Så här använder du kamerauppladdningar

Kamerauppladdningar är en valfri funktion som laddar upp foton automatiskt från dina mobila enheter till Dropbox.

När du aktiverar kamerauppladdningar laddas foton upp till mappen Kamerauppladdningar i ditt Dropbox-konto. När de har laddats upp kan du flytta dem till en annan mapp i ditt Dropbox-konto om du vill.

Mer information om att ladda upp foton:

Mobil: Slå på eller av kamerauppladdningar

iOS: iPhone, iPad och iPod Touch

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på Dropbox längst ner på skärmen.
  3. Tryck på Kamerauppladdningar.
  4. Växla Kamerauppladdningar till På.
  5. Tryck på Ladda upp.

Android-telefon

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på menyknappen.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Under Kamerauppladdningar trycker du på Aktivera kamerauppladdningar.
  5. Tryck på Tillåt.

Windows 10 i S-läge (Windows Mobile)

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på menyikonen.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Tryck på Kamerauppladdning.
  5. Växla Kamerauppladdningar till På.

Dator: Slå på eller av kamerauppladdningar

När du ansluter en kamera (eller mobil enhet) till en dator med Dropbox-klienten installerad visas en fråga om du vill aktivera kamerauppladdningar för den enheten. När du godkänner det kommer enheten att ladda upp din kamerarulle automatiskt varje gång enheten ansluts till den datorn.

Du kan också slå på eller av kamerauppladdningar genom att följa dessa steg:

Mac

1. Klicka på Dropbox-ikonen i menyfältet.
  2. Klicka på din avatar (eller profilbild).
  3. Klicka på Preferenser…
  4. Under Importera markerar du rutan intill Aktivera kamerauppladdningar för.
  5. Välj Endast foton eller Endast foton och videor.

Windows

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet.
  2. Klicka på kugghjulsikonen.
  3. Välj Preferenser …
  4. Under Importera markerar du rutan intill Aktivera kamerauppladdningar för.
  5. Välj Endast foton eller Endast foton och videor.

Systemkrav för kamerauppladdningar

För att använda kamerauppladdningar rekommenderar vi en enhet som stöds och den senaste versionen av Dropbox klient eller mobilapp. Kamerauppladdningar fungerar inte om enheten har för låg batterinivå eller om den använder roaming.

Fungerar inte kamerauppladdningar kan du se om det finns några ytterligare krav i den här felsökningsguiden.

Uppladdning i bakgrunden

Med uppladdning i bakgrunden kan Dropbox ladda upp foton även när Dropbox-appen är stängd. Den laddar automatiskt upp dina foton när den upptäcker en förändring i enhetens plats.

Om du har en Android-enhet kan du förhindra att foton laddas upp när batterinivån är låg.

1. Gå till sidan Kamerauppladdningar i Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på Uppladdning i bakgrunden.
  3. Använd skjutreglaget för att välja batterinivå eller växla Endast när telefonen laddas till På.
  4. Tryck på OK.