Så redigerar du video- och ljudfiler i Dropbox

Uppdaterat Nov 30, 2023
person icon

Den här artikeln beskriver funktioner som är tillgänglig för alla Dropbox-användare på dropbox.com.

Du kan redigera video- och ljudfiler du lagrar i ditt Dropbox-konto, inklusive att trimma, beskära, vända, rotera och generera transkriberingar.

Video:

• Din video måste vara mindre än 1 GB.
  • Din video måste vara kortare än tio minuter.
  • Videon måste vara längre än 1 sekund.
  • Videons upplösning måste vara lägre än 4K.
  • För närvarande är funktionen endast tillgänglig för MOV, MP4, M4V, MPG, MKV, MJPEG och AV1.

Ljud:

• Ljudet måste vara mindre än 1 GB.
  • Ljudet måste vara kortare än tio minuter.
  • Ljudet måste vara längre än en sekund.
  • För närvarande är den här funktionen endast tillgänglig för AAC, AIF, AIFF, FLAC, M4A, M4R, MP3, OGA, OGG, WAV och WMA.

Så redigerar du video- och ljudfiler

highlight icon

Obs! Du kan bara redigera video- och ljudfil på dropbox.com.

Så redigerar du video- och ljudfiler:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
  3. Klicka på namnet på din video- eller ljudfil för att öppna förhandsvisningen. Läs mer om hur du förhandsgranskar filer.
  4. Klicka på Redigera högst upp i förhandsvisningen eller använd redigeringsfunktionen i verktygsfältet.
  5. Gör dina ändringar:
    • Endast för videofiler:
      • Rotera: Klicka på roteringsikonen (ruta med pil) längst ner på spelaren för att rotera till vänster eller höger.
      • Vänd: Klicka på ikonen för att vända vertikalt (ruta som delas med en horisontell linje) längst ner i spelaren för att vända videon vertikalt. Klicka på ikonen för att vända horisontellt (ruta som delas med en vertikal linje) längst ner i spelaren för att vända videon horisontellt.
      • Beskär: Klicka och dra ramen runt videon.
    • För video- och ljudfiler:
      • Trimma: Klicka och dra början eller slutet av klippet på fältet längst ner i spelaren.
      • Klicka på Transkribera för att generera transkribering för videor med tal och ljudfiler.
      • Klicka på Dropbox AI för att snabbt sammanfatta material och få information om dina filer. Läs mer om hur du använder Dropbox AI i en filförhandsvisning.
  6. När du är klar trycker du på Spara.
    • Klicka på Spara en kopia för att spara en ny kopia och behålla den ursprungliga versionen. Lägg sedan till ett namn för kopian, välj den mapp du vill spara den i och klicka på Spara kopia för att bekräfta.
    • Skriv över den ursprungliga versionen genom att klicka på Ersätt original. Bekräfta genom att klicka på Ersätt original.

Relaterade resurser

Läs om hur du redigerar videor med Dropbox Capture

FAQ om video- och ljuduppspelning