Så här delar du projekt i Dropbox Replay

Uppdaterat Dec 19, 2023
person icon

Dropbox Replay är tillgängligt för alla Dropbox-användare på dropbox.com. Dropbox Replay-tillägget är en betald funktion som är tillgänglig för kunder på Dropbox Plus, Essentials, Professional, Standard, Business, Advanced, Business Plus och Enterprise.

När du har lagt till filer eller skapat projekt i Dropbox Replay kan du dela dem med andra användare. Du kan även hantera delningsbehörigheter, åtkomst för tittare och kommentarer, nerladdningsförmåga och lösenordsskydd. Administratörer har åtkomst till alla Replay-teamfiler och -projekt. Läs mer om de administrativa kontrollfunktionerna för Dropbox Replay.
highlight icon

Obs! Lösenordsskydd och Lägg till förfallodatum är betalda funktioner som ingår i tillägget Dropbox Replay.

Dela filer i Dropbox Replay

Så här delar du en video, bild eller ljudfil i Dropbox Replay:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen uppe till vänster.
  3. Klicka på Replay i menyn som visas.
    • Obs! Dropbox Replay öppnas i en ny flik.
  4. Håll markören över miniatyrbilden eller raden för filen som du vill dela.
  5. Klicka på ”” (ellips) längst upp till höger.
  6. Klicka på Dela på menyn som visas.
    • Obs! Du kan ändra alla dina filbehörigheter från din fliken Länkar i Dropbox Replay-tillägg.
  7. Välj mottagarens åtkomst:
    • Visa och kommentera: Andra användare kan visa filen och kommentarerna, och skriva sina egna kommentarer.
    • Endast visa: Andra användare kan visa filen men de kan inte se eller skriva egna kommentarer.
      • Obs! Klicka på kugghjulsikonen för att kräva ett lösenord, aktivera nerladdningar eller aktivera länkåtkomst.
  8. Klicka på Skicka eller Kopiera länk.
  9. Klistra in länken där du vill dela den.
highlight icon

Obs! Länkar till filer visas i filens titel samt en miniatyrbild för förhandsvisning och en kort beskrivning av Dropbox Replay.

Dela eller lägg till personer i projekt i Dropbox Replay

Så här delar eller lägger du till personer i en projektmapp i Dropbox Replay:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen uppe till vänster.
  3. Klicka på Replay i menyn som visas.
    • Obs! Dropbox Replay öppnas i en ny flik.
  4. Håll markören över miniatyrbilden eller raden för mappen som du vill dela.
  5. Klicka på ”” (ellips) i det övre högra hörnet.
  6. Klicka på Lägg till personer i menyn som visas.
  7. Ange mejladresserna till de personer som du vill lägga till.
    • Obs
      • Tillagda personer får kontroll över hela projektet som de läggs till i samt allt i projektet.
      • Du kan endast lägga till en användare till ett projekt via mejl.
      • Du kan gå med i grupper eller team som du redan har skapat i ditt Dropbox-konto. Läs mer om hur du hanterar Dropbox Replay för ditt team.
  8. Lägg till ett meddelande om du vill.
  9. Välj Redigera eller Visa och kommentera beroende på behörigheterna du vill ge.
  10. Klicka på Lägg till.
highlight icon

Obs! Du kan också lägga till personer direkt från mappen genom att klicka på Lägg till personer uppe till höger.

Den andra användaren får en mejlinbjudan att öppna ditt projekt. Om du vill samarbeta på andra projekt i realtid kan du istället starta en livegranskningssession. Så här använder du livegranskning i Dropbox Replay.

Så här aktiverar eller inaktiverar du länkåtkomst till din delade fil

Så här aktiverar du länkåtkomst till din delade fil:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen uppe till vänster.
  3. Klicka på Replay i menyn som visas.
    • Obs! Dropbox Replay öppnas i en ny flik.
  4. Öppna filen som du vill aktivera länkåtkomst till.
  5. Klicka på Dela längst upp till höger.
  6. Klicka på kugghjulsikonen.
  7. Växla Aktivera länkåtkomst till på eller av.
highlight icon

Obs! Slå på eller av alla delade länkar genom att klicka på flikarna Visa och kommentera eller Endast visa.

Så här raderar du en användare från ditt projekt

Radera en användare från ditt projekt:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen uppe till vänster.
  3. Klicka på Replay i menyn som visas.
    • Obs! Dropbox Replay öppnas i en ny flik.
  4. Klicka på deras avatar (profilbild eller initialer) längst ner på projektets miniatyrbild.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid deras namn.
  6. Klicka på Ta bort.
highlight icon

Obs! Stäng av alla delade länkar under flikarna Visa och kommentera eller Endast visa om du vill se till att någon inte kan komma åt filerna i ett projekt. Du kan även lösenordsskydda filer och projekt för att förhindra åtkomst med Dropbox Replay-tillägget.