Dropbox Paper: Återskapa tidigare dokumentversioner och markera kommentarer som olösta

Uppdaterat Dec 12, 2023

Skapare och redaktörer av ett Dropbox Paper-dokument kan göra följande:

Användare med enbart behörighet att kommentera eller visa får inte återskapa ändringar eller markera kommentarer som olösta.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enklare att hantera dokumentens versionshistorik.

Så här ser och återskapar man tidigare versioner av ett Paper-dokument

Innan du börjar: Tänk på att om du återskapar en tidigare version av ett dokument så raderas nyare versioner från versionshistoriken. När du har återskapat en äldre version kan du alltså inte återgå till en nyare version.

Det går att ångra återskapande om inte dokumentet har redigerats efter att det återskapades (av dig eller någon annan). När redigeringar har gjorts går det inte längre att ångra, så kontrollera att versionen du återskapade är den version du vill ha innan du gör några ändringar i den.

Så här återskapar man en tidigare version av ett Dropbox Paper-dokument:

1. Öppna ett Paper-dokument.
  2. Klicka på ikonen (ikonen med tre punkter).
  3. Klicka på Dokumenthistorik.
  4. Under fliken Dokumentändringar finns en lista över tidigare redigeringar.
  5. Klicka på versionen du vill återskapa och sedan på Återställ till den här versionen.
  6. Klicka på Ångra till hit.

Så här ser och markerar man kommentarer som olösta

highlight icon

Obs! Du kan markera kommentarer som olösta endast om du har redigeringsbehörighet till Paper-dokumentet.

Markera kommentarer som olösta:

1. Öppna ett Paper-dokument.
  2. Klicka på ikonen (ikonen med tre punkter).
  3. Klicka på Dokumenthistorik.
  4. Under fliken Kommentarshistorik finns en lista över åtgärdade kommentarer.
  5. Rulla till kommentaren du vill markera som olöst och klicka på Markera som olöst.

Varför hittar jag inte en tidigare version i fönstret med dokumenthistorik?

För att Dokumentändringar ska synas i fönstret Dokumenthistorik ska redigeringen

• ha gjorts för minst 30 minuter sedan
  • omfatta mer än 500 tecken i dokumentet

Så här ångrar du efter att du har återskapat till en tidigare version

Ångra efter att du har återskapat till en tidigare version:

1. Gå tillbaka till fliken Dokumentändringar i panelen Dokumenthistorik.
  2. Klicka sedan på Ångra för att Avbryta ändringen och gå tillbaka till versionen före denna återställning.