Så inaktiverar du en Dropbox-teammedlem

Uppdaterat Jan 23, 2024

Vissa typer av Dropbox-administratörer  kan inaktivera en Dropbox-teammedlem.

Inaktiverade teammedlemmar förlorar åtkomst till sina Dropbox-teamkonton samt alla filer, mappar och Paper-dokument i dem. Följande händer också för kontot:

• inaktiveras senare
  • Det loggas ut från alla enheter
  • fortfarande fungera med delade mappar och delade länkar

Om du vill återställa raderade filer från ett inaktiverat konto har du tid på dig tills versionshistorikperioden tar slut (180 dagar för de flesta team).

Inaktivera en teammedlem

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på fliken Medlemmar.
  4. Klicka på kugghjulsikonen intill namnet på den användare du vill inaktivera.
  5. Klicka på Inaktivera medlem.
  6. Välj Inaktivera och välj om du vill radera den här användarens filer från alla enheter han eller hon har loggat in på.
  7. Klicka på Inaktivera på nytt.

Aktivera på nytt eller radera en inaktiverad teammedlem

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på fliken Medlemmar.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn Medlemstyp och välj Inaktiverad.
  5. Klicka på kugghjulsikonen bredvid namnet på önskad användare.
  6. Klicka på Ta bort inaktivering av medlem eller Radera medlem.

7.   Klicka på Ta bort inaktivering eller Ta bort.

Tar du bort inaktiveringen för en teammedlem får hen omedelbart åtkomst till sitt konto igen.Medlemmen får ett mejl om att kontot har aktiverats igen och kan logga in med det befintliga lösenordet (om inte teamet använder samlad inloggning).

Vad gör jag om mitt konto inaktiveras?

Om du är en teammedlem och ditt konto har inaktiverats bör du få ett mejl som informerar dig om detta. Om du har ett personligt Dropbox-konto påverkas det inte av inaktiveringen av ditt affärskonto.

Behöver du åtkomst till kontot ska du kontakta din administratör.Om du inte vet vilka dina administratörer är kan du prova att kontakta organisationens support, IT-avdelning eller ledningsgrupp för att få hjälp.

Vad händer om jag använder Active Directory?

Ändringar av användarstatus i Active Directory pushas endast till Dropbox-teamkonton om du använder Dropbox AD Connector eller en tredjepartsapp.I de flesta fallen flyttas ändringar av användarstatus endast i en riktning (från Active Directory till Dropbox-teamkonton), men det beror på den specifika anslutningen du använder.

Räknas en inaktiverad användare fortfarande som en tilldelad licens i teamkontot?

Ja, inaktiverade användare fortsätter att räknas som en tilldelad licens i teamet. Det här innebär att en inaktiverad användares data och delningsrelationer förblir intakta så länge kontot är inaktiverat och tillgängligt för kontoadministratören.

Om du vill minska antalet licenser i teamet måste du ta bort det inaktiverade användarkontot. När kontot är borttaget kan du välja att överföra kontot till någon annan i teamet.