Radera ditt Dropbox-konto så här

Uppdaterat Oct 10, 2023

Följ instruktionerna för din plan- och kontotyp nedan för att permanent radera ditt Dropbox-konto. Läs om hur du tar reda på vilken plan du har.

Vad händer när du raderar ditt Dropbox-konto?

När du raderar ditt Dropbox-konto händer följande:

• Du kan inte längre komma åt ditt konto eller återskapa det när det har raderats.
  • Du loggas ut från Dropbox på alla enheter.
  • Dina konto- och fildata kommer att raderas.
  • Dina filer och mappar slutar synka på alla enheter. Material som synkas till din dator stannar där, men kommer inte längre att synkas.
  • Dina filer i privata mappar kommer att raderas från Dropbox servrar. Inget material kan återställas när du har raderat ditt konto.
  • Dina filer i delade mappar kommer fortfarande att vara tillgängliga för medlemmar i de delade mapparna, men du kan inte längre komma åt eller redigera filerna.

Om du vill avsluta din prenumeration men inte radera ditt konto, kan du läsa om hur du annullerar din prenumeration.

Dropbox Basic, Plus, Professional och Essentials

Så här raderar du ett Dropbox Basic-, Plus-, Professional- eller Essentials-konto permanent:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Radera konto längst ner på sidan.
    • Obs! Om du vill radera kontot och har en aktiv prenumeration kommer du att uppmanas att avbryta den.

Du kan även radera ett Dropbox Basic-konto från Dropbox iOS-app. Så här gör du:

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på Konto (personikon).
  3. Skrolla ner och tryck på Radera konto.
    • Obs! Om du är inloggad på Dropbox med ditt Google-konto måste du skapa ett lösenord för att bekräfta radering av kontot. Tryck på Skicka mejl, följ anvisningarna för att skapa ett lösenord och återgå sedan till Dropbox för mobila enheter.
  4. Skriv in lösenordet.
  5. Tryck på Nästa.
  6. Tryck på Radera permanent.
  7. Tryck på Radera för att bekräfta valet.

Dropbox Family

Så här raderar du ett Dropbox Family-konto permanent:

1. Annullera eller lämna en Dropbox Family-plan.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Radera konto längst ner på sidan.

Dropbox Standard, Business, Advanced och Business Plus

Om du vill radera ett Dropbox Standard-, Business-, Advanced- eller Business Plus-teammedlemskonto permanent kontaktar du en administratör i teamet som har möjlighet att radera teammedlemmar.
  1. Kontakta Dropbox support för att flytta teamet till låst status
  2. Följ de här instruktionerna för att radera ditt team.