Så här får du feedback med Dropbox Replay

Uppdaterat Mar 14, 2024

Du kan få feedback på filer med Dropbox Replay, inklusive lägga till kommentarer, nåla fast eller märka kommentarer, lägga till snabba reaktioner, lägga till en kommentar för ett tidsintervall, rita på video- och bildfiler och starta livegranskningssessioner.

Så här lägger du till kommentarer

Du kan ge andra användare behörighet att lägga till kommentarer i video-, bild-, ljud- eller PDF-filer. Kommentarer kan även läggas till i ljud- eller videofiler vid en livegranskningssession.

Se hur du enkelt kan samarbeta och granska videor med Dropbox Replay.

Lägg till kommentarer:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen längst upp till vänster.
  3. Klicka på Replay i menyn som visas.
    • Obs! Dropbox Replay öppnas i en ny flik.
  4. Öppna den fil du vill kommentera på genom att klicka på miniatyrbilden.
  5. Dra uppspelningsmarkören, klicka på tidslinjen, eller välj PDF-sidan där du vill skriva en kommentar.
  6. Skriv kommentaren i textfältet längst ner.
  7. Klicka på Publicera.

Din kommentar visas på tidslinjen vid tidsramen eller sidan som du valde. Du kan även svara på kommentarer genom att klicka på Svara, redigera kommentarer genom att klicka på ”” (vertikal ellips) och sedan på Redigera, eller lösa kommentarer genom att klicka på cirkelikonen bredvid en kommentar.

Så här nålar du fast eller etikettera kommentarer

Du kan nåla fast och etikettera kommentarer i video-, bild- ljud- och PDF-filer för att uppmärksamma andra användare på något specifikt.

highlight icon

Obs! Endast skapare kan nåla fast och etikettera kommentarer.

Så här nålar du fast och etiketterar en kommentarer:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen längst upp till vänster.
  3. Klicka på Replay i menyn som visas.
    • Obs! Dropbox Replay öppnas i en ny flik.
  4. Öppna filen som du vill nåla fast kommentaren i.
  5. Klicka på kommentaren som du vill nåla fast i sidomenyn Kommentarer.
  6. Klicka på ”” (vertikal ellips).
  7. Klicka Nåla snabbt.
    • Obs! Fastnålade kommentarer flyttas till toppen av sidomenyn Kommentarer och fliken Allt.
  8. Klicka på Lägg till en etikett högst upp i den fastnålade kommentaren.
  9. Välj ett etikettalternativ i rullgardinsmenyn:
    • Slutgiltigt beslut
    • Öppen fråga
    • Kräver uppmärksamhet
    • Utforskar fortfarande
    • Anpassat

Du kan filtrera kommentarer i sidomenyn genom att klicka på Filtrera efter under flikarna högst upp och välja Namn på kommenterare eller Etiketter.

Så här lägger du till snabba reaktioner

Du kan kommentera med snabba reaktioner när du lyssnar på ljud eller tittar på videofiler i Dropbox Replay. Det är emoji-reaktioner med en förifylld textkommentar för specifika bildrutor. Andra användare behöver inte skriva en kommentar eller ha ett Dropbox-konto för att använda snabba reaktioner.

Lägg till snabba reaktioner:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen längst upp till vänster.
  3. Klicka på Replay i menyn som visas.
    • Obs! Dropbox Replay öppnas i en ny flik.
  4. Öppna filen som du vill kommentera på.
  5. Klicka på en specifik plats i tidslinjen där du vill kommentera.
  6. Välj en snabb reaktionskommentar till höger om kommentarsrutan, under Emojireaktion
    • Obs! Håll muspekaren över emojireaktionen på tidslinjen och klicka på Radera för att ta bort en snabb reaktion.
  7. Repetera steg 5 och 6 vid behov.
highlight icon

Obs! Snabba reaktioner visas på tidslinjen men visas inte i kommentarsloggen till höger.

Så här kommenterar du på ett tidsintervall

Andra användare kan skriva en kommentar för ett tidsintervall om det är mer än bara ett ögonblick. Du kan välja ett tidsintervall var som helst i en ljud- eller videofil.

Så här kommenterar du på ett tidsintervall:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen längst upp till vänster.
  3. Klicka på Replay i menyn som visas.
    • Obs! Dropbox Replay öppnas i en ny flik.
  4. Öppna filen som du vill kommentera på.
  5. Klicka på tidslinjen för att ange början av klippet som du vill kommentera på.
  6. Klicka på kommentarsrutan.
  7. Håll ner skiftknappen och dra uppspelningsmarkören till den punkt du vill att kommentaren ska sluta.
  8. Skriv kommentaren i kommentarsrutan.
  9. Klicka på Publicera.

Din kommentar visas på tidslinjen vid tidsintervallet du valt.

highlight icon

Anmärkningar:

• Du kan inte ändra tidsintervallet när kommentaren har publicerats.
  • Om du lägger till en skiss till en kommentar för ett tidsintervall så kommer skissen endast att visas i början av intervallet.

Så här ritar du på en bild eller video

Om du granskar en bild eller video kan du rita direkt på bilden eller videon och publicera den som en kommentar. Skisser är endast tillgängliga för bilder och videofiler.

Så här ritar du på en bild eller video:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen längst upp till vänster.
  3. Klicka på Replay i menyn som visas.
    • Obs! Dropbox Replay öppnas i en ny flik.
  4. Klicka på namnet eller miniatyrbilden för att öppna filen för att rita.
  5. (Endast video) Dra uppspelningsmarkören eller klicka på tidslinjen där du vill lägga till en ritning.
  6. Håll markören över bilden eller videon där du vill rita.
    • Din markör blir en pennikon.
  7. Håll och dra markören för att börja rita.
  8. Klicka på flygplansikonen för att publicera skissen som en kommentar.
    • Du kan även ångra din senaste skissåtgärd genom att klicka på den omvända pilikonen, radera skissen genom att klicka på papperskorgsikonen, välja en annan färg genom att klicka på färghjulikonen eller ändra linjebredden genom att klicka på linjeikonen.
highlight icon

Obs! Du kan kommentera på skissen genom att klicka på kommentarsrutan längst ner och sedan klicka på Publicera.

När du publicerar din ritning visas en ny kommentar vid det specifika tidsintervallet på tidslinjen. Kommentaren antecknas med en pennikon i avsnittet Kommentarer för att indikera att det är en skiss.

Livegranskningssessioner

Du kan starta en livegranskningssession för att granska ljud- och videofiler med andra användare i realtid. Under en livegranskning kan du kommentera direkt i bildrutan, samt se vad andra kommenterar.

Om du startar en livegranskning för en videofil kan du och andra användare också rita på bildrutan och se vad andra ritar. Vem som helst i livegranskningen kan styra ljud- eller videouppspelning.

Läs mer om livegranskning.