Varför har min delningsaktivitet avbrutits?

Uppdaterat Jan 05, 2024
person icon

Informationen i den här artikeln gäller för alla Dropbox-användare om inget annat anges.

Om du ser ett felmeddelande som säger att din delningsaktivitet har avbrutits kan det bero på något av följande:

• En av dina filer kan innehålla sabotageprogram
  • Du kan ha överskridit din bandbreddsgräns
  • Du kan ha uppnått det högsta antalet inbjudningar du kan skicka per dag
  • En av dina filer kan vara föremål för ett klagomål om copyright
  • En av dina filer kan innehålla skadligt material

Den här artikeln förklarar vad dessa felmeddelanden betyder och hur du åtgärdar dem.

highlight icon

Obs! Många av dessa felmeddelanden beror på potentiella överträdelser av vår policy för godtagbar användning. För att säkerställa en positiv upplevelse för alla användare rekommenderar vi att du granskar vår policy för godtagbar användning för att vara medveten om situationer som kan leda till missbruk av Dropbox-tjänsten.

Om du anser att det är ett misstag kan du kontakta kundsupport för hjälp. Vårt team kommer att undersöka saken och vidta lämpliga åtgärder för att lösa problemet.

Varför ser jag meddelandet ”Vi har avbrutit din delningsaktivitet eftersom du försökte dela en fil som kan innehålla sabotageprogram”?

Det här meddelandet visas när en av dina filer misstänks innehålla sabotageprogram.

highlight icon

Obs! Sabotageprogram är ett allvarligt problem, och vi har strikta policyer för att skydda våra användare. Vi uppskattar din förståelse eftersom vi arbetar flitigt för att upprätthålla en trygg och säker miljö för alla.

Varför ser jag meddelandet ”Vi har avbrutit din delningsaktivitet eftersom du har överskridit gränserna för bandbredd”?

Bandbredd avser mängden data som överförs från ditt konto när andra visar eller laddar ner filerna du har delat. Det här meddelandet indikerar att din delningsaktivitet har överskridit de tillåtna gränserna.

Detta kan hända i följande fall:

• Du delar en länk med någon som sedan delar den med ett stort antal personer, vilket leder till många filnerladdningar.
  • Du delar en länk med någon som laddar ner den flera gånger.
  • Du begär filer och får ett stort antal uppladdningar.
  • Du begär filer och någon laddar upp samma fil flera gånger.
  • Du begär filer och mottagaren vidarebefordrar begäran till andra användare, som alla laddar upp filer.

Bandbreddsgränser för Dropbox-konton

För att förhindra missbruk har Dropbox fastställt följande bandbreddsgränser för konton:

• Dropbox Basic och provperioder för Dropbox Standard, Advanced, Business, Business Plus och Enterprise: 20 GB bandbredd och upp till 100 000 filnerladdningar per dag.
  • Dropbox Plus, Family, Professional, Essentials, Standard och Business: 1 TB bandbredd och obegränsade filnerladdningar per dag.
  • Dropbox Advanced, Business Plus och Enterprise: 4 TB bandbredd och obegränsade filnerladdningar per dag.

Hur löser jag det här problemet?

Om du stöter på den här situationen för första gången kommer din delningsaktivitet och länkar/filförfrågningar att avbrytas i 24 timmar. Efterföljande händelser kommer att resultera i avstängningar som varar längre än 24 timmar. Du bör få ett mejl med instruktioner om hur du hanterar problemet.

Varför ser jag meddelandet ”Du har överskridit antalet inbjudningar du kan skicka per dag”?

Det här meddelandet visas när du överskrider det maximala antalet delningsinbjudningar du kan skicka under en kort period. Det fungerar som en säkerhetsåtgärd för att förhindra missbruk och skydda våra användare.

När detta sker kommer din delningsaktivitet att avbrytas i upp till 24 timmar och under den perioden kan du inte skapa delade länkar eller skicka några delningsinbjudningar.

Hur löser jag det här problemet?

För att lösa problemet rekommenderar vi att du väntar i 24 timmar innan du försöker bjuda in andra användare till en fil eller mapp igen.

Överväg dessutom att minska antalet mottagare i varje inbjudan för att undvika att utlösa gränsen.

Varför ser jag meddelandet ”Vi har avbrutit din delningsaktivitet eftersom dina filer har ett klagomål om copyright”?

Ett meddelande om klagomål om copyright visas när vi får ett meddelande enligt Digital Millennium Copyright Act (DMCA) angående en av dina filer. Du bör ha fått ett mejl från oss med mer information om DMCA-klagomålet.

Hur löser jag det här problemet?

Om du anser att DMCA-klagomålet utfärdades av misstag eller om du har hanterat problemet med klaganden och vill återskapa delningen, följ instruktionerna i mejlet du fick. Vårt team kommer att granska ditt överklagande och vidta lämpliga åtgärder så snabbt som möjligt.

Varför ser jag meddelandet ”Vi har avbrutit din delningsaktivitet eftersom dina filer kan innehålla nätfiske/skräppost”?

Detta meddelande indikerar att en av dina filer misstänks innehålla skadligt material som kan skada våra användare.

highlight icon

Obs! Nätfiske och skräppost är allvarliga problem, och vi har strikta policyer för att skydda våra användare. Vi uppskattar din förståelse eftersom vi arbetar flitigt för att upprätthålla en trygg och säker miljö för alla.

Hur löser jag det här problemet?

Kontakta Dropbox support om du ser det här meddelandet.

Har du ett annat problem med delade länkar?

Se vår guide om felsökning av delade länkar för vanliga problem och lösningar för delade länkar. Kontakta Dropbox support om du fortfarande har problem med din delningsaktivitet.