Så här lägger du till en underskrift i en PDF-fil

Uppdaterat Sep 14, 2023
warning icon

Underskrifter som läggs till i PDF-filer med den här funktionen är juridiskt bindande.

Du kan skriva under PDF-filer själv när du redigerar dem på dropbox.com eller i Dropbox för mobila enheter. Om ditt Dropbox Sign-konto och primära Dropbox-konto använder samma mejladress kommer dessa konton att kopplas när du använder funktionen. Om du inte redan har ett Dropbox Sign-konto kommer ett Basic-konto skapas med samma mejl som ditt Dropbox-konto när du skriver under en PDF-fil själv.
highlight icon

Obs! Den här funktionen är endast för självsignering.

Så här lägger du till en underskrift till en PDF-fil på dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på namnet på PDF-filen du vill skriva under.
  3. Klicka på Redigera ovanför filförhandsvisningen. Då öppnas redigeringsläget.
  4. Klicka på Skriv under ovanför filförhandsvisningen.
  5. Lägg till din signatur.
    • Klicka på Rita i verktygsfältet Skriv under för att rita en signatur. Lägg till din signatur genom att använda musen eller styrplattan.
    • Klicka på Skriv och skriv in ditt namn för att skriva ut din signatur. Klicka på Ändra teckensnitt längst ner till vänster i signaturfönstret för att ändra signaturens teckensnitt.
    • Klicka på Ladda upp för att ladda upp din signatur. Klicka på Ladda upp foto för att välja en fil från skrivbordet eller i Dropbox-filerna.
      • Obs! Foton med signaturer måste vara mindre än 40 MB och måste vara en av följande filtyper: .png, .jpg, .jpeg, .bmp eller .gif.
  6. Klicka på Infoga för att lägga till den valda signaturen till PDF-filen.
  7. Klicka på Klar.
    • Din redigerade PDF-fil kommer att sparas som en ny fil i ditt Dropbox-konto. Alla med åtkomst till den ursprungliga filen kommer inte att se ändringarna.
highlight icon

Obs! I markerade PDF-filer som sparats efter underskrift kan en del markerad text visas som överstruken istället för markerad. PDF-filer utan markering sparas som förväntat vid underskrift.

Så här lägger du till en underskrift till en PDF-fil i Dropbox mobilapp

iOS och Android

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Gå till PDF-filen som du vill självsignera.
  3. Tryck på PDF-filen för att öppna en förhandsvisning.
  4. Tryck på Redigera/skriv under nere till vänster.
  5. Välj Bara du.
  6. Tryck på Lägg till underskrift.
    • Om du inte har en sparad signatur ritar du en i Skriv under.
    • Om du har en sparad signatur trycker du på den du vill använda under Välj signatur.
    • Lägg till en sparad signatur genom att trycka på + (plustecken) bredvid Redigera signatur, rita en ny signatur och tryck sedan på Klar.
    • Redigera dina sparade signaturer genom att trycka på Redigera bredvid Välj signatur.
  7. Flytta och ändra storlek på signaturen till det önskade området.
  8. Tryck på Spara.