Vem äger en delad mapp?

Uppdaterat Feb 29, 2024
person icon

Informationen i den här artikeln gäller för alla Dropbox-användare om inget annat anges.

Skaparen av en delad mapp utses automatiskt till ägare, såvida inte mappen skapades i någon annans delade mapp.

Ägare har extra administrativa funktioner, som möjligheten att:

Du kan ta reda på vem som är mappens ägare genom att gå till mappens alternativ.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela filer och mappar.

Visa en mapp på Dropbox

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll muspekaren över mappen du vill visa ägare för och klicka på delningsikonen (rektangel med uppåtpil).
  3. Klicka på Vem har åtkomst
  1. Öppna Dropbox-mappen i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Högerklicka på mappen som du vill fastställa ägare för och välj sedan Dela ... bredvid Dropbox-ikonen.
  3. Klicka på Vem har åtkomst.
  1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på ”⁝” (vertikal ellips på Android) eller ”…” (iOS) bredvid mappen vars ägare du vill fastställa.
  3. Tryck på Hantera åtkomst (Android) eller Mappinställningar (iOS).
  4. Tryck på området under [x] medlemmar.

Detta visar alla medlemmar i den delade mappen och anger vem som äger den.

highlight icon

Obs! Om du är medlem i ett Dropbox-team och inte ser en angiven ägare ägs mappen antingen av en administratör i ditt team eller av någon utanför ditt team. Kontakta administratören för att ta reda på om mappen ägs av en administratör.