Så här begränsar du åtkomsten till en mapp

Om du skapar en mapp inuti en teammapp får den nya mappen automatiskt samma medlemmar som teammappen. Om du vill att vissa personer inte ska få åtkomst till den nya mappen kan du dock begränsa åtkomsten till den.

Obs! Du kan endast begränsa åtkomsten till mappar som ligger i en teammapp. Denna funktion är tillgänglig endast för team med Dropbox Business.

För att begränsa åtkomst till en mapp följer du anvisningarna för din enhet nedan.

På dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
  3. Håll musen över namnet på mappen och klicka på Dela.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid namnet på den grupp eller person du vill ta bort.
  5. Klicka på Ta bort.

Använda Dropbox-klienten

1. Högerklicka på den delade mappen.
  2. Klicka på Dela ...
  3. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid namnet på den grupp eller person du vill ta bort.
  4. Klicka på Ta bort.

På mobilen eller surfplattan

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Hitta den mapp du vill redigera.
    • I Android trycker du på nedåtpilen
    • I iOS trycker du på ikonen med tre punkter (…) eller på # medlemmar under den delade mappens namn
  3. Tryck på Dela.
  4. Tryck på kugghjulsikonen.
  5. Tryck på pilen under Vem som har åtkomst.
  6. Tryck på den grupp eller person du vill ta bort.
  7. Tryck på Ta bort åtkomst.

I adminkonsolen

Om du är teamadmin kan du nå alla teammappar via adminkonsolen även om du inte är medlem i mappen. Så här begränsar du åtkomsten till en mapp via adminkonsolen:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Innehåll.
  4. Gå till den mapp du vill redigera.
  5. Håll markören över namnet på mappen och klicka på Hantera.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid namnet på den grupp eller person du vill ta bort.
  7. Klicka på Ta bort.

När du har begränsat åtkomsten till en mapp har inga nya medlemmar som läggs till i den överordnade mappen åtkomst till denna mapp. Medlemmar som inte har åtkomst kommer att se namnet på mappen och en minusikon enligt bilden nedan, men de kan inte öppna mappen.

Obs! Det är inte möjligt att dölja mappen fullständigt för dessa medlemmar.