Så här inaktiverar du en Dropbox Business-teammedlem

Om du är teamadmin eller administratör för användarhantering kan du inaktivera en teammedlem i Dropbox Business. 

Inaktiverade teammedlemmar förlorar åtkomst till sina teamkonton i Dropbox Business samt alla filer, mappar och Paper-dokument i dem. Dessutom kan kontot

  • inaktiveras senare
  • kopplas bort från alla enheter
  • fortfarande fungera med delade mappar och delade länkar

Om du vill återställa raderade filer från ett inaktiverat konto har du tid på dig tills versionshistorikperioden tar slut (180 dagar för de flesta team).

Obs! Administratörer i Dropbox-team som har köpt utökad versionshistorik med arkiveringsskyldighet kan fortfarande arkivera inaktiverade medlemmar.

Inaktivera en teammedlem

  1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på fliken Medlemmar .
  4. Klicka på kugghjulsikonen intill namnet på den användare du vill inaktivera.
  5. Klicka på Inaktivera medlem.
  6. Välj Inaktivera och välj om du vill radera användarens filer på alla enheter personen har kopplat till Dropbox (denna funktion heter fjärradering)
  7. Klicka på Inaktivera på nytt.

Aktivera på nytt eller radera en inaktiverad teammedlem

  1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på fliken Medlemmar .
  4. Klicka på rullgardinsmenyn Medlemstyp och välj Inaktiverad.
  5. Klicka på kugghjulsikonen bredvid namnet på önskad användare.
  6. Klicka på Ta bort inaktivering av medlem eller Ta bort medlem.

7.  Klicka på Ta bort inaktivering eller Ta bort.

Tar du bort inaktiveringen för en teammedlem får hen omedelbart åtkomst till sitt konto igen. Medlemmen får ett mejl om att kontot har aktiverats igen och kan logga in med det befintliga lösenordet (om inte teamet använder samlad inloggning).

Vad gör jag om mitt konto inaktiveras?

Om du är en teammedlem och ditt konto har inaktiverats bör du få ett mejl som informerar dig om detta. Om du har ett personligt Dropbox-konto påverkas inte inaktiveringen av ditt Business-konto.

Om du behöver åtkomst till kontot måste du tala med admin. Om du inte vet vem din admin är kan du prova att kontakta företagets helpdesk, IT-avdelning eller ledningsgrupp för hjälp.

Vad händer om jag använder Active Directory?

Ändringar av användarstatus som görs i Active Directory pushas till Dropbox Business endast om du använder Dropbox AD Connector eller en tredjepartsapp. I de flesta fallen flyttas ändringar av användarstatus endast i en riktning (från Active Directory till Dropbox Business), men det beror på den specifika anslutningen du använder.

Räknas en inaktiverad användare fortfarande som en tilldelad licens i teamkontot?

Ja, inaktiverade användare fortsätter att räknas som en tilldelad licens i teamet. Det här innebär att en inaktiverad användares data och delningsrelationer förblir intakta så länge kontot är inaktiverat och tillgängligt för kontoadministratören.

Om du vill minska antalet licenser i teamet måste du ta bort det inaktiverade användarkontot. När kontot är borttaget kan du välja att överföra kontot till någon annan i teamet.

Lämnar någon företaget?  Lär dig de bästa sätten att ta bort en teammedlem från Dropbox Business.
Var artikeln till hjälp?

Tråkigt att höra.
Berätta hur vi kan bli bättre:

Tack för din feedback!
Berätta för oss hur artikeln hjälpte dig:

Tack för din feedback!