Dropbox-instruktionsvideor

Vi har dussintals videoguider för att hjälpa dig att snabbt börja använda eller felsöka Dropbox-funktioner. Varje video har en relaterad självstyrd kurs om du vill lära dig mer. Välj i listan nedan för att komma igång.

Avsnitt i den här artiklen:

Videoguider om att spara filer i Dropbox

Spara filer i Dropbox

Det finns flera sätt att lägga till filer i Dropbox. I den här videon får du en översikt över alternativen, inklusive uppladdningar via Dropbox-klienten, mobilappen och på dropbox.com.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Videoguider om att dela Dropbox-filer eller mappar

Dela filer från Dropbox-klienten

Du kan dela filer och mappar direkt från Dropbox-mappen på datorns hårddisk. I den här videon lär du dig hur du delar och hanterar åtkomst till delade filer.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Använda delade länkar

Med delade länkar kan du enkelt dela filer med andra. Du kan också välja vem som kan visa dessa filer, hur och hur länge samt till och med hantera åtkomst med länklösenord. Lär dig hur du gör i den här videoguiden.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Dela mappar och ställa in mappinställningar

Med delade mappar kan du dela flera filer samtidigt. Du kan också välja att låta mottagare redigera filerna i den mappen. I den här videon får du en snabb introduktion till delade mappar och mappinställningar.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Flytta eller byt namn på delade mappar så här

Delade mappar är praktiska för att ge andra tillgång till några av dina filer och få koll på den åtkomsten. Men vad händer om du behöver byta namn på eller flytta den mappen efter att den har delats? I den här korta instruktionsvideon ser du hur man gör.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Ställa in åtkomst till filer och mappar

Med Dropbox kan du dela filer och mappar med vem som helst och välja om de får visa, ladda ner eller redigera filerna. I den här korta videon får du en översikt över delningsåtkomst.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Så här använder du Dropbox för att begära filer från andra

Med Dropbox kan du samla in dokument, foton och andra filer från andra personer genom att använda filinlämningar. Inlämnade filer läggs till i en mapp som du anger och du kan dela denna mapp eller stänga filinlämningen när som helst. I denna video: en introduktion till filinlämningar.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Så här stänger du av en filinlämning

Det går att stänga en filinlämning när som helst. Hur man gör visas i denna korta video.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Dela en undermapp från en teammapp

Med Dropbox kan du enkelt organisera filer i mappar och undermappar. Men bara Business-team kan dela undermappar. Lär dig hur du gör i denna enminuters video.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Videoguider om att synka filer till Dropbox

Använda Dropbox smart synkning

Med smart synkning kan du göra filer till enbart online. Det betyder att du kan se filen i Dropbox-klienten men den använder inte något hårddiskutrymme. (Oroa dig inte – den är fortfarande säkerhetskopierad i molnet.) I den här snabbvideon får du en introduktion till smart synkning.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Så här använder du selektiv synkning

Med selektiv synkning kan du besluta vilka filer och mappar du ska synka till dina enheter. Resten är tillgängliga på dropbox.com. I den här videon får du lära dig hur du använder selektiv synkning.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Videoguider om Dropbox Business

Använda Dropbox Business för att samarbeta med teamet

Samarbete är svårt. Teamet har säkert för många dokument och möten, med feedback utspridd i flera program. Oroa dig inte: Dropbox kan lösa problemet. I denna korta video ser du hur samarbete blir enkelt med Dropbox Business.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Intro till Dropbox Business adminkonsol

Är du administratör i Dropbox Business kan du hantera teamet från ett enda ställe. I denna video får du en översikt över adminkonsolen.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Slå ihop Dropbox Business-team

Om du har flera separata Dropbox Business-team kan du enkelt slå ihop dem till ett enda team. Lär dig hur du gör i denna stegvisa videoguide.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Administratörer: Så här visar du teammedlemsaktivitet i Dropbox

I adminkonsolen kan du som administratör enkelt se dina teammedlemmars Dropbox-användning och aktivitet. I denna korta video: en introduktion till teamaktivitetsrapporter.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Så här använder du Dropbox-ikonen för att alltid se den senaste versionen av en fil

Dropbox-ikonen gör att du snabbt kan dela och spara Microsoft Office-filer. Med den kan du också se om en kollega visar en delad fil och uppdatera till den senaste versionen av filen om någon gör ändringar. I denna video: en introduktion till Dropbox-ikonen.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Registrera dig för tidig åtkomst till Dropbox-funktioner

Dropbox skapar alltid nya funktioner för att förbättra produkten. I den här videon får du lära dig hur du får tidig åtkomst till dessa funktioner själv eller för hela teamet.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Administratörer: Koppla Dropbox till Active Directory

Om ditt team använder Active Directory till att hantera nätverksåtkomst kan du även använda tjänsten till att hantera teammedlemmars åtkomst till Dropbox. I denna video beskrivs Dropbox AD Connector steg för steg.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Äga företagets domännamn

Dropbox Business-administratörer får ofta i uppgift att hantera företagets data. Men det är svårt om teammedlemmarna använder en företags-e-postadress till att skapa separata Dropbox-konton. I den här korta videon kan du lära dig hur du hanterar domänägarskap.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Videoguider om felsökning av problem med Dropbox

Felsöka ett synkroniseringsproblem

Synkronisering är kärnan i Dropbox men funktionen påverkas av många olika faktorer. I den här snabbvideon får du en översikt över felsökningssteg som löser flertalet synkroniseringsproblem.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Så här återskapar du en tidigare version av en fil

När vi redigerar dokument skapar vi nya unika versioner av dem. Med Dropbox kan du se historik över dessa versioner och återskapa en tidigare version efter behov. I denna korta video får du en översikt över versionshistorik.

Att notera för dig som tittar: I videon nämns 120 dagars versionshistorik. Denna period varierar dock beroende på din Dropbox-plan.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Konfliktkopior: Undvika problem vid redigering av en delad fil

Om två eller flera personer redigerar samma delade fil samtidigt sparar Dropbox redigeringarna i ”konfliktkopior”. I den här videon får du lära dig hur du åtgärdar konfliktkopior och undviker dem i framtiden.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Videoguider om Dropbox-appar (dator och mobil)

Göra Dropbox-filer tillgängliga offline

Du kan visa Dropbox-filer när som helst, även om du inte är online. I den här korta videon får du lära dig hur du gör filer tillgängliga offline på din mobila enhet.

Visa hela självstyrda kursen >>

Skanna dokument med Dropbox mobilapp

Med Dropbox-dokumentskannaren kan du använda mobilen till att lägga till dokument i Dropbox. Lär dig hur du gör i den här korta videoguiden.

Visa hela självstyrda kursen >>

Anpassa Dropbox-klienten

Dropbox-klienten ger åtkomst med ett klick till alla filer du och teamet lagrar i Dropbox och till säkerhetskopiering i molnet. I den här korta videon får du lära dig hur du optimerar klienten för ditt eget arbetsflöde.

Visa hela självstyrda kursen >>

Videoguider om Dropbox Paper

Kom igång med Dropbox Paper

Paper är mer än ett dokument. Det är ett flexibelt arbetsutrymme som för samman personer och team. I denna korta video lär du dig hur man kommer igång med denna kraftfulla samarbetsfunktion.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Instruktionsvideor om att skriva anteckningar eller kommentarer i filer

Kommentera eller anteckna i en Dropbox-fil så här

Du kan kommentera filer som lagras i Dropbox. Personer du delar med kan också skriva kommentarer. Oavsett filtyp är det ett bra sätt att få specifik feedback och samla denna feedback på ett enda ställe. I denna korta video: en introduktion till kommentarer och anteckningar med Dropbox.

Visa hela den självstyrda kursen >>