Gör en fil eller mapp tillgänglig offline

Uppdaterat Feb 28, 2024
person icon

Informationen i den här artikeln gäller för alla Dropbox-kunder.

Du kan göra Dropbox-filer och -mappar tillgängliga offline på alla enheter, oavsett om det är en dator, surfplatta, iPhone eller Android-enhet. Det fungerar ungefär som att du laddar ner dina filer och mappar, förutom att de fortfarande är tillgängliga i Dropbox. De sparas både offline på din enhet och online på dropbox.com.

När du aktiverar åtkomst offline kan du öppna filer i Dropbox eller visa och redigera filer i program på din enhet, utan att vara ansluten till internet.

Synkar Dropbox mina filer när jag är offline?

När du är offline kommer ändringar du gjort i filer och mappar på en offline-enhet inte att synkas med Dropbox. Det innebär att ändringarna inte visas på andra enheter som synkas med Dropbox-kontot.

När du är online igen kommer Dropbox synka ändringarna du har gjort i filer och mappar när du var offline. Ändringarna uppdateras på alla enheter där du kommer åt Dropbox.

Läs mer om hur Dropbox synkar dina filer.

Så här gör du filer och mappar tillgängliga offline i Dropbox-klienten

1. Ladda ner och installera Dropbox-klienten om du inte redan har gjort det.
  2. Kontrollera att det finns ett program på din dator som kan öppna dina filer och mappar offline. För att till exempel visa PDF-filer behöver du en PDF-läsare installerad på din dator.
  3. Öppna Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac) och gå till filen eller mappen som du vill göra tillgänglig offline.
    • Om du inte ser filen eller mappen du vill spara offline öppnar du Dropbox-klientens inställningar genom att använda aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac). Klicka på fliken Synka och markera rutan bredvid mappen som du vill göra tillgänglig offline.
    • Om du försöker göra en fil tillgänglig offline markerar du rutan bredvid mappen där filen lagras. Läs mer om selektiv synkning.
  4. Högerklicka på filen eller mappen och välj Gör tillgänglig offline.
  5. Vänta ett par minuter medan filen eller mappen uppdateras. En fil eller mapp är tillgänglig offline när du ser en helgrön bock bredvid den. Läs om de olika synkningsikonerna och vad de betyder.

Filen är nu tillgänglig offline och hittas lokalt från Dropbox-mappen i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).

Så här gör du filer och mappar tillgängliga offline i Dropbox-mobilappen

Filer och mappar i Dropbox för mobila enheter lagras inte på din telefon eller surfplatta så de är inte tillgängliga offline som standard.

highlight icon

Obs! Funktionen att göra en hel mapp tillgänglig offline är endast tillgänglig för kunder med planerna Dropbox Plus, Family, Professional, Standard, Advanced och Enterprise. Funktionen att göra enskilda filer tillgängliga offline är tillgängligt för alla Dropbox-användare.

Så här gör du filer och mappar tillgängliga offline på din telefon eller surfplatta:

1. Ladda ner och logga in på Dropbox för mobila enheter om du inte redan har gjort det.
  2. Tryck på "" (ellips) bredvid eller under filen du vill göra tillgänglig offline.
  3. Växla Gör tillgänglig offline till på.
    • Gör filen tillgänglig online igen genom att växla Gör tillgänglig offline till av. Du kan även göra Dropbox-filer till enbart online för att spara lagringsutrymme på dina enheter.

Så här hittar du offlinefiler och -mappar i Dropbox för mobila enheter

När en fil eller mapp har gjorts tillgänglig offline har den en offlineikon (vit nedåtvänd pil i en grön cirkel) bredvid eller under den i fil- eller mapplistan. Så här ser du en lista med offlinefiler eller -mappar:

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på Konto längst ner på skärmen.
  3. Klicka på offline.
  1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på kontoikonen (person) längst ner till höger.
  3. Klicka på Hantera offlinefiler.

Så här håller du dina offlinefiler och -mappar uppdaterade i Dropbox för mobila enheter

Dina offlinefiler uppdateras, eller synkas, inte kontinuerligt som standard om du endast är ansluten till mobilnätet. Du måste vara ansluten till Wi-Fi och ha listan med offlinefiler och -mappar öppen för att de ska kunna uppdateras.

Gå till listan med offlinefiler och tryck på det gula utropstecknet (!) bredvid filen du vill uppdatera för att uppdatera offlinefiler när du är ansluten till mobilnätet. Gå till listan med offlinefiler och tryck på uppdateringsikonen (cirkulär pil längst upp till höger) för att uppdatera alla dina offlinefiler när du är ansluten till mobilnätet.

Om du vill att dina offlinefiler och -mappar ska uppdateras oavsett om du är ansluten till Wi-Fi eller mobildata:

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Öppna appens inställningar.
    • På Android trycker du på Konto längst ned på skärmen och sedan på Inställningar.
    • På iPhone/iPad trycker du på kontoikonen (person) längst ned till höger och sedan på kugghjulsikonen uppe till vänster.
  3. Slå på Använd data till offlinefiler (Android) eller Använd mobildata (iPhone/iPad).

Så här kontrollerar du användning av offlinefiler och -mappar i Dropbox för mobila enheter

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Öppna appens inställningar.
    • På Android trycker du på Konto längst ned på skärmen och sedan på Inställningar.
    • På iPhone/iPad trycker du på kontoikonen (person) längst ned till höger och sedan på kugghjulsikonen uppe till vänster.

Där kan du se:

• Tillgängligt lagringsutrymme: Hur mycket lagringsutrymme som finns tillgängligt på din telefon eller surfplatta för offlinefiler och -mappar.
  • Använt lagringsutrymme: Hur mycket lagringsutrymme dina offlinefiler och -mappar använder på din telefon eller surfplatta.