det betyder att du kan se filen i Dropbox-klienten men den använder inte något hårddiskutrymme.

Så här använder du selektiv synkning

Med selektiv synkning kan du besluta vilka filer och mappar du ska synka till dina enheter. Resten är tillgängliga på dropbox.com.

Videoguider om Dropbox Business

Intro till Dropbox Business adminkonsol

Är du administratör i Dropbox Business kan du hantera teamet från ett enda ställe. I denna video får du en översikt över adminkonsolen.

Slå ihop Dropbox Business-team

Om du har flera separata Dropbox Business-team kan du enkelt slå ihop dem till ett enda team. Lär dig hur du gör i denna stegvisa videoguide.

Administratörer: Så här visar du teammedlemsaktivitet i Dropbox

I adminkonsolen kan du som administratör enkelt se dina teammedlemmars Dropbox-användning och aktivitet. I denna korta video: en introduktion till teamaktivitetsrapporter.

Så här använder du Dropbox-ikonen för att alltid se den senaste versionen av en fil

Dropbox-ikonen gör att du snabbt kan dela och spara Microsoft Office-filer. Med den kan du också se om en kollega visar en delad fil och uppdatera till den senaste versionen av filen om någon gör ändringar. I denna video: en introduktion till Dropbox-ikonen.

Registrera dig för tidig åtkomst till Dropbox-funktioner

Dropbox skapar alltid nya funktioner för att förbättra produkten. I den här videon får du lära dig hur du får tidig åtkomst till dessa funktioner själv eller för hela teamet.

Administratörer: Koppla Dropbox till Active Directory

Om ditt team använder Active Directory till att hantera nätverksåtkomst kan du även använda tjänsten till att hantera teammedlemmars åtkomst till Dropbox. I denna video beskrivs Dropbox AD Connector steg för steg.

Äga företagets domännamn

Dropbox Business-administratörer får ofta i uppgift att hantera företagets data. Men det är svårt om teammedlemmarna använder en företags-e-postadress till att skapa separata Dropbox-konton. I den här korta videon kan du lära dig hur du hanterar domänägarskap.

Översikt över arkiveringsskyldighet

Teamadministratörer kan använda arkiveringsskyldighet för att övervaka material som skapats eller ändrats av medlemmarna i deras team. I det här webbinariet går vi igenom vad arkiveringsskyldighet är, hur man använder arkiveringar och hur de kan vara användbara för ditt företag.

Videoguider om felsökning av problem med Dropbox

Felsöka synkningsproblem

Synkning är kärnan i Dropbox men funktionen påverkas av många olika faktorer. I den här översikten finns felsökningssteg som löser de flesta synkningsproblem.

Så här återskapar du en tidigare version av en fil

Med versionshistorik i Dropbox kan du öppna filens historik och återskapa filen till en tidigare version. Den här videon visar en översikt över versionshistorik.

Att notera för dig som tittar: I videon nämns 120 dagars versionshistorik. Denna period varierar dock beroende på din Dropbox-plan.

Konfliktkopior: Undvika problem vid redigering av en delad fil

Om två eller flera personer redigerar samma delade fil samtidigt sparar Dropbox redigeringarna i ”konfliktkopior”. I den här videon får du lära dig hur du åtgärdar konfliktkopior och undviker dem i framtiden.

Videoguider om Dropbox-appar (dator och mobil)

Skanna dokument med Dropbox mobilapp

Med Dropbox-dokumentskannaren kan du använda mobilen till att lägga till dokument i Dropbox. Lär dig hur du gör i den här korta videoguiden.

Anpassa Dropbox-klienten

Dropbox-klienten ger med ett klick åtkomst till alla filer du och teamet lagrar i Dropbox. Lär dig hur du optimerar klienten för ditt eget arbetsflöde.

Videoguider om Dropbox Paper

Kom igång med Dropbox Paper

Paper ger bränsle till din (eller teamets) kreativa process. Skriv och redigera med andra i realtid, få feedback, kläck idéer, granska och godkänn arbeten samt hantera projekt precis där du arbetar. I denna korta video lär du dig hur man kommer igång med denna kraftfulla samarbetsfunktion.

Instruktionsvideor om att skriva anteckningar eller kommentarer i filer

Ge och få feedback

Läs om hur den nya Dropbox-klienten får kommentarer och feedback på ert material att bli effektiva och välordnade.