Dropbox-instruktionsvideor

Vi har dussintals videoguider för att hjälpa dig att snabbt börja använda eller felsöka Dropbox-funktioner. Varje video har en relaterad självstyrd kurs om du vill lära dig mer. Välj i listan nedan för att komma igång.

Avsnitt i den här artiklen:

Videoguider om att spara filer i Dropbox

Spara saker i Dropbox så här

Att spara saker i din Dropbox har aldrig varit enklare. Läs om hur du sparar och kommer åt dina saker på flera enheter.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Videoguider om att dela Dropbox-filer eller mappar

Dela från klienten

Det går att hantera och dela filer och mappar från den nya Dropbox-klienten. Lär dig grunderna i delning och åtkomsthantering.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Dela länkar och ställa in behörigheter

Med delade länkar kan du enkelt dela filer med andra. Välj vem som får visa de filerna och hur länge samt hantera åtkomst med länklösenord.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Dela mappar och ställa in behörigheter

Med Dropbox kan du dela filer och mappar med vem som helst. Använd delningsbehörigheter för att reglera om andra får visa, ladda ner eller redigera filerna.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Delning – tips och råd

Använd delade mappar för att bevilja och reglera åtkomst till dina filer. Mer information om hur man byter namn på eller flyttar mappar efter att de har delats finns i den här videon.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Dela innehåll i delade mappar

Med delade mappar kan du dela flera filer samtidigt. Du kan också välja att låta mottagare redigera filerna i den mappen.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Så här använder du Dropbox för att begära filer från andra

Med Dropbox kan du samla in dokument, foton och andra filer från andra personer genom att använda filinlämningar. Inlämnade filer läggs till i en mapp som du anger och du kan dela denna mapp eller stänga filinlämningen när som helst. I denna video: en introduktion till filinlämningar.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Så här stänger du av en filinlämning

Det går att stänga en filinlämning när som helst. Hur man gör visas i denna korta video.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Dela en undermapp från en teammapp

Teammappar tar delning till en helt ny nivå i Dropbox Business. I den här videon visas hur man delar undermappar från en teammapp.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Videoguider om att synka filer till Dropbox

Så här använder du smart synkning

Med smart synkning går det att göra filer till Enbart online. Det betyder att du kan se filen i Dropbox-klienten men den använder inte något hårddiskutrymme.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Så här använder du selektiv synkning

Med selektiv synkning kan du besluta vilka filer och mappar du ska synka till dina enheter. Resten är tillgängliga på dropbox.com.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Videoguider om Dropbox Business

Använda Dropbox Business för att samarbeta med teamet

I den här korta introduktionen kan du se hur Dropbox Business kan hjälpa alla i teamet att hålla allt välordnat, hålla sig uppdaterade och hålla fokus på det viktigaste arbetet.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Intro till Dropbox Business adminkonsol

Är du administratör i Dropbox Business kan du hantera teamet från ett enda ställe. I denna video får du en översikt över adminkonsolen.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Slå ihop Dropbox Business-team

Om du har flera separata Dropbox Business-team kan du enkelt slå ihop dem till ett enda team. Lär dig hur du gör i denna stegvisa videoguide.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Administratörer: Så här visar du teammedlemsaktivitet i Dropbox

I adminkonsolen kan du som administratör enkelt se dina teammedlemmars Dropbox-användning och aktivitet. I denna korta video: en introduktion till teamaktivitetsrapporter.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Så här använder du Dropbox-ikonen för att alltid se den senaste versionen av en fil

Dropbox-ikonen gör att du snabbt kan dela och spara Microsoft Office-filer. Med den kan du också se om en kollega visar en delad fil och uppdatera till den senaste versionen av filen om någon gör ändringar. I denna video: en introduktion till Dropbox-ikonen.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Registrera dig för tidig åtkomst till Dropbox-funktioner

Dropbox skapar alltid nya funktioner för att förbättra produkten. I den här videon får du lära dig hur du får tidig åtkomst till dessa funktioner själv eller för hela teamet.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Administratörer: Koppla Dropbox till Active Directory

Om ditt team använder Active Directory till att hantera nätverksåtkomst kan du även använda tjänsten till att hantera teammedlemmars åtkomst till Dropbox. I denna video beskrivs Dropbox AD Connector steg för steg.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Äga företagets domännamn

Dropbox Business-administratörer får ofta i uppgift att hantera företagets data. Men det är svårt om teammedlemmarna använder en företags-e-postadress till att skapa separata Dropbox-konton. I den här korta videon kan du lära dig hur du hanterar domänägarskap.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Videoguider om felsökning av problem med Dropbox

Felsöka synkningsproblem

Synkning är kärnan i Dropbox men funktionen påverkas av många olika faktorer. I den här översikten finns felsökningssteg som löser de flesta synkningsproblem.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Så här återskapar du en tidigare version av en fil

Med versionshistorik i Dropbox kan du öppna filens historik och återskapa filen till en tidigare version. Den här videon visar en översikt över versionshistorik.

Att notera för dig som tittar: I videon nämns 120 dagars versionshistorik. Denna period varierar dock beroende på din Dropbox-plan.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Konfliktkopior: Undvika problem vid redigering av en delad fil

Om två eller flera personer redigerar samma delade fil samtidigt sparar Dropbox redigeringarna i ”konfliktkopior”. I den här videon får du lära dig hur du åtgärdar konfliktkopior och undviker dem i framtiden.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Videoguider om Dropbox-appar (dator och mobil)

Samarbeta med den nya klienten

I den nya Dropbox-klienten finns verktyg som underlättar samarbete. Använd mappar och Dropbox Spaces för att organisera materialet och hålla teamen igång.

Komma åt filer, mappar och utrymmen offline

Ha alltid tillgång till dina filer, även utan uppkoppling. I den här videon kan du se hur du gör filer tillgängliga offline på alla dina enheter.

Visa hela självstyrda kursen >>

Skanna dokument med Dropbox mobilapp

Med Dropbox-dokumentskannaren kan du använda mobilen till att lägga till dokument i Dropbox. Lär dig hur du gör i den här korta videoguiden.

Visa hela självstyrda kursen >>

Anpassa Dropbox-klienten

Dropbox-klienten ger med ett klick åtkomst till alla filer du och teamet lagrar i Dropbox. Lär dig hur du optimerar klienten för ditt eget arbetsflöde.

Visa hela självstyrda kursen >>

Videoguider om Dropbox Paper

Kom igång med Dropbox Paper

Paper ger bränsle till din (eller teamets) kreativa process. Skriv och redigera med andra i realtid, få feedback, kläck idéer, granska och godkänn arbeten samt hantera projekt precis där du arbetar. I denna korta video lär du dig hur man kommer igång med denna kraftfulla samarbetsfunktion.

Visa hela den självstyrda kursen >>

Instruktionsvideor om att skriva anteckningar eller kommentarer i filer

Ge och få feedback

Läs om hur den nya Dropbox-klienten får kommentarer och feedback på ert material att bli effektiva och välordnade.

Kommentera eller anteckna i en Dropbox-fil så här

Du kan kommentera filer som lagras i Dropbox. Personer du delar med kan också skriva kommentarer. Oavsett filtyp är det ett bra sätt att få specifik feedback och samla denna feedback på ett enda ställe. I denna korta video: en introduktion till kommentarer och anteckningar med Dropbox.

Visa hela den självstyrda kursen >>