Så visar du dina enheter och loggar ut på distans

Uppdaterat Jan 31, 2024
När du laddar ner och loggar in på Dropbox-klienten eller Dropbox för mobila enheter på en dator, mobil eller surfplatta läggs den enheten till i enhetslistan på säkerhetssidan i dina kontoinställningar. Detta hette tidigare att "koppla och koppla från" enheter och konton.
highlight icon

Obs! Detta gäller enbart om du loggar in på klienten eller mobilappen. Om du loggar in på dropbox.com läggs inte enheten till i din enhetslista.

Visa dina enheter

Så här visar du enhetslistan:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Säkerhet .

Dina enheter visas under Enheter.

Logga ut från en enhet på distans

Det går att på distans logga ut från en dator, mobil eller surfplatta på dropbox.com.

När du loggar ut från en dator på distand ligger Dropbox-filerna du har synkat till datorn kvar på den datorn och du kan fortfarande komma åt och öppna dem. Detta inkluderar mappar som säkerhetskopierats från din dator, men inkluderar inte filer som är enbart online. Ändringar du gör i dina Dropbox-filer på den datorn synkas inte överallt där du kommer åt dina Dropbox-filer förrän du loggar in på den enheten igen.

highlight icon

Obs! Tappas en dator bort eller blir stulen kan Dropbox-kunder med Dropbox betalplaner välja att på distans radera alla sina Dropbox-filer när de loggar ut på distans. Du kan läsa hur du gör här nedan.

När du loggar ut från en mobil eller surfplatta på distans kan ingen av dina Dropbox-filer öppnas eller användas från den enheten förrän du loggat in igen. Detta gäller även filer du har gjort tillgängliga offline. Anledningen till detta är följande: även om de här filerna har gjorts tillgängliga offline är de bara tillgängliga i appen. De har inte sparats direkt på mobilen eller surfplattan.

Så loggar du ut från en enhet på distans från dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Säkerhet
  5. Dina enheter visas under Enheter.
  6. Klicka på ikonen med papperskorgen bredvid den enhet som du vill logga ut från med fjärrutloggning.
  7. Klicka på Koppla från.