Olika sätt att dela Dropbox-filer och -mappar: en översikt

Det finns flera sätt att dela filerna och mapparna i ditt Dropbox-konto. Innan du delar måste du bestämma om du vill att andra personer ska kunna redigera eller bara visa. Sedan kan du:

• Skapa och dela en länk till din fil, mapp eller begäran
  • Skicka en inbjudan för att visa eller redigera din fil via e-post från ditt Dropbox-konto

Om du vill att andra ska dela något med dig kan du skapa en filinlämning. Om du har Dropbox Professional, Standard, Advanced eller Enterprise kan du även anpassa delningsinbjudningar och länkar med din professionella varumärkesprofilering.

Obs! Delade mappar synkas mellan medlemmarnas Dropbox-konton och därför måste varje medlem i en delad mapp ha ett Dropbox-konto. Om du delar med någon som har ett individuellt Dropbox-konto behöver personen lägga till mappen i sitt Dropbox-konto. Om du är medlem i ett Dropbox-teamkonto läggs alla personliga mappar du delar med andra teammedlemmar automatiskt till i deras Dropbox-konton.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela filer och mappar.

Avsnitt i den här artiklen:

Hur bjuder jag in personer så att de kan redigera mina filer eller mappar?

Om du vill att de personer du delar med ska kunna redigera filerna kan du dela en mapp med dem. Ändringar i en delad mapp synkas nästan omedelbart med medlemmarna i den mappen.

Obs! Om du delar en fil eller mapp med redigeringsåtkomst så kan den personer lägga till, redigera, ladda ner, radera eller dela filer via delade länkar.

Läs mer om att dela en mapp.

Dela en länk för att redigera filer eller mappar

Du kan även skapa delade länkar för att ge redigeringsåtkomst till dina filer eller mappar.

Läs om hur du delar länkar för redigering av filer eller mappar.

Du kan visa, hantera och radera delade länkar när som helst.

Läs om hur du tar bort länkar till en fil eller mapp.

Hur bjuder jag in personer så att de kan se mina filer eller mappar?

Du kan bjuda in personer att se filer och mappar i ditt Dropbox-konto på två sätt:

• Dela en skrivskyddad länk
    • När du delar en skrivskyddad länk med någon kan personen visa och ladda ner filen eller mappen på dropbox.com.
  • Ge endast läsbehörigheter
    • När du lägger till någon som läsare får personen ett meddelande via e-post.

Dela en länk till en fil eller mapp

När du delat en länk med andra kan de visa filen eller mappen på dropbox.com. Du kan dela dessa länkar med vem som helst, även om personen inte har något Dropbox-konto. Om du skickar en länk via e-post, WhatsApp, Twitter, direktmeddelande eller andra appar från tredje part. Mottagaren ser namnet på filen och en miniatyrbild av innehållet.

När mottagaren klickar på länken öppnas filen som en förhandsvisning på dropbox.com och mottagaren kan lämna kommentarer.

Läs om hur du delar en länk till en fil eller mapp.

Hur samlar jag in filer från andra personer?

Du kan skapa och skicka filinlämningar för att hämta filer från andra, även om du inte har ett Dropbox-konto.

Läs mer om att skapa en filinsamling.